• 20 Μαΐου, 2024

Με συμμετοχή 34 ατόμων η ανάβαση στις τρεις κορυφές της Όθρυος

Με συμμετοχή 34 ατόμων η ανάβαση στις τρεις κορυφές της Όθρυος

Την Κυριακή 12 Μαΐου έγινε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού, η θεσμοθετημένη πλέον ορειβατική εξόρμηση στις τρείς ψηλότερες  κορυφές της Όθρυος, Γερακοβούνι, Γκιούζι και Πήλιουρα!

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου: 34 άτομα, παλιοί και νέοι φίλοι του ΕΟΣ, από την περιοχή Αλμυρού και τον Βόλο, ξεκινήσαμε από τη θέση που αφήσαμε τα οχήματά μας, μαζί με το μικρό λεωφορείο  του ΕΟΣ, με πρώτο προορισμό την κορυφή Γερακοβούνι με υψόμετρο 1.638μ. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, ιδανικός, με μερικά μόνο σύννεφα που έκρυβαν για λίγο τον δυνατό Μαγιάτικο ήλιο και σε συνδυασμό με την καλή διαύγεια, μας χάρισαν μοναδικές εικόνες, από Βόρεια με τον  Όλυμπο, τον Κίσσαβο, Ανατολικά το Πήλιο, τις Σποράδες, το ακρωτήρι με το νησί Τρίκερι, και λίγο πιο Νότια την Εύβοια με την κορυφή της Δίρφης να ξεχωρίζει!

Νότια και Δυτικά ξεχωρίσαμε τον όγκο του Παρνασσού και τις Κορφές της Γκιώνας και  των Βαρδουσιών, πίσω από τον επιβλητικό όγκο της Οίτης και με αχνή θέα το Βελούχι και τη Νότια Πίνδο! Από το Γερακοβούνι, συνεχίσαμε για την Κορυφή Γκιούζι, ενώ κατά τη κάθοδο προς τον υπόλοιπο προορισμό ξεχώρισαν μπροστά 10 ορειβάτες με αρχηγό και οδηγό τον κο Χρήστο Κοντούρη που είχαν προορισμό πρώτα το Γκιούζι, στα 1.726μ. και μετά συνέχισαν για την 3η κορυφή, τον Πήλιουρα 1.556μ. και χιλιομετρική απόσταση τα 20 χλμ. περίπου!

Οι περισσότεροι με αρχηγό και οδηγό τον πρόεδρο του ΕΟΣ κο Χρήστο Ζαβό, ανεβήκαμε προς Γκιούζι με την ακόμα πιο επιβλητική θέα, με αρκετούς να ανεβαίνουν στην κορυφή και την κυκλική επιστροφή από τις ανατολικές  παρυφές στο Γερακοβούνι, στο τέλος της πορείας, συνολικά  15 χλμ περίπου! Το ραντεβού για τις τρεις κορφές στο βουνό των Τιτάνων δόθηκε για του χρόνου και ενώ το βουνό μας, με πρεσβευτές όλους μας, μάς καλεί για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου!


Σχετικά Άρθρα

Τα μέλη του ΕΟΣ ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά λίμνες στη Βουλγαρία

Τα μέλη του ΕΟΣ ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά λίμνες στη Βουλγαρία

Στην ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων και τις επτά αλπικές λίμνες ανέβηκαν 21 μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού…
Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Πεζοπορία στις 3 κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού από πέρυσι καθιέρωσε τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως ημέρα πεζοπορίας στο βουνό…
Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Για ακόμη μία φορά, ο Αλμυρός είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής αναρρίχησης καθώς αυτό το διήμερο…