• 14 Αυγούστου, 2023

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα για το παζάρι Αλμυρού – Συνεχίζονται οι εγγραφές επαγγελματιών

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα για το παζάρι Αλμυρού – Συνεχίζονται οι εγγραφές επαγγελματιών

Όλα φαίνεται ότι βαίνουν καλώς για το παζάρι του Αλμυρού για το 2023 που ανοίγει τις πύλες του ανεπίσημα την Τρίτη 22 Αυγούστου καθώς πολλοί το συνδυάζουν με τον θρησκευτικό τουρισμό και το προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας Κάτω Ξενιάς και επίσημα διεξάγεται από τις 23 έως και την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Από το 2022 άλλαξε ριζικά ο κανονισμός της λειτουργίας του παζαριού μετά από  μια σειρά από πολλές και ευρείες διαβουλεύσεις με τον Δήμαρχο Αλμυρού, τους υπεύθυνους αιρετούς, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, τους ειδικούς συνεργάτες, εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και ειδικούς διασώστες. Έτσι, εισήχθη, μια σειρά νεωτερισμών, όπως τοπογραφικό παζαριού, ψηφιοποιημένα έγγραφα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ηλεκτρονικό αρχείο, ενώ φέτος προσαρμόστηκε εκ νέου στο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση επαγγελματιών και επισκεπτών.

Ιδιαίτερη μέριμνα λήφθηκε για τις εξόδους διαφυγής, αλλά και πρόσβασης σε οχήματα άμεσης ανάγκης. Στις άκρες του παζαριού, σε κάθε είσοδο, θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες.

Για τους επισκέπτες άλλων περιοχών, θυμίζουμε ότι περιβάλλεται Βόρεια από την οδό Αεροπόρου Γιόλδαση, Νότια από την οδό Στρ. Βελέντζα, Δυτικά από την οδό Φιλελλήνων και Ανατολικά από Ανώνυμη Δημοτική οδό.

Μέχρι και 22 Αυγούστου μπορούν οι επαγγελματίες που επιθυμούν να κλείσουν θέση… Βεβαίως όσο νωρίτερα, τόσο περισσότερες οι δυνατότητες επιλογής χώρου. Μετά τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Ένωση Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού έμποροι της τοπικής αγοράς εκδήλωσαν ενδιαφέρον και αναμένεται να συμμετάσχουν.

Μέχρι την Πέμπτη 10 Αυγούστου, από το 439 διαθέσιμα παραπήγματα για εμπόρους και επαγγελματίες εστίασης (όχι σουβλατζίδικα), καλύφθηκαν οι 402 θέσεις (από 133 διαφορετικούς επαγγελματίες), ενώ από τους 19 χώρους εστίασης (σουβλατζίδικα) έκλεισαν οι 11 (από 9 επαγγελματίες). Αυτό αποδίδεται σε 91,62% πληρότητα, ένα ποσοστό που αναμένουμε να ανέβει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Βιλανάκης Μαρίνος ανέλαβε την εργολαβία για την κατασκευή των παραπηγμάτων και η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου το Λούνα Παρκ.

 

 


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…