• 20 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Παρασκευή 17/5/2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς. Στην εκδήλωση, προς μεγάλη μας τιμή και χαρά, έδωσαν το «παρών» εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού, ο Αρχιμανδρίτης  Γεώργιος Γιαννιός και ο πατήρ Ευστάθιος Βαρβαρέλης οι οποίοι διάβασαν ευχή για την επιτυχία των παιδιών μας στις ενδοσχολικές και Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της συμμετοχής ομάδας του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη (4-7/4/2024), που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Οι υπεύθυνοι καθηγητές, κ. Βαλκανιώτης, κα Παπακυριαζή, κα Φείδα και κα Φλώρου, μαζί με τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρουσίασαν την εργασία τους αλλά και το ταξίδι τους στην Πόλη μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών παρουσίασε όλες τις φετινές δράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, αποδεικνύοντας ότι το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, σε αντίθεση με τα στερεότυπα που ακολουθούν τα επαγγελματικά σχολεία και τους μαθητές τους, είναι ένα πραγματικά δραστήριο και δημιουργικό σχολείο.

Τέλος, παρουσιάστηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές, κα Μανάφη και κ. Σαββανάκη, το βίντεο ενός θεατρικού αναλογίου, που δημιουργήθηκε από μαθητές της Β’ Λυκείου, με αποσπάσματα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή και έντεχνη σύνδεση του κειμένου με τα στερεότυπα εναντίον των γυναικών 2600 χρόνια μετά. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μαθητές και καθηγητές, μετά την ανασκόπηση, ένιωσαν περηφάνια, συγκίνηση και χαρά για το έργο τους, ενώ κατέστη σαφές ότι η ηθική ανταμοιβή των κόπων δημιουργεί εσωτερικά κίνητρα εργασίας και μάθησης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, γιατί φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ο χώρος αυτός -για τον οποίο είμαστε εξαιρετικά περήφανοι– φιλοξένησε τις περισσότερες από τις δράσεις των μαθητών μας και ενίσχυσε το ενδιαφέρον τους για ομαδική δουλειά, δημιουργία και μάθηση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ


Σχετικά Άρθρα

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού συγχαίρουν…
Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση στον Αλμυρό διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» το απόγευμα της Τετάρτης 15…
H μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού παρουσίασε την εργασία της σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

H μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού παρουσίασε την εργασία της σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη –…