• 20 Απριλίου, 2024

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Πύρασος ύστερα από δραματικό αγώνα!

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Πύρασος ύστερα από δραματικό αγώνα!

Απίστευτο παιχνίδι σήμερα στο βοηθητικό του ΕΑΚ… Ο Πύρασος σκόραρε στο 36′ και κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 13ο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε όμως ο Γιοβάνης ισοφάρισε, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες και το εισιτήριο για τον τελικό δόθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες του Τοξότη έχασαν δύο -το πρώτο στο δοκάρι, το δεύτερο το έπιασε ο Ράπτης-, αυτοί του Πυράσου έβαλαν και τα τέσσερα που εκτέλεσαν και έτσι, η ομάδα της Νέας Αγχιάλου πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου!

Πιο επικίνδυνος ο Πύρασος στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, μεγάλη ευκαιρία είχε στο 26ο λεπτό με τον Κατσιγιάννη ο οποίος βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή σουτάροντας ψηλά άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 0-1: ο Μπέικος είχε καλοεκτελεσμένο φάουλ από δεξιά και ο Λάμπος με μεγάλο άλμα, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, σουτ του Τσιότρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, από το ημικύκλιο, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο και στο 60′, από μακρινή μεταβίβαση του Κατσιγιάννη, σουτ του Μπέικου μέσα από τη μεγάλη περιοχή έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο. Μετά η ομάδα της Νέας Αγχιάλου περιορίστηκε να κρατάει αμυντικά χωρίς να κινδυνεύσει.

Και στις καθυστερήσεις έγιναν πολλά και διάφορα. Στο 2ο λεπτό, ο Φούκης βρέθηκε σε θέση για γκολ από κοντινή στο τέρμα απόσταση αλλά απέκρουσε ο Μπράνος, στο 6ο λεπτό ο Τοξότης σκόραρε αλλά είχε υποδειχθεί νωρίτερα στη φάση φάουλ πάνω στον Μιχόπουλο, στο επόμενο λεπτό σε σέντρα από δεξιά, ο Μιχόπουλος πήγε να διώξει αλλά η μπάλα πήρε κατέυθυνση προς το τέρμα και πέρασε λίγο πάνω από οριζόντιο, στο 13ο λεπτό ο Γιοβάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας από ευνοϊκή θέση, πλάγια δεξιά, χωρίς πίεση σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα ψηλά εκεί όπου δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Ράπτης. Με αυτό τον τρόπο έγινε το 1-1 κι όπως ήταν φυσικό, όλοι οι παίκτες του Τοξότη έγιναν ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν… Το ματς έληξε με τον διαιτητή να κρατάει 15 λεπτά καθυστερήσεις.

Στην παράταση, στο 5ο λεπτό δυνατή κεφαλιά του Πάσχου απέκρουσε ο γκολκίπερ του Πυράσου δείχνοντας τα αντανακλαστικά του με μεγάλη επέμβαση, στο 9ο λεπτό κόρνερ του Μπέικου έσκασε μπροστά στο τέρμα στη μικρή περιοχή αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.

Στο 12ο λεπτό, ο Ροτζέριο -ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 90′- πέρασε φοβερή μεταβίβαση για τον Φούκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή. Αν και μόνος, πλάσαρε πάνω στον πεσμένο Μπράνο. Ο Τοξότης απάντησε με κοντινό σουτ του Τόμε που απέκρουσε ο Φούκης ευρισκόμενος δίπλα στο δοκάρι -η φάση ξεκίνησε με εκτέλεση κόρνερ-, ενώ η ομάδα του Βόλου σκόραρε με τον Βαλωτή, νωρίτερα ωστόσο ο β’ βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ. Αφού συζήτησε για λίγο μαζί του ο ρέφερι Γραββάνης ασπάστηκε την υπόδειξη του βοηθού του και έτσι, το γκολ δεν μέτρησε.

Τα πέναλτι

Το πρώτο πέναλτι ήταν για τον Τοξότη από τον Πάσχο, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Για τον Πύρασο ο Ροτζέριο έκανε το 0-1. Ακολούθησε απόκρουση του Ράπτη στην εκτέλεση του Σκλαπάνη, στην αριστερή του γωνία. Ο Μπέικος το 0-2 με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Με εκτέλεση ψηλά, ο Βαλωτής μείωσε σε 1-2 και ο Τσιότρας έκανε το 1-3 καθώς ο Μπράνος βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Ο Μαυρίδης με “κεραυνό” στο κέντρο έδωσε ζωή στους γηπεδούχους αλλά ο Γαλανόπουλος ήταν ψύχραιμος στη δική του εκτέλεση κι έτσι, με 2-4 στα πέναλτι ο Πύρασος πανηγύρισε την πρόκριση.

Τοξότης: Μπράνος, Γιοβάνης, Παναγιώτου, Μαγιόγλου (90’+2′ Τόμε), Νταγκούλης, Σκλαπάνης, Μπραχόλι (59′ Πάσχος), Κωνσταντάκος (90’+2′ Γερακίνης), Αλαμάνης, Κόφφας (59′ Μαυρίδης), Βαλωτής.
Πύρασος: Ράπτης, Λάμπος, Διαμαντόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Γαλανόπουλος, Κατσιγιάννης (72′ Ζαρίφης), Τσιότρας, Καραγιώργος (90’+2′ Ροτζέριο), Γκαραβέλας (67′ Φούκης), Μπέικος.


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

O τελικός Κυπέλλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του “Λαού”

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΘ στο Βελεστίνο ήταν γιορτή καθώς διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια εντός κι εκτός…
Νταμπλούχος ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός, με αυτογκόλ λύγισε την αντίσταση του Πυράσου

Νταμπλούχος ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός, με αυτογκόλ λύγισε την αντίσταση του Πυράσου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το νταμπλ νικώντας 1-0 τον Πύρασο στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη…