• 12 Νοεμβρίου, 2022

Μεγάλη προσέλευση στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολη

Μεγάλη προσέλευση στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολη

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση και πολύ χορό πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης το περασμένο Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο κτήμα Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη. Η γνωστή ορχήστρα «Καφαντάρδες», μια ομάδα φίλων μουσικών για την ανάδειξη και τη μελέτη της μουσικής της Ανατολικής Ρωμυλίας, προσέφερε υπέροχο μουσικό πρόγραμμα που ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους.

Το διοικητικό συμβούλιο καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Το «παρών» μεταξύ των άλλων έδωσαν: οι Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (ο Υφυπουργός κος Τριαντόπουλος δεν παρέστη λόγω πένθους αλλά απέστειλε επιστολή χαιρετίζοντας την εκδήλωση), η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Τέας Νέων Τεχνολογιών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ιωάννης Τέας, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, η Αντιδήμαρχος Αρετή Μπέη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού Δημήτρης Τσούτσας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευξεινούπολης Αργύρης Τέφογλου, τέσσερα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας που ήταν οι Ιωάννης Λουλούδης, Σιδέρης Δελαρούδης, Γερακίνα Μηνούδη, Μαρία Κουρεούδη-Πάλλα και Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» Ευθύμης Ζιγγιρίδης.

Παρόντες επίσης εκπρόσωποι από τοπικούς συλλόγους της επαρχίας Αλμυρού, από τον Βόλο, τη Νέα Αγχίαλο, το Ριζόμυλο και τη Λάρισα και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης Ανδρέας Τσερκεζίδης πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε άπαντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της χοροεσπερίδας, μίλησε για τις δράσεις των Ανατολικορωμυλιωτών του χωριού και ζήτησε μεγαλύτερη προσέλευση και στήριξη, ενώ η Ιωάννα Μπατσκίνη, μέλος του δ.σ. και υπεύθυνη Μουσείου, ήταν αυτή που καλωσόρισε τους επισήμους και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων. Η συγγραφέας Χρύσα Μαρδάκη μίλησε για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μετά, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο την Μαρία Γκογκινούδη, παρουσίασε τέσσερις χορούς της Μαύρης Θάλασσας. Ήταν ο πρόλογος για αυτό που ακολούθησε, γλέντι και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!


Σχετικά Άρθρα

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…
Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας.

Την Παρασκευή 5/04 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού επισκέφτηκαν την Ανάβρα όπου συναντήθηκαν με τα…
Φωτο-ρεπορτάζ από την παρέλαση στην Ευξεινούπολη για την 25η Μαρτίου

Φωτο-ρεπορτάζ από την παρέλαση στην Ευξεινούπολη για την 25η Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν στην Ευξεινούπολη η Λειτουργία και η παρέλαση για τον εορτασμό της μεγάλης…