• 6 Φεβρουαρίου, 2024

Η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη με το studio αισθητικής Face & Body μοιράζεται γνώσεις και προτείνει λύσεις

Η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη με το studio αισθητικής Face & Body μοιράζεται γνώσεις και προτείνει λύσεις

Η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, απόφοιτος ΤΕΙ Αισθητικής και ιδιοκτήτρια εδώ και25 χρόνια του στούντιο αισθητικής Face & body στον Αλμυρό ήταν καλεσμένη στην εκπομπή LaosOnline που προβλήθηκε από τα μέσα του «Λαού» την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία με έντονη δράση σε συλλόγους, η Νεκταρία εξήρε τη σημασία και το αποτέλεσμα που έχει η περιποίηση προσώπου και σώματος από ειδικούς και παρουσίασε μέρος της δουλειάς της. Την συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε σκανάροντας το qr code σε αυτή τη σελίδα, ενώ απομαγνητοφωνήσαμε τα πιο σημαντικά κομμάτια της για τους αναγνώστες μας.

Αρχικά η κα Κοτζαπαναγιώτη ανέφερε: Μετά από 2,5 χρόνια που εργάστηκα στον Βόλο, είδα ότι στον Αλμυρό δεν υπήρχε κάτι επίσημο και έπρεπε να έρθω εδώ. Εμείς είμαστε απόφοιτοι του ΤΕΙ και έχουμε όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα να ανοίξουμε έναν σωστό χώρο, οπότε ο στόχος ήταν αυτός. Το 2003 αρχικά ήμουν σε ένα μικρό χώρο στην Ερμού όπου ξεκινήσαμε δειλά-δειλά αλλά δυναμικά και τώρα έχουμε μπει σε δεύτερη γενιά πελατών. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό, έχω πια τα παιδιά των παλιών πελατισσών. Μεγαλώνουμε αλλά διατηρούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το στούντιο αισθητικής βρίσκεται στην οδό Παναγοπούλου με Αθηνών και το τηλέφωνο είναι 2422021702.

Για τη δράση της στα κοινά σχολίασε: Το νιώθω υποχρέωσή μου, εδώ ζούμε και πρέπει να κάνουμε έναν τόπο που να αξίζει για όλους μας. Δεν κάναμε κάτι για προσωπικό συμφέρον, αλλά πάντα ήμασταν μία ομάδα. Όλα ξεκινάνε από μία παρέα. Τη στιγμή που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά εδώ, θεωρώ ότι οφείλουμε να προσφέρουμε κάποια πράγματα.

Σχετικά με την ειδικότητα της αισθητικού και πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει ο πελάτης πού θα απευθυνθεί και τι θα πρέπει να περιμένει, τόνισε: Ανήκω στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αισθητικών και μιλάμε για αισθητικούς αποφοίτους του ΤΕΙ, αυτή τη στιγμή του Πανεπιστημίου Αισθητικής τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα είναι οι μόνοι απόφοιτοι που έχουν δικαίωμα να ανοίξουν επαγγελματικούς χώρους απευθείας αδειοδοτούμενους κι από το υγειονομικό με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό αυτομάτως μάς καθιστά υπεύθυνους να ασχοληθούμε με θεραπείες προσώπου, θεραπείες σώματος όπως το αδυνάτισμα, η αποτρίχωση, να φθάσουμε μέχρι ένα σημείο στις στοιβάδες του δέρματος. Αυτό πρέπει να το πούμε γιατί ο καθένας έχει τα όριά του. Εγώ ως αισθητικός έχω την πιστοποίηση να ασχοληθώ μέχρι ένα σημείο, έχω κάποιες γνώσεις να ασχοληθώ. Οι κάτω από εμένα, οι βοηθοί αισθητικού, είναι πιο χαμηλά, δεν μπορούν να ασχοληθούν με κάποια πράγματα γιατί δεν έχουν τη γνώση. Θυμώνω με τις σχολές και το ημίμετρο της γνώσης. Τα παιδιά μπαίνουν σε μια σχολή και δεν γνωρίζουν ότι είναι παραϊατρικό επάγγελμα, ότι διαβάζουμε δερματολογία, φυσιολογία, ανατομία που θα χρησιμοποιήσουμε στη δουλειά μας. Είναι υπεύθυνη η δουλειά μας, δεν παίρνουμε το βαλιτσάκι να πάμε από σπίτι σε σπίτι κι εκτελώ δουλειά από άλλης ειδικότητας μαγαζιά.

Το Ινστιτούτο Αισθητικής είναι ένας χώρος υγειονομικός που δεν μπορεί να μεταφερθεί… Όπως εγώ δεν είμαι δερματολόγος, δεν είμαι χειρουργός πλαστικός, έτσι κι οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα δεν είναι αισθητικός. Πάντα γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας με το Υγειονομικό, να μπορέσουν να ενταθούνε λίγο οι έλεγχοι γιατί υπάρχει ένας πολύ παλιός νόμος και δεν υπάρχει έλεγχος από πουθενά. Βάζει ο καθένας μία ταμπέλα αισθητικής και νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Αυτός που κάνει τις θεραπείες πρέπει να έχει γνώση. Είμαι 25 χρόνια στη δουλειά και δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συνέδρια. Η δουλειά μας εξελίσσεται συνεχώς.

Έχουμε να κάνουμε με τα φαρμακοτεχνολογικά και την τεχνολογία μηχανημάτων. Αλλάζει και η βιολογία του ανθρώπου, ο τρόπος ζωής, η ψυχολογία μας… Η εικόνα του ανθρώπου δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, είναι το εσωτερικό κομμάτι αυτό που αντανακλάει. Πίστεψέ με βοηθάμε πολύ σε αυτό.

Μετά η συζήτηση κυμάνθηκε σχετικά με διάφορες θεραπείες όπως: τις πανάδες δεν μπορούμε να τις εξαλείψουμε αλλά μέχρι ένα σημείο επεμβαίνουμε, επιμένουμε πάντα για προστασία από τον ήλιο χειμώνα-καλοκαίρι. Τα οξέα φρούτων, το φυτικό και το ελαφρύ χημικό πίλινγκ είναι στη διάθεσή μας, πάμε σε μεσοθεραπεία με νέες τεχνολογίες με έκχυση ουσιών που μπορεί να βοηθήσει ένα δέρμα για τη λεύκανση, την αντιγήρανση και τη σύσφιξή του.

Με νέο μηχάνημα κάνουμε μέθοδο κατά την οποία δημιουργούμε διόδους μέσα στα κύτταρα και εισχωρούμε τις ουσίες που θέλουμε χωρίς καθόλου ενόχληση, μηχάνημα τεχνολογίας φωτοανάπλασης οπότε έχουμε ένα συν στη θεραπεία, χωρίς όριο ηλικίας. Θέλω να σταθώ πολύ στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στον Αλμυρό έχει αυξηθεί πολύ το αρσενικό πελατολόγιο! Κάποτε ήταν ταμπού, τώρα όχι…

Κάνουμε βαθύ καθαρισμό, θεραπείες για σύσφιξη προσώπου, για λεύκανση, για την ακμή που πάντα θέλουμε να γινόμαστε βοηθητικοί σε συνεργασία με έναν δερματολόγο. Επίσης έχουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων από δύο πολύ αξιόλογες εταιρείες για όλες τις ηλικίες.

Η αγορά του προϊόντος για τη φροντίδα του δέρματος δεν είναι κάτι απλό. Θέλω να πω στα νέα παιδιά ότι δεν χρειάζεται υπερκατανάλωση αλλά μια σωστή εκτίμηση από έναν ειδικό άνθρωπο.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Για το πρόσωπο ξεκινάμε με μία θεραπεία 30 ευρώ, ο βαθύς καθαρισμός είναι στα 50 ευρώ. Για τις θεραπείες που είναι εξειδικευμένες, κοιτάμε να κάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και ένα πακέτο τιμής. Όταν έχουμε μία νύφη του καλοκαιριού, πρέπει να ξεκινήσει από τώρα. Ό,τι κάνεις στο πρόσωπο, πάντα φαίνεται, δεν πηγαίνει τίποτα χαμένο. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί, θέλει δουλειά, είναι ζωντανός ιστός και πρέπει να δουλέψουμε.

Σχετικά με την αποτρίχωση, μιλάμε για την απλή, ή για τη ριζική με ηλεκτρόλυση που αφορά και το πρόσωπο,ή  μιλάμε για ένα μηχάνημα φωτόλυσης μόνιμης αποτρίχωσης με πολύ καλά αποτελέσματα. Για το αδυνάτισμα διαιτολόγος θα κάνει τη δουλειά της και μετά η γυναίκα θα έρθει σε μένα για να κάνουμε την ηλεκτροθεραπεία είτε για λιποδιάλυση είτε για σύσφιξη, θα κάνουμε τις θαλασσοθεραπείες που χρόνια λειτουργούνε με τα φύκια και έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την κυτταρίτιδα, σε συνάρτηση με το λεμφικό μασάζ και τις υπόλοιπες θεραπείες.


Σχετικά Άρθρα

Δράσεις του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού

Δράσεις του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού

«Ανέβασε μανίκια» το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού. Επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη Τύπου…
Εγκαινιάστηκε το νέο κομμωτήριο της Σοφίας Μπίλικα

Εγκαινιάστηκε το νέο κομμωτήριο της Σοφίας Μπίλικα

Η Σοφία Μπίλικα, εγκαινίασε τον νέο της χώρο του κομμωτηρίου της, στην οδό Παναγοπούλου 6, στον…
Στήριξη Νεκταρίας Κοτζαπαναγιώτη στον “ενωτικό Δήμαρχο” Β. Χατζηκυριάκο

Στήριξη Νεκταρίας Κοτζαπαναγιώτη στον “ενωτικό Δήμαρχο” Β. Χατζηκυριάκο

Δημοσιεύουμε δήλωση στήριξης της Νεκταρίας Κοτζαπαναγιώτη στον Β. Χατζηκυριάκο: