• 11 Οκτωβρίου, 2022

Πράσινη μετάβαση και ψηφιακός μετασχηματισμός με έργα 15 εκατομμυρίων στη ΔΕΥΑΑΛ – Συνέντευξη με τον κ. Δεληζήση

Πράσινη μετάβαση και ψηφιακός μετασχηματισμός με έργα 15 εκατομμυρίων στη ΔΕΥΑΑΛ – Συνέντευξη με τον κ. Δεληζήση

Έργα της ΔΕΥΑΑΛ που είχαν δρομολογηθεί από την αρχή της θητείας της σημερινής διοίκησης, ξεκινούν αυτό το διάστημα. Σε μια συνέντευξη με τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Δεληζήση, καταγράψαμε την πρόοδο αυτών, αλλά και συμπληρωματικών έργων που συνολικά αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ. Ακολουθούν τα κύρια έργα, όπως μας τα περιέγραψε ο κ. Δεληζήσης.

Ευφυή συστήματα ύδρευσης και ψηφιακά υδρόμετρα
Από το ταμείο ανάκαμψης εγκρίθηκε και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης η προμήθεια ευφυών συστημάτων ύδρευσης. Πιο συγκεκριμένα αντικαθίστανται οι παλιές αντλίες γεωτρήσεων και οι πίνακες, με ένα έργο που φτάνει στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ και ολοκληρώνει στο 100% την τηλεμετρία στην πόλη του Αλμυρού. Αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί με την αντικατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη, ένα πρόσθετο δηλαδή έργο για το οποίο έχει κατατεθεί η πρόταση και ανέρχεται και αυτό στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Αλμυρού, η ΔΕΥΑΑΛ, στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, θα μπορεί να ελέγχει με ψηφιακό τρόπο και απομακρυσμένα, για τις βλάβες, να προσαρμόσει ανάλογα με τη χρήση και να εξοικονομήσει ενέργεια, να μπορεί να ειδοποιεί τον καταναλωτή για διαρροή. Η μείωση της κατανάλωσης που μπορεί να επιτευχθεί μετά την αυτοματοποίηση υπολογίζεται στο 30%.

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων υπόλοιπου δικτύου Αλμυρού
Αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες του υπόλοιπου 50% του δικτύου του Αλμυρού. Ο ανάδοχος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Πρόεδρος κ. Δεληζήσης σχολίασε σχετικά: Θα αποφύγουμε πολλές ζημιές και την ταλαιπωρία των Δημοτών. Πλέον θα χωριστεί σε τομείς ο Αλμυρός και όταν θα πρέπει κάπου να παρεμβαίνουν τα συνεργεία μας, θα κλείνει ο τομέας και όχι συνολικά το δίκτυο της πόλης. Το έργο ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Εξωτερικό δίκτυο Ανάβρας
Το εξωτερικό δίκτυο της Ανάβρας, δεν ήταν ούτε επισκέψιμο… Η ΔΕΥΑΑΛ προχωρά σε νέο αγωγό, με νέο σχεδιασμό, σε ένα έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ανάδοχος αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

Έγκριση χρηματοδοτήσεων
Εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για το δίκτυο αποχέτευσης στο Κρόκιο και τον Πλάτανο, ύψους 2 εκ. και 1,8 εκ. αντίστοιχα. Με το ΤΟΕΒ προχωρούμε στην αλλαγή των αντλιοστασίων αρδευτικών με ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων.

Βιολογικοί
Ο Πρόεδρος κ. Δεληζήσης τόνισε σχετικά με τους βιολογικούς: πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε αναθέσει σε μελετητικό γραφείο τη μελέτη ώστε να εκδοθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και να προχωρήσουμε έπειτα στην αδειοδότηση των βιολογικών.

Μαυρομμάτι
Γίνεται μελέτη για το Μαυρομμάτι και την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που έχουμε με τη χρήση του. Πρέπει να βρούμε το κόστος και τη χρηματοδότηση

Δήλωση προέδρου κ. Δεληζήση
Ο κ. Δεληζήσης κατά τη συνέντευξή μας τόνισε: σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τις τιμές σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Παρά τον διπλασιασμό του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΑΛ, κατορθώσαμε να μη μετακυλήσουμε το κόστος αυτό στους Δημότες. Τα έργα που έχουμε δρομολογήσει θα το εξασφαλίσουν αυτό και παράλληλα θα προσφέρουμε πιο σύγχρονες υπηρεσίες. Αυτό που ζητούμε όμως από τους Δημότες, είναι να είναι τυπικοί στις εξοφλήσεις των λογαριασμών τους, ώστε η υπηρεσία να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να συνεχίσει να εξελίσσει τις υπηρεσίες της προς όφελος των Δημοτών.

Δήλωση Δημάρχου κ. Χατζηκυριάκου
Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο οποίος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα έργα της ΔΕΥΑΑΛ: «Όλες οι ΔΕΥΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, κυρίως σε φυσικούς πόρους και λόγω της υπέρογκης αύξησης του ενεργειακού κόστους. Η δημοτική Αρχή, με την διοίκηση και τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΑΛ είναι σε συνεχή επικοινωνία για την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων, για την προσαρμογή μας στην πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στηρίζουμε με προγραμματικές συμβάσεις σε ό,τι δεν μπορεί να «σηκώσει» μόνη της η ΔΕΥΑΑΛ και βάζουμε τις προτεραιότητες. Σε εποχές που η πανδημική κρίση και η ενεργειακή κρίση, αποτελούν τροχοπέδη, εμείς κατορθώνουμε και στηρίζουμε τα έργα της ΔΕΥΑΑΛ και τον εκσυγχρονισμό της.


Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση-απάντηση της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση-απάντηση της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής Αρχής

Από τον επικεφαλής της “Δημοτικής Πρωτοβουλίας” κο Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε: Λίγες μόνο ημέρες μετά…
Έργο και πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

Έργο και πρόγραμμα της Δημοτικής Πρωτοβουλίας

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ: Αλλαγή του Τρόπου Άσκησης της Διοίκησης Μείναμε Πιστοί στις Αξίες μας, Αξίες και…
Ευάγγελος Χατζηκυριάκος: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αλμυρού

Ευάγγελος Χατζηκυριάκος: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Αλμυρού

Βιώνοντας εποχές περίεργες και αντιφατικές νομίζω, όλοι, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι οι καιροί απαιτούν…