• 31 Μαρτίου, 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης άρδευσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου – Αυτοψία στο πεδίο

Χρ. Τριαντόπουλος: Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης άρδευσης στο Δήμο Ρ. Φεραίου – Αυτοψία στο πεδίο

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, σημεία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και δη κοντά στο Στεφανοβίκειο, όπου πραγματοποιούνται έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων άρδευσης σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής. Και, ειδικότερα, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Ριζομύλου, του Στεφανοβικείου, αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Κατά την επίσκεψη στα σημεία που υλοποιούνται τα έργα ήταν επίσης Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι Πρόεδροι σχετιζόμενων Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, αλλά και αγρότες και κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σημαντικό έργο το οποίο προχωρά σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, αλλά και πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου που ανέλαβε να εμπλακεί στο εν λόγω έργο, με στόχο να διασφαλιστεί η αρδευτική κανονικότητα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών εκτάσεων, αλλά και όσο το δυνατόν πιο σύντομους χρόνους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις ενέργειες των αρμοδίων, τις πρώτες παρεμβάσεις, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν τόσο την αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων, όσο και την επισκευή των αντλιοστασίων που θα επιτρέψουν την άρδευση σημαντικού μέρους καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Το εν λόγω έργο, με εκτίμηση κόστους κοντά στις 600.000 ευρώ, υλοποιείται μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση και δη από το πρόγραμμα αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, μετά από εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Σε συνέχεια της επίσκεψης στην περιοχή, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «προχωρά από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτογενή παραγωγή περιοχών του δήμου. Περιοχών όπως ο Ριζόμυλος, το Στεφανοβίκειο, αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές, όπου η αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων άρδευσης είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν οι αγρότες της περιοχής να διασφαλίσουν την παραγωγική κανονικότητα σε όσο μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών τους εκτάσεων. Οι παρεμβάσεις, μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που θα επιτρέψουν σε αγρότες – σε όσους περισσότερους αγρότες γίνεται – να καλλιεργήσουν τη γη τους. Με τη στενή συνεργασία όλων, Δήμου, Περιφέρειας, τοπικών παραγόντων και αγροτών, προχωράμε. Και έχουμε αποτελέσματα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου».


Σχετικά Άρθρα

«Βαδίζοντας στα χνάρια των Αρχαίων Φερών», πεζοπορία στο Βελεστίνο

«Βαδίζοντας στα χνάρια των Αρχαίων Φερών», πεζοπορία στο Βελεστίνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας στο Βελεστίνο το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου,…
Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Ρήγα Φεραίου στη σχολική κοινότητα

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Ρήγα Φεραίου στη σχολική κοινότητα

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στα πλαίσια συνεργασίας με την σχολική κοινότητα πραγματοποίησε  την…
Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το κλειστό γυμναστήριο Βελεστίνου

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το κλειστό γυμναστήριο Βελεστίνου

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, παρουσία του…