• 13 Φεβρουαρίου, 2024

Εκπομπή – αφιέρωμα στα 25 χρόνια του καταστήματος ψιλικών του Δημήτρη Βέτσικα

Εκπομπή – αφιέρωμα στα 25 χρόνια του καταστήματος ψιλικών του Δημήτρη Βέτσικα

Ο κύκλος των εκπομπών Laos Online συνεχίστηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου με τον κο Δημήτρη Βέτσικα, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με είδη περιπτέρου, ψιλικά, εφημερίδες απέναντι από τον Άγιο Δημήτριο.

Τα ξενοδοχειακά που σπούδασε δεν τον κράτησαν πολλά χρόνια και έτσι αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί σε άλλον τομέα. Εδώ και 25 χρόνια λέει την πρωινή ζεστή καλημέρα του, πάντα με χαμόγελο, καλωσορίζοντας τους πελάτες στο μαγαζί κι αποτελεί ένα αγαπητό άτομο στην τοπική μας κοινωνία για την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, τον σύλλογο με τις βέσπες, τη μουσική, τις φιλανθρωπικές δράσεις.

Σχετικά με την επαγγελματική του πορεία, ο κος Βέτσικας, στο ξεκίνημα της κουβέντας με την Βιβή Τσιντσίνη, ανέφερε: «Αφού τελείωσα το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, πήγα στην Αθήνα όπου σπούδασα ξενοδοχειακό και τουριστικό μάρκετινγκ-μάνατζμεντ σε ιδιωτική σχολή. Ασχολήθηκα πέντε χρόνια με τα ξενοδοχεία, δηλαδή δούλευα σεζόν αλλά από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να με κουράζει. Τότε πήρα την απόφαση να γυρίσω στον Αλμυρό. Το 1997 συνεργάστηκα με τον Κώστα Κολώνη μέχρι που το 1999 άνοιξα το δικό μου κατάστημα εκεί όπου βρίσκεται σήμερα. Ο αδερφός της γιαγιάς μου είχε μαγαζί με τσιγάρα στα Πλατάνια και πήρε σύνταξη. Έτσι, εκμεταλλεύτηκα την άδεια που είχε. Σε αυτή τη δουλειά πήγαινα από μικρός και ήταν κάτι που μου άρεσε. Είχα σκοπό να κάνω κάτι δικό μου και μου άρεσε πολύ η επαφή με τον κόσμο. Αρχικά μαγαζί με τσιγάρα, λίγο αργότερα βάλαμε λαχεία, ζαχαρώδη και λίγα ψιλικά. Μετά προσθέσαμε εφημερίδες και περιοδικά. Όταν ξεκίνησα εγώ, ο κος Γιώργος Τσιντσίνης έφερε στον Αλμυρό αυτό που λένε δημοσιογραφία γιατί πιο μπροστά δεν ασχολούνταν κάποιος σοβαρά. Για τα προβλήματα του Αλμυρού και ό,τι συμβαίνει εδώ, το πήρε πολύ ζεστά ο κος Γιώργος. Ήθελα να το βοηθήσω αυτό το κομμάτι και έτσι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αγαστή συνεργασία.

Πρώτα όταν δεχόμασταν τις εφημερίδες, έπρεπε να τις τσεκάρουμε, να τις τακτοποιήσουμε, να κάνουμε λογαριασμούς, μετά να κάνουμε τις επιστροφές. Ήταν δουλειά που χρειαζότανε πολλή προσοχή, αυτό το έκανα για 22 χρόνια. Μετά τον covid έπεσαν πολύ οι πωλήσεις και τώρα στο μαγαζί έχω μόνο τον «Λαό» και δύο εφημερίδες από τον Βόλο. Σκεφτείτε ότι στον Αλμυρό ήμασταν οκτώ σημεία που πουλούσε αθηναϊκό Τύπο και τώρα έμεινε μόνο ένα. Επίσης για τσιγάρα ήμασταν είκοσι δύο σημεία και τώρα είμαστε έξι. Άλλαξαν τα πράγματα».

Έπειτα μίλησε για τις ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο του: «Παλιότερα έπαιζα ποδόσφαιρο στον ΓΣΑ, τώρα παρακολουθώ ως φίλαθλος γιατί παίζει ο γιος μου. Είμαι ενεργό μέλος στο Vespa Club του Βόλου. Είχατε γράψει για μια εξόρμηση που είχαμε πραγματοποιήσει στον Αλμυρό και την Όθρυ, ενώ τώρα σχεδιάζουμε μία μεγάλη, οδική εκδρομή στην Ιταλία στο μουσείο της βέσπας που βρίσκεται κοντά στην Πίζα. Στον ΕΟΣ Αλμυρού έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία ευχάριστη παρέα και κάνουμε πεζοπορίες και ορειβασίες. Με αυτές τις βόλτες, αδειάζει το κεφάλι μου από την καθημερινότητα και τα διάφορα προβλήματα.

Παίζω κιθάρα, ο γιος μου μπουζούκι και η κόρη μου πιάνο, οπότε σκεφτόμαστε ότι κάποια στιγμή θα συναντηθούμε μουσικά»…

Ο κος Βέτσικας ανέφερε πως στο κατάστημά του εκτός από τα είδη περιπτέρου και τα ψιλικά, υπάρχει μηχάνημα εξόφλησης λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ασφάλειες, εφορία) για πληρωμή είτε μετρητά είτε με κάρτα με μια μικρή προσαύξηση, ενώ είναι ανοικτό από τις 7:30 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Στον επίλογο της συζήτησης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς «όλους τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, συγγενείς και φίλους που με στηρίζουν και φυσικά τη σύζυγό μου».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι θεατές μας στο διαδίκτυο, σχολίασαν με τα πιο επαινετικά λόγια τον Δημήτρη Βέτσικα για τον επαγγελματισμό του και την κοινωνική του δράση. Δημήτρη, ευχαριστούμε για τις αψεγάδιαστες υπηρεσίες σου, τα 25 παράλληλα χρόνια της τοπικής εφημερίδας και του καταστήματός σου! Να ‘σαι γερός και να πετυχαίνεις όλους τους στόχους σου.


Σχετικά Άρθρα

Από τον Βόλο στη «Μέκκα» της Βέσπας στην Ιταλία – Δ. Βέτσικας: Μοναδική εμπειρία για το Vespa Club Volos

Από τον Βόλο στη «Μέκκα» της Βέσπας στην Ιταλία – Δ. Βέτσικας: Μοναδική εμπειρία για το…

Η «Μέκκα» για κάθε λάτρη της βέσπας είναι η πόλη Ποντεντέρα (Pontedera) της Ιταλίας, εκεί όπου…
Vespa riders επέλεξαν τον Αλμυρό για την κυριακάτικη βόλτα τους

Vespa riders επέλεξαν τον Αλμυρό για την κυριακάτικη βόλτα τους

Μέλη του Vespa Club Volos, με ξεναγό τον ντόπιο Δημήτρη Βέτσικα, βρέθηκαν στον Αλμυρό και τον…