• 20 Φεβρουαρίου, 2024

Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για νέες δράσεις στην εκπομπή της Τετάρτης με την Ράνια Γουρναροπούλου

Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για νέες δράσεις στην εκπομπή της Τετάρτης με την Ράνια Γουρναροπούλου

Μία ενεργή πολίτης του Δήμου Αλμυρού με αδιάλειπτη παρουσία στον εθελοντισμό, η Ράνια Γουρναροπούλου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Κουβέντες του Λαού» που προβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και αποτελεί το καθιερωμένο εβδομαδιαίο μαγκαζίνο μας. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι γίνονται προετοιμασίες για μια ξεχωριστή εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας…

Φιλόλογος, εκπαιδευτικός, με τόπο διαμονής την όμορφη Σούρπη, η κα Γουρναροπούλου παραμένει επαγγελματικά στο χωριό όπου είναι υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Playschool. Όπως επισήμανε «το ΚΔΑΠ είχε ξεκινήσει από τον κο Κοντοστάθη αλλά μετά τον πρώτο χρόνο το ανέλαβα διότι μου άρεσε πολύ η ενασχόληση με τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Κάνουμε πάρα πολλά πράγματα, δίνουμε την ψυχή μας εκεί, με συνεχείς δράσεις, συναισθήματα, μελέτη, χορό, μουσική, μαγειρική ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και να περάσουν δημιουργικά το απογευματινό τετράωρο».

Για την εθελοντική της δράσης, σχολίασε πως «είναι δική μου ανάγκη να προσφέρω διότι γίνομαι καλύτερη. Η ενασχόληση με τα κοινά με γεμίζει. Φέτος τα παιδιά της Σούρπης τραγούδησαν τα κάλαντα μαζεύοντας χρήματα για τη μικρή Μαρία μας, στον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου κάνουμε πολλά πράγματα και τώρα ετοιμάζουμε αποκριάτικο χορό για τα παιδιά του σχολείου. Στην εκδήλωση για τη μικρή Μαρία που έγινε τις πρώτες ημέρες του 2024, άνθρωποι από κάθε μεριά αυτής της μικρής τοπικής κοινωνίας συνεισέφεραν και κινητοποίησαν αυτή την προσπάθεια, όπως όλοι οι σύλλογοι και όλα τα σχολεία! Συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά όταν ο ένας βοηθάει τον άλλο».

Σχετικά με την εκδήλωση που αφορά τις γυναίκες και θα γίνει για πρώτη φορά στον Αλμυρό, τόνισε: «Έχουν γίνει συζητήσεις για μια βραδιά με όνομα «Με λένε γυναίκα». Με αφορμή της ημέρα της γυναίκας σκεφτήκαμε να κάνουμε βραβεύσεις γυναικών αυτού του τόπου που έχουν προσφέρει, βραβεύσεις για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό, την επιστήμη και σε άλλες κατηγορίες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί. Δουλεύουμε για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη γιορτή το Σάββατο 9 Μαρτίου».

Τέλος, πρόσθεσε πως μία ακόμη ιδέα που αφορά τη μητέρα και το παιδί είναι στα σκαριά σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού καθώς την έχει αγκαλιάσει ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης.

Στη συνέντευξή της η κα Γουρναροπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνδράμουν μαζί της στις δράσεις αλληλεγγύης. Τo βίντεο μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook “Λαός της Μαγνησίας» ή και στο κανάλι μας στο youtube laosonline.


Σχετικά Άρθρα

Η ξεχωριστή, ευδιάθετη, χαμογελαστή νότα του Νίκου Καμαγιάννη στις «Κουβέντες του Λαού»

Η ξεχωριστή, ευδιάθετη, χαμογελαστή νότα του Νίκου Καμαγιάννη στις «Κουβέντες του Λαού»

Τη δική του ξεχωριστή, ευδιάθετη, χαμογελαστή νότα έβαλε ο Νίκος Καμαγιάννης στις «Κουβέντες του Λαού» που…
Στην εκπομπή «κουβέντες του Λαού» η Γιάννα Μπατσκίνη-Κωτούλα, έφορος μουσείου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Στην εκπομπή «κουβέντες του Λαού» η Γιάννα Μπατσκίνη-Κωτούλα, έφορος μουσείου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης μονοπώλησε τη συζήτηση της Βιβής Τσιντσίνη με την Γιάννα Μπατσκίνη-Κωτούλα κατά…