• 16 Νοεμβρίου, 2022

Οι ΣκηνοΠαίκτες ανεβάζουν ξανά στον Αλμυρό την παράσταση «Από εσάς …πέρασε ο πελαργός;»

Οι ΣκηνοΠαίκτες ανεβάζουν ξανά στον Αλμυρό την παράσταση «Από εσάς …πέρασε ο πελαργός;»

Τρεις παραστάσεις ανεβάζουν οι ΣκηνοΠαίκτες στον Αλμυρό, το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Απριλίου, «έπειτα από …λαϊκή απαίτηση, αλλά και δική μας επιθυμία» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για μια φορά ακόμα την παράσταση «Από εσάς …πέρασε ο πελαργός;». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού με έναρξη στις 20:30.

Πρόκειται για διασκευή που προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και τις σκηνοθετικές κατευθύνσεις, πάνω στο γνωστό έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργό».

Το έργο μάς μεταφέρει στην κατοχική Θεσσαλονίκη (Δεκέμβριος 1943-Οκτώβριος 1944), όπου κυριαρχεί η πείνα και ο τρόμος, καθώς εκατοντάδες Εβραίοι Θεσσαλονικείς μεταφέρονται στο Άουσβιτς. Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία κι ενώ η μεγάλη αυτοκρατορία της Γερμανίας οδεύει προς την κατάρρευση, επτά πρόσωπα μπλέκονται σε ένα παιχνίδι γεμάτο καταιγιστικούς ρυθμούς και ανατροπές, παραπαίοντας ανάμεσα στη χαρά και στον φόβο, στην αγωνία και στην έκπληξη, στη συγκίνηση και στο γέλιο. Γιατί, ακόμη και μέσα στην αγριότητα του πολέμου, το δραματικό στοιχείο συμπορεύεται με το κωμικό, υπενθυμίζοντας πως οι άνθρωποι μπορούν και οφείλουν να διατηρούν την ελπίδα, την αισιοδοξία και την αγάπη για τη ζωή.

Τη σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια έχει ο Ευάγγελος Κούργιας, την κατασκευή σκηνικών επιμελήθηκε ο Στέργιος Ξυνός, το μακιγιάζ η Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, την ψηφιακή επεξεργασία ηχητικών εφέ ο Βασίλης Γιαννουλάκης, στο υποβολείο θα είναι η Μαίρη Κρικελά και στις δημόσιες σχέσεις η Βιβή Χαμηλού.

Στην παράσταση παίζουν οι: Βάσω Δημητρόβα, Στέργιος Ξυνός, Βασίλης Γιαννουλάκης, Δήμητρα Θεοδωράκη, Αφροδίτη Ζωγράφου, Αντώνης Μπαζής, Βιβή Χαμηλού.

ΣκηνοΠαίκτες: Η …γυμνή αλήθεια είναι ότι ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΙ!!! – Μη χάσετε τις δυο παραστάσεις Σάββατο και Κυριακή


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…