• 4 Σεπτεμβρίου, 2023

Πλήθος κόσμου στη «μικρασιατική βραδιά» στο Βελεστίνο / φωτορεπορτάζ

Πλήθος κόσμου στη «μικρασιατική βραδιά» στο Βελεστίνο / φωτορεπορτάζ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου το βράδυ του Σαββάτου 26 Αυγούστου και διασκέδασε στη «μικρασιατική βραδιά».Ήταν μία εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας.
 

Ο πρόεδρος της Εστίας κος Θανάσης Νέμτσας, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη προσέλευση και ανέφερε πως ο σύλλογος διοργανώνει δύο χοροεσπερίδες, μια το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα σε κλειστό χώρο με βασική επιδίωξη ο κόσμος να περνάει όμορφα. Παρότρυνε όλους να αγκαλιάσουν τα χορευτικά τμήματα της Εστίας -το ένα παρουσίασε χορούς στην εκδήλωση-, να αγκαλιάσουν την παράδοση και τις ρίζες μας γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με νέα πρόσωπα, να κοινωνικοποιούνται, να αποκτούν σχέσεις και δεσμούς. Είναι σημαντική σε κάθε τι ομαδικό η συμμετοχή, πολλώ δε μάλλον όταν αναφερόμαστε σε έναν πολιτιστικό σύλλογο που κρατάει άσβεστη τη μνήμη των χαμένων πατρίδων μας.

Επίσης, έκανε λόγο για τη μεγάλη στήριξη που έχει η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι λίγα… καθώς ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1996. Μάλιστα από την Εστία γεννήθηκε η θεατρική ομάδα που κατόπιν τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το όνομα «Αειράνη».





Σχετικά Άρθρα

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Οι ώρες των Αγιασμών στα σχολεία Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ν. Αγχιάλου

Δείτε παρακάτω τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/9 ο Αγιασμός των σχολείων στους Δήμους…
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της Ελευθερίας Τζανακούλη

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ο Νίκος Χαυτούρας υποψήφιος Περιφ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ της…

Με την υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Ελευθερία Τζανακούλη επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ, καθώς και με μέλη…
Τρία νέα σχολεία στον Αλμυρό – Παρεμβάσεις Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Βόλου

Τρία νέα σχολεία στον Αλμυρό – Παρεμβάσεις Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Βόλου

Τρία νέα σχολεία εγκαινιάζονται φέτος στον Δήμο Αλμυρού. Τα 32 παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου θα απολαμβάνουν…