• 20 Μαΐου, 2024

Ενέργειες του Δήμου Αλμυρού να φέρει τους ιπτάμενους… μοναχούς Σαολίν στον Αλμυρό!

Ενέργειες του Δήμου Αλμυρού να φέρει τους ιπτάμενους… μοναχούς Σαολίν στον Αλμυρό!

Μία μεγάλη εκδήλωση φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ο Δήμος Αλμυρού σε ένα μήνα. Πρόκειται για παράσταση από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν στις 20 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα να βρεθούν οι Σαολίν σε δεύτερη πόλη στην ίδια χώρα -θα έχει προηγηθεί η παράσταση στην Αθήνα-, ωστόσο από τον Δήμο Αλμυρού γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια με θετικό αποτέλεσμα! 

Ο Δήμαρχος Δημήτριος Εσερίδης εισηγούμενος το θέμα στην Δημοτική Επιτροπή είπε τα ακόλουθα: Οι αυθεντικοί Σαολίν γιορτάζουν 30 χρόνια σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο και έρχονται στην Ευρώπη από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Αμέσως μετά την Βιέννη θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου και θα δώσουν μια εντυπωσιακή παράσταση. Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν ταξιδεύει και πάλι από τον ναό των Σαολίν της Κίνας προς την Ευρώπη για να αφήσει άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά του. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος-Πρόεδρος είπε ότι ο Δήμος μας προτίθεται να πραγματοποιήσει μια παράσταση το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου, της οποίας θα πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα και γι’ αυτό θα πρέπει να καθορίσουμε την τιμή του εισιτηρίου. Προτείνουμε τον καθορισμό εισιτηρίου για την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ποσό των 30€ ανά άτομο σε ηλικία των 15 ετών και άνω και το ποσό των 15€ ανά άτομο σε ηλικία κάτω των 15 ετών.

«Αλιεύσαμε» το παρακάτω κείμενο από τη διαφήμιση της παράστασης που θα γίνει στην Αθήνα: THE ORIGINAL SHAOLIN KUNG FU. Ζήστε μια παράσταση αφιερωμένη στη δύναμη της Θέλησης! «Ο καλός δάσκαλος σου ανοίγει την πόρτα, αλλά σε αφήνει να μπεις μόνος σου μέσα..».

Οι αυθεντικοί Σαολίν γιορτάζουν 30 χρόνια σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο και έρχονται στην Ευρώπη από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά με εντυπωσιακές προβολές!

Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν ταξιδεύει και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη για να αφήσει άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά του! Τις μυστικιστικές δυνάμεις των μοναχών Σαολίν έχουν ήδη θαυμάσει περισσότεροι από Τριάντα εκατομμύρια θεατές στις πέντε ηπείρους και σε περισσότερες από 20.000 παραστάσεις και αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές!

Η μοναδική αυτή παράσταση μας οδηγεί στον μυστηριώδη κόσμο των μοναχών Σαολίν και του Ζεν Βουδισμού. Αφηγείται την ιστορία του ναού, δείχνει την εκπαίδευση των μοναχών σε εντυπωσιακές εικόνες, που γυρίστηκαν στο ιερό βουνό Σονγκ Σαν και στον αρχικό ναό, και ακολουθεί τα βήματα του ιδρυτή του Ζεν, Μποντιντάρμα. 20 δάσκαλοι και σαμί (μαθητές), με επικεφαλής τον 75χρονο δάσκαλό τους, παρόντες σε ένα δίωρο δείχνουν τις απίστευτες ικανότητές τους, πέρα ​​από τα όρια της φυσικής. Κατακτώντας το qi (Τσι- Η ενέργεια του σώματος) μέσω της αναπνοής και της προπόνησης, σπάνε πέτρινες πλάκες, ξύλινες ράβδους και σιδερένιες ράβδους στο σώμα και το κεφάλι τους, ξαπλώνουν σε λόγχες, ξίφη και σανίδες με καρφιά, στρέφουν τις αιχμές της λόγχης στον λαιμό και άλλα πολλά εντυπωσιακά κατορθώματα που πετυχαίνουν με την ηρεμία και την δύναμη της θέλησης.

Το Qi μπορεί να ονομαστεί ο αιθέρας της πρόθεσης, ένα είδος ενέργειας με το οποίο επιτυγχάνετε αυτό που θέσατε στο μυαλό σας. Ακριβώς κατευθύνοντας τον εαυτό σας σε κάτι, παίρνετε το τσι σας ρέοντας, είτε το γνωρίζετε είτε όχι. Έτσι, μπορεί να ονομαστεί η δύναμη της θέλησης. Στην Ανατολή, η δύναμη της θέλησης θεωρείται ως μια προφανής έκφραση του τσι.

Η παράσταση δεν είναι παράσταση τσίρκου, οι μοναχοί δεν είναι ηθοποιοί, οι ασκήσεις δεν είναι κόλπα. Η παράσταση είναι μια προσπάθεια με σεβασμό να εξηγηθεί μια παράδοση 1500 ετών απόκρυφης γνώσης σε ανθρώπους εκτός Κίνας. Το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και να επωφεληθεί από τη σοφία και τη γνώση των μοναχών. Η νοητική συμμετοχή του κοινού εγγυάται στους επισκέπτες μια εντελώς νέα αίσθηση για τον μυστηριώδη κόσμο των Κινέζων μοναχών και τις μυστικιστικές τους δυνάμεις. Ζήστε κι εσείς μια σπουδαία εμπειρία που θα την θυμάστε για πάντα.


Σχετικά Άρθρα

Γέμισε παράδοση και χορούς η πλατεία από το ΠΤΧ Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Γέμισε παράδοση και χορούς η πλατεία από το ΠΤΧ Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Σε Μέτσοβο, Γρεβενά και Κοζάνη, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που παρουσίασε το Περιφερειακό Τμήμα Χορού του…
SHAOLIN Kung Fu – The Original στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού

SHAOLIN Kung Fu – The Original στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού

Για πρώτη φορά οι αυθεντικοί Shaolin δίνουν παράσταση στον Αλμυρό, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας!…
Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Η 19η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, την 17η του…