Εξόρμηση στην υπέροχη ορεινή Αρκαδία για τα μέλη του Φιλοπρόοδου Ν. Αγχιάλου

Εξόρμηση στην υπέροχη ορεινή Αρκαδία για τα μέλη του Φιλοπρόοδου Ν. Αγχιάλου

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου έχει καθιερώσει δύο εκδρομές για τα μέλη του μέσα στον χρόνο. Ο φετινός φθινοπωρινός προορισμός ήταν η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η ορεινή Αρκαδία. Αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην όμορφη εκδρομή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου.

Δημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου του συλλόγου: Έναν υπέροχο φθινοπωρινό προορισμό, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στην ορεινή Αρκαδία. Τα φυσικά της τοπία σε συνδυασμό με την τοπική αρχιτεκτονική είναι μοναδικά. Τα γραφικά χωριά, οι  κατάφυτες πλαγιές, τα χρώματα του φθινοπώρου κάτω από τη σκιά του Μαινάλου και με συντροφιά το “τραγούδι” του Λούσιου, αποτυπώθηκαν στη μνήμη μας.

Το σωστό οδοιπορικό στην ορεινή Αρκαδία ξεκινά από το αρχοντικό Λεβίδι, το πνιγμένο στο πράσινο, με όμορφα, πετρόχτιστα σπίτια. Συνεχίσαμε και καταλύσαμε στη Βυτίνα, το κοσμοπολίτικο αυτό χωριό, που σφύζει από ζωή. Οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία είναι γεμάτοι παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεδάκια, μαγαζιά με προϊόντα λαϊκής τέχνης.

Την Κυριακή και με σύμμαχο τον καιρό, επισκεφθήκαμε και πήραμε τον καφέ και το γλυκό μας στη Στεμνίτσα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Οξιές, έλατα και κερασιές, πετρόχτιστα σπίτια, καλντερίμια και η όμορφη πλατεία με τα πλατάνια. Τελικός προορισμός μας η Δημητσάνα, η μπαρουταποθήκη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821,η κοσμοπολίτισσα της Αρκαδίας, χαρακτηρισμένη και ως παραδοσιακός οικισμός. Επισκεφθήκαμε το Παραδοσιακό Μουσείο Υδροκίνησης, περπατήσαμε στα όμορφα λιθόστρωτα σοκάκια και δοκιμάσαμε τις υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Όλα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν τη δικιά τους ιστορία και τον δικό τους τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις. Και μας τις κλέψανε! Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν τη κα Μίνα Τελκή και το Art of Travel που για ακόμη μία φορά μας απέδειξαν πόσο σοβαρά παίρνουν τη δουλειά τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φίλους που μας συντρόφευσαν σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι και υποσχόμαστε πως “τα καλύτερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμη”.


Σχετικά Άρθρα

Αδελφοποίηση Φιλοπρόοδου Ν. Αγχιάλου με σύλλογο Τζουμέρκων

Αδελφοποίηση Φιλοπρόοδου Ν. Αγχιάλου με σύλλογο Τζουμέρκων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο Τύπου του Φ΄ιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου: Αποτελεί μεγάλη μας τιμή η πρόταση…
Έναρξη τμημάτων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Έναρξη τμημάτων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

Αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου. Τα μαθήματα, τα οποία απευθύνονται…
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ  – Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ Έκδοση 30-4-2020

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ – Η ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ Έκδοση 30-4-2020

Την 25η Μαρτίου του 1943, ένα απόσπασμα ανταρτών με 40 έως 50 άνδρες με αρχηγό τον…