• 7 Ιανουαρίου, 2020

Ο Καζαμίας του 2020 για τα μελλούμενα με… χιούμορ!

Ο Καζαμίας του 2020 για τα μελλούμενα με… χιούμορ!

Διαβάστε τον Αλμυριώτικο Καζαμία για το 2020, με δόσεις …τρέλας, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν ή δεν θα συμβούν ποτέ. Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ιανουάριος

Η κολυμπήθρα του Αγίου Νικολάου, κάτω από τη γέφυρα Ξηριά, για τα Θεοφάνια, γίνεται και πάλι viral… Όλα τα δίκτυα επαινούν τη φαντασία του Αλμυριώτικου κλήρου. Πρωτοπρεσβύτερος δηλώνει… «επ’ ευκαιρίας δίνουμε ένα περιβαλλοντικό μήνυμα… και μια κολυμπήθρα νερό αν μείνει στη γη μας, εμείς θα την Αγιάσουμε. Ο Αγιασμός αυτός είναι συμβολικός.». Έτσι, μετά το πέρας του Αγιασμού, αναγκάζει το νεοκώρο να πιεί όσο περίσσεψε, για να πείσει τους πιστούς να σέβονται τους περιβαλλοντικούς πόρους της υδρογείου μας. Βοήθειά μας!

Μάνι – μάνι και τάκα – τάκα, από τις αρχές του χρόνου, ο πρωθυπουργός επιλέγει το ποιον ή ποια θα προτείνει ως το νέο υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες ότι η επιλογή του θα ήταν ο γνωστός κινηματογραφικός αστέρας Τομ Χάνκς καταρρίπτονται πανηγυρικά.

 

Φεβρουάριος

Μάνι – μάνι και τάκα – τάκα επίσης ψηφίζεται και ο νέος εκλογικός νόμος. Περιχαρείς οι πολίτες – ψηφοφόροι πανηγυρίζουν στους δρόμους σκορπώντας παντού 20ευρα. Η αντιπολίτευση παίρνει θάρρος και ζητάει αμέσως πρόωρες εκλογές.

Η δομή φιλοξενίας έξω από τις Μικροθήβες, ετοιμάζεται για να φιλοξενήσει 2.000 μετανάστες. Ο Δήμος Βόλου, εισπράττει τα δέοντα για να στηρίξει τη δομή… Αλλά, λίγες εβδομάδες αργότερα… ο άρχων του τόπου, αναμένει τους μετανάστες στην πύλη, τους καλωσορίζει έναν-έναν μπροστά από μακέτα «I love volos» και τους μοιράζει χάρτες για τις πλησιέστερες δομές εξυπηρέτησης, όπως π.χ. Κέντρο Υγείας Αλμυρού, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, εμπορικό κέντρο Αλμυρού κτλ.

 

Μάρτιος

Έχει παραγίνει το παρκάρισμα των αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που αναδεικνύει τον Αλμυρό ως πόλη – πρότυπο, αφού διαθέτει για το παρκάρισμα των καφενόβιων (κυρίως) ακριβά πλακόστρωτα και πολυτελή πεζοδρόμια που, αν αθροιστούν σε τετραγωνικά μέτρα ζώνουν όλη την περιοχή, εκτοπίζοντας τους πεζούς πάνω στο οδόστρωμα των κεντρικών αρτηριών.

Οι φήμες, ότι τάχα ο Δήμος τελικά θα πάρει απόφαση να νομιμοποιήσει το ελεύθερο παρκάρισμα, όπως «καπνίσει» στον καθένα δηλαδή, διαψεύδονται σαν ανακριβείς.

 

Απρίλιος

Γίνονται συστάσεις να αποφεύγεται το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών, επειδή ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι θεωρείται σπατάλη.

Επίσης προτείνεται να αποφεύγονται οι δημόσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις (π.χ. επιτάφιοι, Ανάσταση σε υπαίθριες εξέδρες κτλ.) εκεί που οι γειτονιές φιλοξενούν Μουσουλμάνους πρόσφυγες. Γιατί τέτοια παλιά, χριστιανικά έθιμα ίσως προσβάλλουν τον πολιτισμό τους.

Ο Nick Jhon Deere, καλεί τους φίλους αγρότες, κτηνοτρόφους και φίλους της προβατίνας, σε αντίσταση… Στήνει ψησταριές έξω από τη δομή φιλοξενίας και κάνει διαγωνισμό «προβατίνα-all you can eat» (κερδίζει όποιος φάει πιο πολύ προβατίνα). Ο ίδιος τρώει μια για προθέρμανση και οι υπόλοιποι κιοτεύουν.

 

Μάιος

Λιτανείες οργανώνει ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης και τα μέλη του (όσα απέμεναν ακόμη ενεργά) μετά των υπαλλήλων τους, που φυλλοροούν και ακόμη δεν έχασαν τις δουλειές τους. Δέονται να έρθει γρήγορα το καλοκαίρι, προκειμένου να στρώσουν υπαίθρια τραπεζάκια, σε όσους χώρους πλατειών και πεζοδρομίων δεν έχουν καταλάβει ήδη τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όσο για τους πελάτες; Αυτοί έγιναν προ πολλού …καπνός.

Η γενικευμένη απαγόρευση του καπνίσματος έχει αφήσει σχεδόν άδειες τις αίθουσες εστιατορίων, καφετεριών, τσιπουράδικων κτλ.

Ακόμη και οι …καταστηματάρχες έχουν βγει έξω και καπνίζουν και οι «άκαπνοι» λιγοστοί θαμώνες δεν βρίσκουν πλέον καν κάποιον του καταστήματος έστω για να …παραγγείλουν.

Αντίθετα, η απασχόληση ντελιβεράδων έχει μια αξιοσημείωτη άνοδο, αφού μόνο τα σπίτια απέμειναν τα τελευταία «οχυρά» για τους θεριακλήδες κι εκεί οργανώνουν βεγγέρες διασκέδασης.

Οι οικολόγοι – περιβαλλοντολόγοι απαιτούν με διαδηλώσεις να γίνονται έλεγχοι και μέσα στα σπίτια, για όσους καπνίζουν μόνον εκεί.

Κυριαρχεί η άποψη τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα να πηγαίνουν σε διάφορες ΜΚΟ – ΑΤΙΑ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα).

Οι καπνοβιομηχανίες μοιράζουν στο κοινό δωρεάν τσιγάρα και ο «πόλεμος» με τους όσους διεκδικούν καθαρότερο περιβάλλον δεν αργεί να ξεσπάσει.

Η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, δημοσιεύει ανακοίνωση «ζητούμε από τον Δήμο Αλμυρού να επιτρέψει την ελεύθερη στάθμευση στο κέντρο του Αλμυρού, με σκοπό την ενίσχυση της αγοράς…. Όσοι κολλούν απόδειξη αγορών από την αγορά μας ύψους τουλάχιστον 5 ευρώ στο μπαρμπρίζ, να έχουν άδεια στάθμευσης.»

 

Ιούνιος

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο σουλτάνος της «γειτονιάς» κλονίζεται ψυχολογικά και παίρνει ακόμη περισσότερα ηρεμιστικά, μην μπορώντας να εξηγήσει την αταραξία ων Ελλήνων. Ως αντίμετρο στέλνει στα νησιά του Αρχιπελάγους άλλες 50 χιλιάδες λαθρομετανάστες, προερχόμενους από κάθε χώρα, κράτος και κρατίδιο της Ασίας και της Αφρικής.

Ψύχραιμοι οι Έλληνες προγραμματίζουν τις θερινές τους διακοπές και δηλώνουν έτοιμοι εφορμώντας στα ιντερνετικά δίκτυα με πατριωτικά συνθήματα, όπως «η Μύκονος ανήκει στους Έλληνες» – «κάτω τα χέρια από τη …Ζάκυνθο» κ.ο.κ.

 

Οι Έλληνες παραμένουν ψύχραιμοι, πίνουν νέες ποικιλίες καφέδων και λανσάρουν στις παραλίες τα νέα τάμπλετ που προμηθεύτηκαν.

 

Ιούλιος

Πριν ακόμα χρονίσει η νέα Δημοτική Αρχή, ήδη κινούνται οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ώστε να πλασάρουν τον εαυτό τους ως επικεφαλής παράταξης. Ο Νίκος, διαδίδει ότι μετά την υπόσχεση για το one way ticket του Τάκη, θα είναι ο επόμενος αρχηγός.

Σε συνεδρίαση συμβουλίου, ο Τάκης, έρχεται με το νέο του κινητό και απευθυνόμενος στον Νίκο, λέει, «κάνε μου μια κλήση, να δω αν κατάφερα να αλλάξω ringtone»… Ο Νίκος κάνει την κλήση και για ringtone ακούγεται το «κάνω come-back». Με το γνωστό χιούμορ του απαντά στον Τάκη «έκανα κλήση… αλλά τελικά πήρα μήνυμα…»

Ο Πρόεδρος επαναφέρει την τάξη και η συνεδρίαση αρχίζει.

 

Αύγουστος

Πραγματοποιείται το πρώτο διεπιστημονικό συνέδριο Ζερελίων. Πανεπιστημιακοί διεθνούς βεληνεκούς συμμετέχουν ως ομιλητές. Ο Αλμυρός φιλοξενεί, περιβαλλοντολόγους, σπηλαιολόγους, βιολόγους, ιχθυολόγους, ειδικούς στα πτηνά και στους μετεωρίτες, αρχαιολόγους κτλ. Στο υπόγειο πραγματοποιείται έκθεση μετεωριτών, ενώ παράλληλα διοργανώνονται συναυλίες, στο καφέ-μπαρ του άνω ορόφου. Λίγο πριν νυχτώσει ένα ΑΤΙΑ εμφανίζεται πάνω από το μικρό Ζερέλι και χορεύει με το ρυθμό της μουσικής και τις συγχορδίες βατράχων και πτηνών.

 

Σεπτέμβριος

Μεγάλα έργα αλλάζουν τον Αλμυρό. Τα παλιά σχέδια για τη διαμόρφωση Ξηριά σε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο που ενώνουν Αλμυρό – Ευξεινούπολη – Ζερέλια και Κουρί είναι γεγονός. Διάφορα event προγραμματίζονται για κάθε μήνα του έτους. Η ανάγκη για ξενοδοχείο απαντάται από δυο μεγάλες εταιρείες και αρχίζει η ανέγερση ενός ξενοδοχείου-spa στα Ζερέλια και ενός ξενοδοχείου-συνεδριακού κέντρου στο Κουρί. Ο Αλμυρός στον ομφαλό της Ελλάδας εξυπηρετεί για τις συναθροίσεις και επαγγελματικά συνέδρια και κλέβει την αίγλη από τον Βόλο.

 

Οκτώβριος

Το ανοικτό κέντρο εμπορίου είναι σχεδόν έτοιμο. Το κέντρο έχει αποκτήσει ύφος και χρώμα. Η δομή φιλοξενίας μεταναστών αποδείχτηκε σωσμός καθώς αυξήθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι Αλμυρού, αφού η υποστήριξη της δομής, χρειάζεται εκατοντάδες υπαλλήλους. Στα δρομάκια γύρω από την αγορά ανοίγουν νέα μαγαζιά εστίασης, αλλά και η αγορά μεγαλώνει καθώς αυξάνεται και το καταναλωτικό κοινό.

 

Νοέμβριος

Τα χιόνια και το κρύο που γλιτώσαμε το 2019, ήρθαν να μας βρουν το Νοέμβριο του 2020. Δισεκατομμυριούχος κάνει αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του, λόγω βλάβης, στην Όθρυ, ανακαλύπτει τις «φυσικές πίστες σκι» που προσφέρει το βουνό και δημιουργεί κοντά στο φράγμα μεγάλη μονάδα για τους λάτρεις του σκι και της αναρρίχησης. Στο ελικοδρόμιο του ξενοδοχείου, προσγειώνονται πλέον καθημερινά αστέρες του Hollywood.

Η Αγία Τριάδα γίνεται θέρετρο ξακουστό στον κόσμο! Οι Βρυνιώτες ξανακάθονται στα θρανία, μαθαίνουν από τρεις ξένες γλώσσες ο καθένας και με τον Κώστα Βιώτη αρχηγό, διοργανώνουν για τους τουρίστες ξεναγήσεις στα σπήλαια, στα Ζερέλια και στις ομορφιές της Όθρυος. Ο αγροτουρισμός παίρνει πρωτεύοντα ρόλο και οι φωτογραφίες της Πάμελα Άντερτσον και της Μόνικα Μπουτούτσι να μαζεύουν τσάι στη Βρύναινα, γίνονται viral. Ο Βαγγέλης Χάτζη κάνει photo-bombing  πίσω από τους αστέρες (ποζάρει δηλαδή, δήθεν τυχαία) κλέβοντας από την αναγνωρισιμότητά τους.

 

Δεκέμβριος

Για το έλλειμμα των 440.000 ευρώ του ταμείου του Δήμου Αλμυρού, γίνεται «του Αλέκου». Όλοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε… Ο φερόμενος ως υπεύθυνος, καταθέτει μηνύσεις και κατηγορώ στους τότε αιρετούς της δημοτικής αρχής και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος παραδίδει υποχρεωτικά την καρέκλα του, όπως είχε γίνει σε όμορο Δήμο. Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, συμφωνεί και εκλέγει με συνοπτικές διαδικασίες το πλέον άφθαρτο πρόσωπο στην τοπική πολιτική σκηνή, ως αντικαταστάτη. Έτσι η Αρετή γίνεται προσωρινά Δήμαρχος και ο Αλμυρός αποκτά έστω κι έτσι την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο Αλμυρού.

Η Βιβή, επενδύει σε νέες εκδοτικές προσπάθειες, εκδίδει το περιοδικό «ciao Αλμυρός» απασχολώντας πολλούς παπαράτσι στα τουριστικά θέρετρα της Όθρυος και του Καλλικρατικού Αλμυρού ευρύτερα. Επίσης, όλα τα media που διαθέτει, εφημερίδα, περιοδικό και ιστοσελίδες, πλέον δημοσιεύονται και σε φαρσί…

Γιώργος Τσιντσίνης

Βιβή Γ. Τσιντσίνη

 

Αναδρομή στον “Καζαμία” προηγούμενων ετών:

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019 – Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ο …”άμετρος” Καζαμίας της Βιβής Τσιντσίνη

 

Ο έμμετρος Καζαμίας του Γιώργου Τσιντσίνη

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2017 – γράφουν τα Τσιντσινάκια

Μέγας Προφητικός Αλμυριώτικος Καζαμίας 2016

 

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας του 2015


Σχετικά Άρθρα

Ο Καζαμίας για το 2024 – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Ο Καζαμίας για το 2024 – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Ο Καζαμίας για το 2024, καλοπροαίρετα, με ισχυρές δόσεις τρέλας και ίσως, με χιούμορ, για όσα…
Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα και ίσως… με χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα και ίσως… με χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος καζαμίας για το 2021, καλοπροαίρετα, με δόσεις τρέλας, και ίσως με χιούμορ, γι’ αυτά…
Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019 – Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019 – Με αγάπη και ίσως… χιούμορ!

Ο Αλμυριώτικος Καζαμίας για το 2019, με δόσεις …τρέλας, γι’ αυτά που μπορεί να γίνουν ή…