• 6 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού

Μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού. Ήταν η καθιερωμένη συγκέντρωση των μελών και φίλων του ανθρωπιστικού οργανισμού για την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας κι έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στο Αρχοντικό στο δάσος Κουρί.

Την εκδήλωση προλόγισε η εθελόντρια κα Ελένη Κότση, ενώ ο επικεφαλής του παραρτήματος κος Δημήτρης Κουρκούμπας στον σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε τις ευχές για υγεία και μια καλή χρονιά γεμάτη εθελοντικές δράσεις για τους συνανθρώπους μας. Επίσης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα μαθήματα ανατομίας, παθολογίας, διαιτολογίας, χειρουργικής και πρώτων βοηθειών που αρχίζουν σύντομα και στα οποία μέχρι τώρα η συμμετοχή είναι αρκετά ικανοποιητική από πολίτες του Αλμυρού που θέλουν να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στο μητρώο εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Παρούσες η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Σταυραντώνη και η γενική γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κα Σοφία Τσιάντου, ενώ την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος Γιαννιός.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής και μέλος του δ.σ. κος Χρήστος Καλλές, ο οποίος μίλησε για την αξία του εθελοντισμού στους νέους. Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του εθελοντισμού και στα οφέλη του τόσο για το κοινωνικό σύνολο, όσο και για τους ίδιους τους εθελοντές. Όπως είπε ο κος Καλλές, «ο εθελοντισμός συνδέεται στενά με την έννοια της κοινωνίας των πολιτών, τη διεύρυνση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης του πολίτη για την κοινή ευημερία και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Στη σύγχρονη εποχή όπου παρατηρούνται φαινόμενα ατομικισμού, παθητικότητας και αδιαφορίας, ο εθελοντισμός αποτελεί μια αντιπρόταση ζωής για τους νέους, τους εμπνέει, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την υπευθυνότητα, τη συμμετοχή, διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες και τους προετοιμάζει ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Η οικογένεια, το σχολείο, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εθελοντικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ, μπορούν να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν με ποικίλους τρόπους την ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν τη στήριξη και ψυχαγωγία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την υγεία, το περιβάλλον. Σε μια διαγενεακή προσέγγιση, οι μεγαλύτεροι θα συνεισφέρουν με τις γνώσεις, την εμπειρία και τα μέσα, ενώ οι νέοι με το δυναμισμό, τον ενθουσιασμό, τις πρωτότυπες  ιδέες και την εξοικείωση στις νέες τεχνολογίες.

Οι νέοι άνθρωποι είναι ένας ανεκμετάλλευτος πόρος στη σύγχρονη κοινωνία. Τα οράματα, οι ελπίδες και οι ιδέες τους είναι απαραίτητα σε έναν κόσμο μου μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι νεαροί εθελοντές δεν είναι οι αυριανοί ηγέτες, ούτε η μελλοντική μας ελπίδα. Είναι οι σημερινοί ηγέτες και το μέλλον ξεκινάει σήμερα»!

 


Σχετικά Άρθρα

Ερυθρός Σταυρός: Δημιουργία νέας τάξης εθελοντών υγείας στο Τμήμα Αλμυρού

Ερυθρός Σταυρός: Δημιουργία νέας τάξης εθελοντών υγείας στο Τμήμα Αλμυρού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός για να ανταποκριθεί στους υψηλούς ανθρωπιστικούς σκοπούς, για…
Χρήστος Καλλές: Η Δημοτική Πρωτοβουλία εκφράζει το όραμα και την προοπτική για την ανάπτυξη του τόπου

Χρήστος Καλλές: Η Δημοτική Πρωτοβουλία εκφράζει το όραμα και την προοπτική για την ανάπτυξη του τόπου

Η διάθεσή μου να συνεισφέρω στα κοινά, μέσα από θεσμικό πλέον όργανο, με ώθησε να δεχθώ…
Μια κοινωνία πολιτών η oliveto magnes για την ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας – Συνέντευξη με τους Στ. Αλαμανιώτη, Χρ. Καλλέ

Μια κοινωνία πολιτών η oliveto magnes για την ανάπτυξη της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας – Συνέντευξη με τους…

Στην πρώτη μας εκπομπή “Laos online” για τη νέα σαιζόν, που θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις…