• 6 Μαΐου, 2024

«Το τραγούδι του Άστρη» της Φωτεινής Κωστάκου παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Το τραγούδι του Άστρη» της Φωτεινής Κωστάκου παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό παραμύθι με τίτλο «To τραγούδι του Άστρη», έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής) την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 (δύο παραστάσεις: 19:00 και 21:00) στο πλαίσιο της πρώτης παρουσίασης του ομότιτλου βιβλίου της Φωτεινής Κωστάκου (Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, εκπαιδευτικός, αρχαιολόγος) που κατάγεται από τους Αγίους Θεοδώρους Μαγνησίας.

Το χοροθέατρο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι θεατές σε μία κατάμεστη αίθουσα (η πρώτη παράσταση ήταν sold out πολλές μέρες πριν) ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Το τραγούδι του Άστρη» (Εκδόσεις «Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη») από ένα εξαίρετο πάνελ ομιλητών, την κυρία Δρ. Πάνυ Σαράφη, εκπαιδευτικό, μεταφράστρια, εκδότρια, τον κύριο Πέτρο Pωμαίο, διερμηνέα, μεταφραστή, διευθυντή Φεστιβάλ Bιβλίου Tρίπολης και συντονιστή τον κύριο Δημήτρη Φίλια, καθηγητή του Iονίου Πανεπιστήμιου και διακεκριμένο μεταφραστή λογοτεχνικών και θεατρικών έργων. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο νεαρός Χρήστος Δ.  Σταυριανός.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την δεύτερη παράσταση, όπου οι performer Φωτεινή Κωστάκου και Ντόρις Λαμπρινού ζωντάνεψαν για δεύτερη φορά με μαριονέτες και μαρότες την ιστορία αγάπης του Άστρη και της Φεγγαρόλουστης. Κυρίαρχο στοιχείο του παραμυθιού αποτελεί και η μουσική καθώς υπέροχες μελωδίες από έργα κλασικής αλλά και πρωτότυπης μουσικής ωθούν την εξέλιξη του. Στις παραστάσεις συνόδεψε την πλοκή από το πιάνο ο Σπύρος Πρατίλας, ενώ ο διακεκριμένος βαρύτονος  Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός, ερμήνευσε αποσπάσματα από τις όπερες Tannhäuser (Ρίχαρντ Βάγκνερ), Die Zauberflöte (Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ) καθώς και από την πρωτότυπη δική του σύνθεση «Το Τραγούδι του Άστρη». Την διανομή συμπλήρωσαν υποδειγματικά μικρές μπαλαρίνες από τη Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού Ισιδώρα Γαλατοπούλου (μαθήτριες: Μαρίνα Σταματοπούλου, Νεφέλη Καλτσίκη, Μυρτώ Ιωάννα Κυριαζοπούλου) και η νεαρή χορεύτρια Νάντια Καπιτσάκη.

«Το τραγούδι του Άστρη» είναι μία φανταστική αφήγηση στην οποία μία νεράιδα «ερωτεύεται» τη μελωδία ενός μικρού αστεριού, που όταν ακούει την ευχή της πέφτει μέσα στη θάλασσα ανακαλύπτοντας έναν καινούργιο κόσμο. Η Φεγγαρόλουστη ταξιδεύει μέσα από την τέχνη με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της τροβαδούρο και συναντά «κούκλες» που της διηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Η παράσταση, που εμπλουτίζεται με video art, βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι της Δρ. Φωτεινής Κωστάκου με διακειμενικές αναφορές και σε άλλα έργα λογοτεχνίας. Τη μουσική και σκηνική επιμέλεια ανέλαβε η ίδια η συγγραφέας (καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Fantaisie), η οποία φιλοτέχνησε επίσης τις κούκλες και τα σκηνικά αντικείμενα.


Σχετικά Άρθρα

“Το τραγούδι του Άστρη”, ένα μουσικό παραμύθι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Φωτεινή Κωστάκου

“Το τραγούδι του Άστρη”, ένα μουσικό παραμύθι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Φωτεινή Κωστάκου

H Φωτεινή Κωστάκου, φιλόλογος και συγγραφέας με καταγωγή από τους Αγίους Θεοδώρους, ανεβάζει παράσταση στο Μέγαρο…
Μεγάλη γιορτή ποίησης και πολιτισμού στον Πτελεό από την Ράνια Θεοδωρογιάννη και την Φωτεινή Κωστάκου / φωτογραφίες

Μεγάλη γιορτή ποίησης και πολιτισμού στον Πτελεό από την Ράνια Θεοδωρογιάννη και την Φωτεινή Κωστάκου /…

Mια μεγάλη γιορτή της ποίησης και του πολιτισμού έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πτελεού,…