• 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Τρομερός λαός στο κλειστό του Αλμυρού, δίκαιη νίκη-πρόκριση για τον ΓΣ Σοφάδων

Τρομερός λαός στο κλειστό του Αλμυρού, δίκαιη νίκη-πρόκριση για τον ΓΣ Σοφάδων

Καλύτερη η ομάδα του ΓΣ Σοφάδων, νίκησε με σκορ 69-79 τον ΓΣΑ και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο κατάμεστο κλειστό του Αλμυρού, η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν πιο έτοιμη, πιο εύστοχη από μακριά και δίκαια έφθασε στη νίκη, εκμεταλλευόμενη το κακό πρώτο πεντάλεπτο των “κυανολεύκων” στην τρίτη περίοδο.

Γεμάτη για ακόμη μία φορά η κερκίδα στο κλειστό γυμναστήριο του Αλμυρού –αυτό άλλωστε δεν αποτελεί πλέον είδηση για τα παιχνίδια που δίνουν οι «κυανόλευκοι»-, καινοτομία ωστόσο οι καρέκλες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, οι λεγόμενες courtside seats, για αυτούς που …ενίσχυσαν παραπάνω οικονομικά τον σύλλογο και είχαν πιο άνετη παρακολούθηση του αγώνα (αλλά και πίσω από τη μία μπασκέτα).

Είδαμε επίσης αναρτημένο το πανό στη μνήμη του Χρήστου Γκάτση (θυμίζουμε ότι χθες Σάββατο οι παλαίμαχοι αθλητές μπάσκετ του ΓΣΑ έδωσαν φιλικό αγώνα τιμώντας τον αγαπημένο τους «Τίτο»). Το τμήμα μπάσκετ του Αλμυρού οργανώνεται και μεγαλώνει… αναπτύσσοντας δυναμική που ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες και τις υψηλές απαιτήσεις όλων για τη φετινή σεζόν.

Πρώτο δεκάλεπτο
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με 0-5 ευστοχώντας στις δύο πρώτες επιθέσεις τους, μία βολή ο Πολίτης αλλά και τρεις άστοχες προσπάθειες από τον Μιχάλη Πελεκάνο στο δίλεπτο. Ο Κοντοστάθης με το πρώτο τρίποντο του ΓΣΑ μείωσε σε 4-7, αμέσως η απάντηση με τον ίδιο τρόπο από τον Κακλαμάνο. Ο τελευταίος σημείωσε δεύτερο στη σειρά τρίποντο για το 6-13 στο 3’, όμως ο Πελεκάνος τον μιμήθηκε…

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τέσσερα εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 και το ματς άρχισε να παίρνει ρυθμό! Με ωραία ενέργεια του Βαλαμούτη ο ΓΣΑ μείωσε 11-15 στο 5’ και πέρασε στο παρκέ ο Τάσσος. O Κακλαμάνος το 15-21 με το τρίτο του προσωπικό τρίποντο (είχε 3/3), ζεστός ο Παπούλιας σκόραρε τζαμπ σουτ (17-21, άρχισε το ματς με 3/3δ.). Δύο βολές από τον Τάσσο και μία από τον Πολίτη σε τεχνική ποινή έφεραν το σκορ στο 22-23, ενώ με δίποντο του Ζωιτσάκου, η πρώτη περίοδος έκλεισε 22-25.

Δεύτερο δεκάλεπτο
Ο ΓΣ Σοφάδων ανέκτησε τη διαφορά και την έφθασε σε διψήφια τιμή (22-32) με σερί 0-7 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Καλάθι του Τάσσου σε δημιουργία του Μυλωνά (που έκλεψε στην άμυνα, έτρεξε τον αιφνιδιασμό δίνοντας ασίστ), ακολούθησε τάπα του Μαμούρα στον Κακλαμάνο (!) και νέο καλάθι του ψηλού για το 27-32. Με τρίποντο του Παππά ο ΓΣ Σοφάδων προηγήθηκε 27-37 στο 15’ (είχε προηγηθεί κι άλλο δικό του καλάθι), Παπούλιας και Μαμούρας έδωσαν λύση στους γηπεδούχους που πλησίασαν στους έξι. Ο Βολιώτης γκαρντ βρήκε στόχο και μετά το τάιμ άουτ, ο Κοντοστάθης με ωραία κίνηση το 35-37 όταν το γήπεδο «έβραζε» πριν ο Κακλαμάνος ..παγώσει κάπως την κερκίδα με τρίποντο (35-40 στο 18’). Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε σκορ 40-45 καθώς ο Πελεκάνος έβαλε μακρινό σουτ.

Στο διάστημα αυτό, ο ΓΣΑ πήρε σκορ από τον Παπούλια που είχε 6/8 δίποντα, 8 πόντους από τον Πελεκάνο με 3/11 σουτ, ενώ ο Πολίτης έμεινε …πολύ ρηχά μόνο με τρεις βολές (και 0/6 σουτ). Οκτώ πόντους κι από τον Τάσσο με καλή στατιστική. Από πλευράς Σοφάδων, ο Κακλαμάνος πέτυχε 15 με 4/5 τρίποντα, ο Παππάς εννιά και Θέος, Δίκαρος από έξι.
Τρίποντα 2/9 ο ΓΣΑ, 7/14 οι Σοφάδες, δίποντα 14/28 ο ΓΣΑ, 9/17 οι Σοφάδες, βολές 6/8 ο ΓΣΑ, 6/8 οι Σοφάδες.

Τρίτο δεκάλεπτο
Πρώτο καλάθι για την ομάδα του νομού Καρδίτσας από τον Παππά, δεύτερο από τον Παπαϊωάννου και τρίτο από τον Ζωιτσάκο. Στο +11 οι Σοφάδες στο 22:45 και μετά το τάιμ άουτ στο +14 με γκολ-φάουλ του Παππά (40-54) αφού ο ΓΣΑ δεν είχε σκορ για πάνω από τέσσερα λεπτά. Στον αιφνιδιασμό ο Θέος ανέβασε κι άλλο τη διαφορά. Ο Πολίτης με τρίποντο έσπασε το σερί 0-11, όμως ο Ζωιτσάκος αμέσως απάντησε (43-59). Ο Μιχάλης Πολίτης με προσωπική ενέργεια, μπάσιμο και λέι απ σκόραρε ξανά, αλλά ακολούθησε λάθος στην επίθεση που το πλήρωσε ο ΓΣΑ με ακόμη ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά σταθερά σε διψήφια επίπεδα για τους Σοφαδίτες που έβρισκαν εύκολα σκοράρισμα είτε με μακρινά σουτ είτε στο ανοικτό γήπεδο… Το καταστροφικό πρώτο πεντάλεπτο για γ’ περιόδου για τους «κυανόλευκους» καθόρισε εν πολλοίς την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Στη λήξη του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 50-64.

Τέταρτο δεκάλεπτο
Όταν η διαφορά πήγε στους 17, ο ΓΣΑ αντέδρασε με γρήγορο 5-0 αλλά δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια και σουτ έξω από τα 6,75 του Θέου …έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων (55-70 στο 32:36). Ο ΓΣΑ έπαιξε άμυνα ζώνης, οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν τις λύσεις και μπήκαν στα τελευταία πέντε λεπτά με σκορ 59-72. Ο Πελεκάνος έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό ύστερα από δώδεκα λεπτά, όμως μετά το τάιμ άουτ, οι Σοφάδες έβγαλαν μια ωραία συνεργασία. Γκολ-φάουλ από τον Πολίτη για το 64-74, καλή άμυνα αλλά ο γκαρντ του ΓΣΑ αστόχησε στο επόμενο σουτ, σε αντίθεση με τον Θέο. Κάπως έτσι, ο ΓΣ Σοφάδων έφθασε δίκαια και σχετικά εύκολα στην επικράτηση.

Ο ΓΣΑ αποκλείστηκε από το Κύπελλο, …κρατάει το γεμάτο κλειστό, ο Παναγιώτης Νάνης μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από το σημερινό ματς και πλέον οι Αλμυριώτες θα εστιάσουν την προετοιμασία τους ενόψει της πρεμιέρας της Γ’ Εθνικής που είναι στις 9 Οκτωβρίου.

Δεκάλεπτα: 22-25, 40-45, 50-64, 69-79
ΓΣΑ (Νάνης): Κοντοστάθης 8 (1/2δ., 2/6τρ.), Μυλωνάς, Μαμούρας 2 (1/3δ.), Πελεκάνος 12 (1/2β., 4/11δ., 1/5τρ.), Μασούρας 3 (1/1τρ..), Παπούλιας 14 (7/11δ., 0/1τρ.), Τάσσος 13 (3/4β., 5/7δ.), Βαλαμούτης 2 (1/1δ.), Πολίτης 15 (6/7β., 3/10δ., 1/8τρ.).
ΓΣ Σοφάδων (Παππάς): Παππάς 15 (3/3β., 3/5δ., 2/9τρ.), Τσούκας (0/1δ.), Παπαϊωάννου 8 ( 4/7δ.), Κακλαμάνος 19 (2/2β., 1/5δ., 5/7τρ.), Μουταρέλος 3 (1/4τρ.), Θέος 17 (3/4β., 4/7δ., 2/4τρ.), Δίκαρος 8 (0/1β., 4/5δ.), Ζωιτσάκος 10 (2/2δ., 2/6τρ.).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ


Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…
Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Στις 4μ.μ. αύριο Τετάρτη ο μεγάλος αγώνας του ΓΣΑ με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο ΓΣΑ προετοιμάζεται για τον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στον…
Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Πανελλήνια ορειβασία στις 3 ψηλότερες κορυφές της Όθρυος

Ο ΕΟΣ Αλμυρού διοργανώνει πανελλήνια ορειβασία με μια κυκλική διαδρομή στις τρεις ψηλότερες κορυφές της Όθρυος,…