• 9 Μαΐου, 2023

Με επισκέψεις σε Πυροσβεστική και Γηροκομείο η Ζ. Μακρή σταθερά κοντά στην τοπική κοινωνία

Με επισκέψεις σε Πυροσβεστική και Γηροκομείο η Ζ. Μακρή σταθερά κοντά στην τοπική κοινωνία

 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή μοιράζει τον χρόνο της σε επισκέψεις σε φορείς και κοινωνικές δομές της Μαγνησίας με ακέραιο το ενδιαφέρον της για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας, όπως άλλωστε συνηθίζει σε τακτική βάση και με πυκνή συχνότητα, όπου συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και φέρνουν εις πέρας την σπουδαία αποστολή του για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από πυρκαγιές, πλημμύρες, επικίνδυνα φυσικά και άλλα έκτακτα φαινόμενα.

Η κα Μακρή ενημερώθηκε εκ νέου για τις ανάγκες της υπηρεσίας με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου και ευχαρίστησε τα στελέχη για την προσφορά τους στην Πολιτική Προστασία της χώρας με ευθύνη και επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα.

 

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Γηροκομείο Βόλου, μια δομή με ιδιαίτερο χαρακτήρα και σπουδαία προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η παρουσία της Ζέττας Μακρή έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τη διεύθυνση, το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους και εκείνη αφιέρωσε τον χρόνο της στο να ακούσει θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του γηροκομείου αλλά και προσωπικές ιστορίες, συμβουλές και ευχές από τους ηλικιωμένους. Η κα Μακρή συνομίλησε και με την κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας της και τον νευραλγικό ρόλο, που καλείται καθημερινά να διαδραματίσει, ως συνδετικός κρίκος συντονισμού διαδικασιών και επικοινωνίας με φιλοξενούμενους, συγγενείς και το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Γηροκομείου.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας συζήτησε ώρα πολλή με τη διευθύντρια του Γηροκομείου κα Κωνσταντίνα Δημητρίου και το μέλος του ΔΣ Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, με τους οποίους τη συνδέει στενή συνεργασία καθώς, μεταξύ άλλων ενεργειών, τον Δεκέμβριο του 2022, η κα Μακρή μαζί με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Άγονη Γραμμή Γόνιμη”, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Alpha Bank “Μαζί με στόχο την Υγεία”, παρέδωσαν φαρμακευτικό και παραϊατρικό εξοπλισμό στο Γηροκομείο Βόλου, για να ενισχύσουν τις πάγιες ανάγκες του ιδρύματος.

Το Γηροκομείο Βόλου αποτελεί για την Υφυπουργό Παιδείας μια σταθερή αναφορά στο πρόγραμμά της καθώς η ίδια συμμετέχει στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του ενώ πάντα επισκέπτεται το χώρο τις ιδιαίτερες ημέρες του χρόνου όπως γιορτές και επετείους και εκτιμά τη συναναστροφή με τα άτομα της τρίτης ηλικίας και την εμπειρία ζωής που έχουν να μεταδώσουν.

 

Σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιεί η κα Μακρή σε φορείς, υπηρεσίες, κονωνικές δομές, πηγαίνει για να ακούσει, να μάθει από “πρώτο χέρι” και να διαβεβαιώσει τους συνομιλητές της και άμεσα ενδιαφερόμενους για την ουσιαστική παρέμβαση, τη σε βάθος μελέτη και την, κατά το δυνατόν, άμεση προτεραιοποίηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και της στενής συνεργασίας της Υφυπουργού Παιδείας με υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς της κεντρικής διοίκησης.

 

 

Πολιτικό Γραφείο

Ζέττας Μ. Μακρή


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Μπουκώρος: Εντυπωσιακή συμμετοχή και μήνυμα νίκης σε συγκέντρωση της ΝΔ στον Βόλο

Χρ. Μπουκώρος: Εντυπωσιακή συμμετοχή και μήνυμα νίκης σε συγκέντρωση της ΝΔ στον Βόλο

Από τον Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο λάβαμε και δημοσιεύουμε: Με εντυπωσιακή συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες…
ΝΔ-Βόλος: Η τελική πολιτική εκδήλωση με πρωτοβουλία Χρ. Μπουκώρου κι ομιλητή τον Κ. Κυρανάκη

ΝΔ-Βόλος: Η τελική πολιτική εκδήλωση με πρωτοβουλία Χρ. Μπουκώρου κι ομιλητή τον Κ. Κυρανάκη

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος διοργανώνει πολιτική εκδήλωση ενόψει των ευρωεκλογών, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024,…
ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμυρού: Η μάχη των ευρωεκλογών είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας

ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμυρού: Η μάχη των ευρωεκλογών είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε…