• 7 Μαΐου, 2024

Δράσεις της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Δράσεις της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου και Τέχνης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, με υπεύθυνη την κα Χρύσα Μαρδάκη, πραγματοποίησε την εβδομάδα 22-26 Απριλίου, δράση ανάγνωσης πασχαλινών διηγημάτων σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αλμυρού.  Μια ιδέα της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κας Δέσποινας Κακασή, υλοποιήθηκε χάρη στον άψογο συντονισμό της κας Ειρήνης Μπάιμπα με τη συμμετοχή των μελών της Λέσχης.

Η δράση σκοπό είχε να φέρει σε επαφή τους μικρούς μαθητές με τα μέλη της Λέσχης και την Νεοελληνική λογοτεχνία με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα και αναγνώστηκαν τα διηγήματα «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και «Το Πρώτο μου Πάσχα» του Γεώργιου Ξενόπουλου.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Λέσχης μας επισκέφθηκαν τα εξής σχολεία:
Την Δευτέρα, 22/4/2024 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, τα μέλη Ειρήνη Μπάιμπα, Βούλα Γιασλακιώτη – Φυτιλή και Ευγενία Παρίση, παρουσίασαν το διήγημα «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στις Ε2 & ΣΤ2 τάξεις.

Την Τετάρτη 24/4/2024 στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, η υπεύθυνη της Λέσχης Χρύσα Μαρδάκη μαζί με τη συντονίστρια της δράσης Ειρήνη Μπάιμπα και το μέλος Βούλα Γιασλακιώτη – Φυτιλή, παρουσίασαν στην ΣΤ τάξη το διήγημα «Υπό την Βασιλικήν Δρυν» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την ίδια ημέρα στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης τα μέλη Κούλα Καραγκούνη, Μαρία Ανανιάδου και Λένα Μπελεγρίνη, παρουσίασαν στην Γ τάξη το διήγημα «Το Πρώτο μου Πάσχα» του Γεώργιου Ξενόπουλου.

Τέλος την Πέμπτη 25/4/2024 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού η Δέσποινα Κακασή παρουσίασε στην Α τάξη το διήγημα «Το Πρώτο μου Πάσχα» του Γεώργιου Ξενόπουλου.  Το ίδιο διήγημα παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα στην Δ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού από τα μέλη Κούλα Καραγκούνη και Μαρία Ανανιάδου.

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου και Τέχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινουπόλεως, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, 3ου Δημοτικού κο Γεώργιο Μπασιάκο, Δημοτικού Σχολείου Σούρπης κα Χριστίνα Μπουρλάκη, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης κα Αφροδίτη Καραγεώργου, 1ου Δημοτικού κα Κρίκη Ευαγγελία,  και 2ου Δημοτικού κο Ταμπάκη Παναγιώτη.  Θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση, υποδοχή και υποστήριξη προς τους εκπαιδευτικούς:

ΣΤ2 Τάξης 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, κα Μαρία Κορδέλα
Ε2 Τάξης 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, κα Παναγιώτα Τζιοβάρα
ΣΤ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, κα Βούλα Κολιού
Γ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, κα Ευαγγελία Παππά
Α Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, κα Σοφία Σαμαρά
Δ Τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, κα Βούλα Ζώη

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το εκφράζουμε προς τους μαθητές, οι οποίοι μας αγκάλιασαν, μας υποδέχτηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, σ’ αυτό το μικρό λογοτεχνικό περίπατο.  Μας πρόσφεραν απλόχερα το δώρο της άδολης αγάπης, μέσα από τα γεμάτα λαχτάρα μάτια τους. Σας ευχόμαστε όλους Καλή Ανάσταση, με υγεία, αγάπη και χαρά!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως

 


Σχετικά Άρθρα

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, το…
Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που προέκυψε από…
Αφιέρωμα στη φλογερή αγωνίστρια της εθνεγερσίας Μαντώ Μαυρογένους

Αφιέρωμα στη φλογερή αγωνίστρια της εθνεγερσίας Μαντώ Μαυρογένους

​Μέσα σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 η ένατη παρουσίαση…