• 8 Ιανουαρίου, 2024

Ο Καζαμίας για το 2024 – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Ο Καζαμίας για το 2024 – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Ο Καζαμίας για το 2024, καλοπροαίρετα, με ισχυρές δόσεις τρέλας και ίσως, με χιούμορ, για όσα θα γίνουν ή μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ…

 

Ιανουάριος
Ο νέος δήμαρχος Αλμυρού, κινεί γη και ουρανό να αποκατασταθεί η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό. Οι υπεύθυνοι αργούν, ο Δήμαρχος βιάζεται και απευθύνει κάλεσμα σε επενδυτές να αναλάβουν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Την πληροφορία λαμβάνουν οι …δορυφόροι του Έλον Μασκ και ο δισεκατομμυριούχος, δέχεται να δώσει λύση, με την προϋπόθεση να δοκιμάσει τη νέα του επένδυση. Πρόκειται για μηχανισμό τηλεμεταφοράς αντικειμένων και ανθρώπων. Τοποθετείται στις δυο άκρες της γέφυρας και λειτουργεί με τη σκέψη του χειριστή. Έτσι, οι πολίτες που εισέρχονται από τη μια πλευρά, σκέφτονται ότι θέλουν να βρεθούν στην απέναντι πλευρά της γέφυρας και διασχίζουν τηλεμεταφερόμενοι τη γέφυρα. Σιγά-σιγά τοποθετούνται και άλλοι μηχανισμοί στον κόσμο, αλλά ο Αλμυρός έχει το προβάδισμα στα ταξίδια και τις μεταφορές προϊόντων.  Οι Αλμυριώτες πλουτίζουν, εξειδικεύονται στις λειτουργίες της τηλε-μεταφοράς και τα προϊόντα μας εξαντλούνται στις διεθνείς αγορές.

 

Φεβρουάριος
Ο Αλμυρός μετά τις επιτυχημένες διεκδικήσεις για οδηγό ασθενοφόρου στο Κέντρο υγείας Αλμυρού, ακύρωση της τοποθέτησης γεννητριών στην Όθρυ και φωτοβολταϊκών στον όρμο Σούρπης, διεκδικεί την παρεμπόδιση των εκτεταμένων φωτοβολταϊκών πάρκων γύρω από τις λίμνες Ζερέλια και στις παραγωγικές γαίες, αλλά και την αφαίρεση των στήλων της ΔΕΗ πέριξ των μετεωριτικών λιμνών Ζερέλια. Η σεφ Έφη και πάλι ηγείται των προσπαθειών και ξεσηκώνει τους συμπολίτες μας. Γίνεται σύμβολο για την προστασία της φύσης και τις διεκδικήσεις των πολιτών και πλέον συστηματοποιείται η κινητοποίηση αυτών. Ο «Λαός» δημιουργεί έναν προβολέα με σήμα τον σκούφο της σεφ Έφης –σαν αυτόν της Γκόθαμ σίτυ για τον μπάτμαν- το οποίο προβάλλεται στον ουρανό του Αλμυρού όποτε υπάρχει η ανάγκη κινητοποιήσεων.

 

Μάρτιος
Ιώσεις και κορωνοϊός δοκιμάζουν το σύστημα υγείας της χώρας, ακόμη μια φορά. Λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού. Μεταξύ άλλων κλείνει το Κουρί…

 

Απρίλιος
Όσοι έχουν συμφέροντα για τη δημιουργία ναυστάθμου στον Αλμυρό, προσπαθούν να μάθουν από επίσημες πηγές εάν τελικά θα κατασκευαστεί ή όχι. Αφού απευθύνθηκαν σε βουλευτές, υπουργούς, Μοσάντ, ΕΥΠ και την κουτσομπόλα της γειτονιάς και δεν πήραν απάντηση, απευθύνονται σε μάντισσες και χαρτορίχτρες για να μάθουν τελικά ότι «θα γίνει δεν θα γίνει ουκ εν 2028 γίνει»…

 

Μάιος
Τα στάσιμα νερά του Daniel και των νέων σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν αυξήσει τα σμήνη των κουνουπιών, τα οποία είναι πλέον μεταλλαγμένα και ιδιαίτερα ανθεκτικά στα εντομοκτόνα. Η κυβέρνηση αποφασίζει την απαγόρευση της πρόσβασης σε σημεία που θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά σμήνη και προστατεύει τους πολίτες από τα τσιμπήματά τους ή και τη μετάδοση ασθενειών από αυτά. Το Κουρί κλείνει και πάλι, αυτή τη φορά γιατί θεωρείται ότι η δρυς, έλκει τα κουνούπια.

 

Ιούνιος
Αφού αποφάνθηκαν οι Ολλανδοί και συμφώνησε η Περιφερειακή Αρχή, η Κάρλα μεγαλώνει, γίνεται η νέα-νέα λίμνη Κάρλα και πέφτουν οι προτάσεις αξιοποίησής της η μια μετά την άλλη, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όσους έχασαν τα χωράφια τους. Τελικά αποφασίζεται να γίνει ένα μεγάλο τουριστικό-οικολογικό πάρκο το οποίο αδελφοποιείται με την Ονειρούπολη Δράμας και ονομάζεται «θερινή ονειρούπολη». Οι κτηνοτρόφοι και αγρότες που επλήγησαν έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα για τα βαρκάκια που θα κάνουν το γύρω της νέας λίμνης, μέσα στη νέα-νέα λίμνη Κάρλα… Έτσι… με παγωμένο χαμόγελο, ανεβασμένοι στις νέες τους ιδιοκτησίες καλούν τους τουρίστες «άαααλλος για τη βάρκα μας;»

 

Ιούλιος
Έφτασε η πρώτη επέτειος από τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία. Επενδυτής δημιουργεί στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, το πρώτο διαδραστικό μουσείο φυσικής καταστροφής. Συμπεριλαμβάνει όσα συνέβησαν στη Μαγνησία από τον Ιανό και μετά και έχει αίθουσες εξομοίωσης για φωτιά, πυρκαγιά και πλημμύρα. Κορυφαία είναι η αίθουσα «Καραμπάμ», στην οποία μπορείς να βιώσεις τον κρότο από μεγάλη έκρηξη με το παράλληλο σπάσιμο τζαμιών από το ωστικό κύμα. Το μουσείο τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτικής προστασίας και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς οι επισκέπτες μαθαίνουν γιατί πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά και πως προστατεύουμε εαυτούς και περιουσίες και επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αύγουστος
Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα καύσωνας στην Ελλάδα με θερμοκρασίες πάνω από 37 βαθμούς κελσίου. Το Κουρί μένει κλειστό για την προστασία της υπερέκθεσης των πολιτών και για την αποφυγή πυρκαγιάς στο βραδύκαυστο δρυοδάσος. Εν τω μεταξύ στο ΦΕΚ προβλέπεται να κλείνουν τα δάση και στην πρόβλεψη παγετού. Ο Τάσος μόλις μαθαίνει τα νέα… τρελαίνεται… και ανεβαίνει στα δέντρα, παρέα με τα παγώνια… Ως άλλος Κωνσταντάρας, αντί για «κικιρίκου» φωνάζει «Κουρί-κουρίκου»… Ο Θοδωρής και η Βίκυ, το βρίσκουν εξαιρετική ιδέα αξιοποίησης για τα social, τα βιντεάκια του Τάσου με τα παγόνια γίνονται viral, οι χορηγοί προσφέρουν εκατομμύρια, οι επτάArt το κάνουν ταινία και ο Φώτης τραγούδι…

 

Σεπτέμβριος
Η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, αποφασίζουν να αλλάξουν τις… διακοσμητικές πέτρες του κόμβου Αλμυρού με κάτι συμβολικό. Γίνονται καυγάδες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, καθώς άλλος θέλει την προτομή παλιού Δημάρχου, άλλος τραγουδιστή, έτερος θέλει να τοποθετήσει έναν τιτάνα και τελικά αποφασίζουν να γίνει δημοψήφισμα. Κάθε σύλλογος του Αλμυρού και κάθε δημοτική παράταξη κάνει την πρότασή του και μπαίνει στο ψηφοδέλτιο. Με ποσοστό 60% υπέρ, ψηφίζεται για την τοποθέτηση αγαλματιδίου ενός κλαρίνου… που γίνεται το σήμα κατατεθέν της πόλης.

 

Οκτώβριος
Ο Αλμυρός πρωτοπορεί και στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Ολοκληρώνει το καταφύγιο και δημιουργεί παράλληλη μονάδα εκπαίδευσης σκύλων. Τα αδέσποτα του Αλμυρού, ένα-ένα εκπαιδεύονται για να λειτουργήσουν στην υπηρεσία του Δημότη. Αρχικά εκπαιδεύονται οι σκύλοι-αστυνομικοί που συνεργάζονται με την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου. Αυτά ξέρουν τις περιοχές που απαγορεύεται η στάθμευση και κολλάνε τις κλήσεις στα λάστιχα των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων κάθε δέκα λεπτά. Έπειτα εκπαιδεύονται σκύλοι-courier και σκύλοι-πυροσβέστες. Τα σκυλιά γίνονται ανάρπαστα από τους Δήμους της Ελλάδας. Ο Δήμος μας βραβεύεται για την ευρηματικότητά του και λύνει οριστικά το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενώ το πρόγραμμα επεκτείνεται και στις… γάτες.

 

Νοέμβριος
Το 2024 είναι η χρονιά που οι δίδυμες λίμνες Ζερέλια, πιστοποιούνται και επίσημα ως μετεωριτικές λίμνες. Ο νέος Περιφερειάρχης, επιδοτεί με ίδια κεφάλαια τις έρευνες των ειδικών μετεωριτών, τα δείγματα πιστοποιούνται από ευρωπαίους και αμερικάνους. Γίνεται μουσείο των μετεωριτών αφιερωμένο στο όνομα του ειδικού που αγωνίστηκε για να τα αναδείξει και λεωφορεία επισκεπτών κατακλύζουν τα Ζερέλια.

 

Δεκέμβριος
Δήμος Ρήγα Φεραίου και Δήμος Αλμυρού, κατανοούν τα κοινά τους συμφέροντα και δημιουργούν κοινό πλάνο δράσης και ανάδειξης για τις δυο περιοχές. Ο αγροτικός χαρακτήρας των δυο περιοχών, οι λίμνες τους και η εύκολη πρόσβαση από την Εθνική για σεμινάρια και συνέδρια, αποτελούν κοινό τόπο για δράσεις. Ο «Λαός» συμβάλλει ουσιαστικά, προτείνει συνδιοργανώσεις και αξιοποιεί τις διασυνδέσεις του από μέλη σε σχετικά οφίτσια των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

 

Κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι τυχαία. Είναι;

Βιβή Τσιντσίνη

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ο Καζαμίας του 2020 για τα μελλούμενα με… χιούμορ!

Ο Καζαμίας του 2020 για τα μελλούμενα με… χιούμορ!

Διαβάστε τον Αλμυριώτικο Καζαμία για το 2020, με δόσεις …τρέλας, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν…
Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019 – Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019 – Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019, με δόσεις …τρέλας, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν ή…
Ο …”άμετρος” Καζαμίας της Βιβής Τσιντσίνη

Ο …”άμετρος” Καζαμίας της Βιβής Τσιντσίνη

Ιανουάριος Ήρθε η χρονιά, που μειώθηκαν οι εκδηλώσεις κοπής πίτας στον Αλμυρό. Πολλοί σύλλογοι διοργανώνουν συνεταιρικά…