• 4 Απριλίου, 2024

Κάμερες παρακολούθησης στην Πλατεία Μετσόβου στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Κάμερες παρακολούθησης στην Πλατεία Μετσόβου στον Αλμυρό – Η αντίδραση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο κ. Βαγγέλλη Χατζηκυριάκο σχετικά με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στο νέο πάρκο Μετσόβου, που βρίσκεται στο τέλος της οδού Αχιλλέως. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3 Απριλίου. Επισυνάπτουμε το βίντεο της συνεδρίασης στο τέλος του κειμένου:

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου (03-04-2024), με μεγάλη μας έκπληξη, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτριο Κυριάκου Εσερίδη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας, παραδέχθηκε ότι στην Πλατεία Μετσόβου έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κάμερες, χωρίς να έχουν λάβει χώρα οι νόμιμες διαδικασίες, υπό το “άγχος” της προστασίας της νέας πλατείας από φαινόμενα παραβατικότητας.

Απαντήσαμε στο συμβούλιο και τονίζουμε και εν νέου. Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με όμοια μη νόμιμη συμπεριφορά εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η οποία δείχνει να γίνεται επιρρεπής στη διενέργεια διαφόρων πράξεων, χωρίς προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Χωρίς, λοιπόν, να έχει ενημερωθεί κανένας,  ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως ούτε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για την οποία υφίσταται εκ του νόμου υποχρέωση, με απειλούμενες, μάλιστα, κυρώσεις, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν κάμερες παρακολούθησης του χώρου.

Υπό ποιες προϋποθέσεις, υπό ποια εχέγγυα, με την έγκριση ποιας Αρχής και το κυριότερο ποιος έχει οριστεί Αρμόδιος για τη διαχείριση αυτού του συστήματος; Πότε αγοράστηκαν και εγκαταστάθηκαν αυτές οι κάμερες; Με ποιες διαφανείς διαδικασίες; Ποια η εμβέλεια του χώρου κάλυψης;

Ως εκπρόσωποι του Δήμου, είμαστε πρώτοι εμείς εκείνοι που οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες μας το παράδειγμα της νομιμότητας και της απαραίτητης διεκπεραίωσης διαδικασιών για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος. Αυτό δεν αποτελεί μιζέρια, αποτελεί γνώση και προϋπόθεση σε εποχές που η εμπιστοσύνη όλων προς όλους έχει χαθεί.

Προφανώς μας αφορά η διαφύλαξη του Δημόσιου Χώρου, είναι όμως προϋπόθεση απαραίτητη και υποχρεωτική η τήρηση ορισμένων κανόνων διαφάνειας, νομιμότητας και προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτών και Παιδιών. Ειδάλλως, θα το επανάβουμε και ας γινόμαστε γραφικοί, επιστρέφουμε σε εποχές άλλες… Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λειτουργεί Υπεύθυνα και με Όρους Νομιμότητας και να απέχει από κάθε λειτουργία των συστημάτων αυτών μέχρι να λάβει τις απαραίτητες προς τούτο εγκρίσεις.

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος

 

 


Σχετικά Άρθρα

Πασχαλινό Πανηγύρι στην Ενορία της Ευξεινούπολης

Πασχαλινό Πανηγύρι στην Ενορία της Ευξεινούπολης

Με τη συμμετοχή 7 πολιτιστικών, λαογραφικών και χορευτικών συλλόγων της πόλης του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης,…
Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…
Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για…