• 1 Νοεμβρίου, 2022

Αθλητές από Αλμυρό και Βελεστίνο έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη τριαθλητική διοργάνωση Iron Man

Αθλητές από Αλμυρό και Βελεστίνο έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη τριαθλητική διοργάνωση Iron Man

Στον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα με την ονομασία Iron Man 70,3 έλαβαν μέρος τρία μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη Βουλιαγμένη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία  αφού συγκέντρωσε περίπου 1.700 αθλητές από 65 χώρες. Ανάμεσά τους και κάποιοι από την περιοχή μας…

Ειδικότερα, συμμετείχαν οι Αθανάσιος Τζιοβάρας, Δημήτρης Βλάχος, Χρήστος Ζαβός από τον ΕΟΣ Αλμυρού (η αναγραφή των ονομάτων κατά σειρά τερματισμού) και ο Γιώργος Καλόγηρος από το Βελεστίνο.

Τι είναι όμως το Iron Man;
Πρόκειται για έναν παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό αγώνα τριάθλου που περιλαμβάνει κολύμπι στην ανοικτή θάλασσα για 1.900 μέτρα, ποδήλατο για 90 χιλιόμετρα και τρέξιμο απόστασης ημιμαραθωνίου για 21 χιλιόμετρα. Είναι η κορυφαία τριαθλητική διοργάνωση με περισσότερους από 160 αγώνες τον χρόνο, σε πάνω από 90 χώρες, με 400.000 και πλέον συμμετέχοντες. Στη χώρα μας φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και πέρα από το ρεκόρ των 1.600 συμμετεχόντων, από 65 διαφορετικές χώρες και 850 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο, σημαντική ήταν η συμβολή των περισσότερων από 500 εθελοντών.

Η εκκίνηση στον αγώνισμα της κολύμβησης δόθηκε στις 8 το πρωί, στην παραλία του Yabanaki με μια φανταστική ανατολή ηλίου και υπό τους ήχους του εθνικού μας ύμνου, με όλους τους συμμετέχοντες να χειροκροτούν. Αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα κολύμβησης, οι συμμετέχοντες πήραν τα ποδήλατα τους και ρίχτηκαν στη μάχη για να καλύψουν τα 90 χιλιόμετρα της ποδηλασίας. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους του τριάθλου, ακολούθησε ο δρομικός αγώνας των 21,1 χιλιομέτρων.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως πρώτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ο 19χρονος πρωταθλητής μας στο τρίαθλο με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, σε χρόνο 3 ώρες και 47 λεπτά. Πρόκειται για ένα αθλητή που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού τριάθλου και τη μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μια πολύ μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.


Σχετικά Άρθρα

Αγώνας Κυπέλλου Διάθλου στον Αλμυρό!

Αγώνας Κυπέλλου Διάθλου στον Αλμυρό!

Μία νέα διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αλμυρού από τον ΕΟΣ Αλμυρού. Με αφορμή τη…
Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…