• 11 Οκτωβρίου, 2022

Κλέβει τις εντυπώσεις στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο η Φωτεινή Παπαθεοδώρου με καταγωγή από τους Κοκκωτούς

Κλέβει τις εντυπώσεις στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο η Φωτεινή Παπαθεοδώρου με καταγωγή από τους Κοκκωτούς

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega «Μαύρο ρόδο» στον ρόλο της δόκιμης μοναχής Ελισάβετ. Η νεαρή ηθοποιός έλκει την καταγωγή της από το χωριό των Κοκκωτών.

Στα πρώτα επεισόδια της δραματικής σειράς που ήδη έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, η Φωτεινή κέρδισε τις εντυπώσεις με την υποκριτική της ερμηνεία και όπως αναφέρει το star.gr είναι μία ανερχόμενη ηθοποιός που, όπως όλα δείχνουν, θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον.

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του star.gr: Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, το βράδυ της Δευτέρας (3/10), μέσα από τον ρόλο της Ελισάβετ στη σειρά «Μαύρο Ρόδο». Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου μπορεί να μην έχει εμφανιστεί ξανά στην ελληνική τηλεόραση, αλλά έχει παίξει στον κινηματογράφο. Συμμετείχε στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη». Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα επεισόδιο της ξένης σειράς «Chance Encounters» το 2019, στη μικρού μήκους ταινία «In Brighton», ενώ έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως παραγωγός κι έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked-in».

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ταινία μικρού μήκους επιλέχθηκε ανάμεσα στους νικητές του σκηνοθετικού διαγωνισμού Straight8 το 2017 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο λονδρέζικο φεστιβάλ SuperShorts.

Η ηθοποιός ταξίδεψε μέχρι την Αγγλία. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία σε προπτυχιακό επίπεδο και κλασική φιλολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η όμορφη ηθοποιός φαίνεται πως είναι ανήσυχο πνεύμα μιας και μετά τις σπουδές στη λογοτεχνία και την κλασική φιλολογία ακολούθησαν οι σπουδές υποκριτικής στο Λονδίνο. Αργότερα μπήκε στη ζωή της και η παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS. Είναι δραστήρια στα social media, καθώς στο Instagram δημοσιεύει φωτογραφίες από την επαγγελματική της ζωή και την καθημερινότητά της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η ίδια ανέφερε πως γεννήθηκε και έζησε στην Αγγλία μέχρι 7 ετών, ήρθε στην Ελλάδα χωρίς να ξέρει ελληνικά και ξαναέφυγε για το πανεπιστήμιο. Η μητέρα της είναι από την Αγγλία. Δούλευε πολλά χρονιά στο BBC σε εταιρείες παράγωγης που φτιάχνουν ντοκιμαντέρ, οργάνωνε παράγωγες που έκαναν γυρίσματα σε Κίνα, Ρουμάνια και Ιταλία. Ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός.

Και δύο λόγια για τη σειρά που πρωταγωνιστεί: Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το αγγελικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, στον ρόλο της Ηγουμένης η Κατερίνα Διδασκάλου, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Παπαδάκη, Λένα Παπαληγούρα, σε σενάριο του Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία του Κώστα Αναγνωστόπουλου.


Σχετικά Άρθρα

«Όχι» στις ανεμογεννήτριες από μέλη κι εκπροσώπους τοπικών συλλόγων – Ρεπορτάζ από τη συνάντηση της Τετάρτης

«Όχι» στις ανεμογεννήτριες από μέλη κι εκπροσώπους τοπικών συλλόγων – Ρεπορτάζ από τη συνάντηση της Τετάρτης

Η τοπική κοινωνία, όπως εκφράστηκε σχεδόν από το σύνολο των συλλόγων-φορέων, δήλωσε την αντίθεσή της στο…
Ψήφισμα φορέων-συλλόγων για τις ανεμογεννήτριες στην Όθρυ

Ψήφισμα φορέων-συλλόγων για τις ανεμογεννήτριες στην Όθρυ

Οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, οι απαρτίζοντες την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού, ομοφώνως, τοποθετήθηκαν…
Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ορεινών περιοχών

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ορεινών περιοχών

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που…