• 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Άρτιο αποτέλεσμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Άρτιο αποτέλεσμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Παρουσίασαν στον Αλμυρό, με ορχήστρα και χορωδία, συναυλία μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή

Μία εξαιρετική συναυλία είχαν την ευκαιρίαν να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου. Ήταν μία εκδήλωση του Δήμου Αλμυρού με το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών επαρχίας Αλμυρού και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Μία συναυλία μνήμης αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, ένα άρτιο αποτέλεσμα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που προετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς, ενώ έγιναν πρόβες τις τέσσερις ημέρες της φετινής πριν την παρουσία τους στον Αλμυρό.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κα Αρετή Τζανετοπούλου μάς είπε: «Δεχθήκαμε με χαρά και τιμή την πρόσκληση του Δήμου Αλμυρού και της Αντιδημάρχου κας Αρετής Μπέη που ήταν η «ψυχή» αυτής της διοργάνωσης, ώστε να βρεθούμε στον Αλμυρό για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα τέλη Ιουνίου είχαμε παρουσιάσει συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στον Αλμυρό και στις 16 Σεπτεμβρίου τη συναυλία μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή. Θέλαμε με τον δικό μας τρόπο να τιμήσουμε την φετινή επέτειο των εκατό ετών. Με χαρά κι αίσθημα ευθύνης για τα πολιτιστικά τεκταινόμενα του τόπου μας, μεταδίδουμε στους μαθητές μας το χρέος προσφοράς. Το Μουσικό Σχολείο Βόλου ανταποδίδει στον τόπο μας αυτό που πρέπει, τα παιδιά δεν μαθαίνουν μόνο τη μουσική, αλλά αποκτούν ιστορική μνήμη και το αίσθημα της προσφοράς. Αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο».

Η κα Τζανετοπούλου επισήμανε πως το πρόγραμμα της συγκεκριμένης συναυλίας στην οποία συμμετείχε το παραδοσιακό μουσικό σύνολο, χορωδία κι ορχήστρα, είχε δουλευτεί κατά τη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς κι έγιναν τέσσερις πρόβες ώστε να παρουσιαστεί η προσπάθεια όλων με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον Αλμυρό, ενώ χαρακτήρισε συγκινητική κι ενθουσιώδη την ανταπόκριση που έτυχε η εκδήλωση αυτή.

«Τα πολλά μπράβο και συγχαρητήρια που εισπράξαμε στον Αλμυρό από τους τοπικούς φορείς και τον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία, αποτελούν τη δύναμή μας να συνεχίσουμε το έργο μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στο αφιέρωμα μνήμης για τη Μικρασία, συμμετείχαν περίπου 100 παιδιά, με μαέστρους τον Κωνσταντίνο Γεδίκη στην ορχήστρα και Χρήστο Γιώτα στο χορωδία, ενώ αναφέρουμε τα ονόματα των καθηγητών που δίδαξαν το πρόγραμμα και συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήταν οι: Δεμελής Νεκτάριος, Σκότης Δημήτρης, Θωμαΐδης Χρήστος, Βλαχογιάννη Λυγερή, Κατσούρα Σοφία, Ευαγγέλου Φαίη, Μπαντελάς Ευάγγελος.


Σχετικά Άρθρα

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Βίντεο και εικόνες από τη γιορτή του αθλητισμού στο Κουρί

Ο 8ος λαϊκός αγώνας δρόμου στο δάσος Κουρί πέρασε στην ιστορία και στέφθηκε με επιτυχία καθώς…
2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: Καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση – Οι εργασίες

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού από την Πέμπτη 23/05/2024 και μέχρι  την Τρίτη 28/05/2024…
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…