• 6 Ιουλίου, 2024

Η Αντιπεριφέρεια δίπλα στο συνεταιριστικό κίνημα – Επίσκεψη Παπαδημητρίου στην ΕΒΟΛ

Η Αντιπεριφέρεια δίπλα στο συνεταιριστικό κίνημα – Επίσκεψη Παπαδημητρίου στην ΕΒΟΛ

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Γραφείας της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων:

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, σήμερα, 6 Ιουλίου 2024,  που οι συνεταιρισμοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών, επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου “ΕΒΟΛ” και ευχήθηκε στην Διοίκηση και στα στελέχη ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην διαχείριση των αγροτικών προϊόντων, για την διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και  κυρίως  να αντιτάξουν τη συλλογική και συνεργατική δράση όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και σε όλες της εκφάνσεις της κοινωνικής πραγματικότητας.

Οι συνεταιρισμοί αποτελούν την κορύφωση του συνεργατισμού και σύμφωνα με τη διατύπωση που υιοθετήθηκε από το παγκόσμιο συνεταιριστικό συνέδριο του Μάντσεστερ (Σεπτέμβριος 1995)  στηρίζονται στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης. Συνιστούν μια μορφή εναλλακτικής διαχείρισης, βασισμένη στην ισότητα μεταξύ όλων των εργαζομένων και τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων που αφορούν τη διοίκηση, υποβαθμίζοντας τη σημασία του κεφαλαίου με σχέση με την εργασία.

Στο Νομό Μαγνησίας δραστηριοποιούνται τρεις από τους πιο σημαντικούς συνεταιρισμούς στην χώρα μας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου- Β. Σποράδων, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τόσο για  την οργανωτική δομή τους και τις εγκαταστάσεις τους, όσο και για την παρεμβατική τους ενέργεια στην παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με γνώμονα την διασφάλιση του εισοδήματος των μελών τους και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, συνεργάζεται στενά με τις Διοικήσεις των Συνεταιρισμών και των Αγροτικών Συλλόγων, οι οποίες αποτελούν αξιόπιστους συνομιλητές, μεταφέροντας άμεσα και με πληρότητα τα αιτήματα των ιδίων και των αγροτών και κτηνοτρόφων μελών τους στην Κυβέρνηση. Βρίσκεται κοντά στις κινητοποιήσεις τους και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, που της έχει αναγνωριστεί, στην άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων της Κρατικής Αρωγής προς τους πληγέντες από τις θεομηνίες.

Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δ. Κουρέτα με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση Δ. Κουρέτα με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στο επίκεντρο της συνάντησης με Κ. Τσιάρα-Χρ. Κέλλα  Διαδοχικές συναντήσεις με τον…
Εκδόθηκαν οι πρώτες Προσκλήσεις από το πρόγραμμα Θεσσαλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Εκδόθηκαν οι πρώτες Προσκλήσεις από το πρόγραμμα Θεσσαλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Δημ. Κουρέτας: Βασική προτεραιότητα η στήριξη των επιχειρήσεων Ανοίγει αύριο η πρόσκληση για την ενίσχυση εξωστρέφειας…
Δ. Κουρέτας: Χρηματοδοτήσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ για Υγεία και Επιχειρηματικότητα

Δ. Κουρέτας: Χρηματοδοτήσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ για Υγεία και Επιχειρηματικότητα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί ον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Νοσοκομείων  Στον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομειακών…