• 15 Δεκεμβρίου, 2023

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Εκδήλωση σήμερα στο Κουρί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης

Την πρώτη του εκδήλωση διοργανώνει το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Πρόκειται για εκδήλωση στο «Αρχοντικό», στο δάσος Κουρί σήμερα Σάββατο 16/12 και ώρα 17:00.

Είναι οι ημέρες των Χριστουγέννων γεμάτες χαρά ή μάς πιάνει κατάθλιψη; Η συγγραφέας και κοινωνιολόγος Χρύσα Μαρδάκη θα παρουσιάσει ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο και σχετίζεται με την ψυχολογική ανάταση που νιώθουμε αυτή τη γιορτινή περίοδο, το κλίμα χαράς, αισιοδοξίας, διασκέδασης που επικρατεί, σε αντιδιαστολή με άσχημα συναισθήματα που ίσως νιώθουμε. «Η τέχνη της ευτυχίας, φιλοσοφική σύλληψη ή το Πνεύμα των Χριστουγέννων;» είναι ο τίτλος της παρουσίασης που εκτός από την ομιλία, θα γίνει με οπτικοακουστικά μέσα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λέσχη Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης. Πρόκειται για μία ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που ξεκίνησε τη δράση της εν έτει 2017 με συντονίστρια την κα Μαρδάκη. Στόχος της είναι η ενασχόληση με διάφορα θέματα πολιτισμού, παιδείας, ιστορίας και τέχνης. Φέτος το κυρίαρχο θέμα ήταν οι τέχνες. Την περασμένη χρονιά ήταν η γυναικεία παρουσία στον πολιτισμό, τις επιστήμες και τα γράμματα. Μάλιστα στις συναντήσεις των μελών της Λέσχης κάθε δύο εβδομάδες παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, οι οποίες καταγράφονται σε ένα συλλογικό, υπό έκδοση, έργο. Θα είναι ένα βιβλίο με μικρά αφιερώματα σε μεγάλες Ελληνίδες κι αφορά τη ζωή και την προφορά ιστορικών προσώπων και γυναικών που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς, τόσο στην περιοχή μας όσο και γενικότερα στη χώρα μας.


Σχετικά Άρθρα

Δράσεις της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Δράσεις της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου και Τέχνης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, με υπεύθυνη…
Παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη στο Ωδείο Αλμυρού

Παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη στο Ωδείο Αλμυρού

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στον Αλμυρό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινουπόλεως, ο…