• 10 Απριλίου, 2024

Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία

Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχαν σε πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για το σχ. έτος 2023-2024 από τον φορέα The Tipping point  με τίτλο ‘’Επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑΛ στη βιομηχανία’’.

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε την ενημέρωση τους σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές στους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας, τις δυνατότητες απασχόλησης και εξέλιξής τους στον τόπο τους, καθώς και την προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού και την προετοιμασία για συνεντεύξεις εργασίας και να έρθουν σε επαφή με εργαζόμενους/ες του ομίλου Σιδενόρ που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης & εμπορίας προϊόντων χάλυβα, οι οποίοι ανέλαβαν το ρόλο του μέντορα και μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 3 άξονες.

1ος άξονας δράσης: “Μαθαίνοντας τη δεξιότητα του να θέτουμε στοχευμένες ερωτήσεις”.
2ος άξονας δράσης: “Γνωριμία με επαγγέλματα και τομείς της βιομηχανίας’’ με τις υποενότητες “Η καθημερινότητα ενός ηλεκτρολόγου στον τομέα της συντήρησης -Πεδίο απασχόλησης και προκλήσεις” και “Γνώσεις, δεξιότητες και αρμοδιότητες ηλεκτρολόγου αυτοματιστή στη βιομηχανία”.
3ος άξονας δράσης: “Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας’’ με τις υποενότητες “Σύνταξη βιογραφικού” και “Επαγγελματική συνέντευξη”.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και συντονιστές της δράσης ήταν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού Γεώργιος Καπράνας ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος , η Υποδιευθύντρια Ελένη Σαλάτα ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος και η Αικατερίνη Μιχαλούδη ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος.


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Παρασκευή 17/5/2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής…
Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση στον Αλμυρό διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» το απόγευμα της Τετάρτης 15…
H μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού παρουσίασε την εργασία της σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

H μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού παρουσίασε την εργασία της σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη –…