• 12 Σεπτεμβρίου, 2022

Κύπελλο αναρρίχησης και σεμινάριο προπονητικής στον Αλμυρό

Κύπελλο αναρρίχησης και σεμινάριο προπονητικής στον Αλμυρό

Το 30ό Κύπελλο Boulder θα φιλοξενηθεί στον Αλμυρό το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αγωνιστικής αναρρίχησης το οποίο απευθύνεται σε προπονητές αναγνωρισμένους από την ΓΓΑ, σε πρώην αθλητές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον την προπονητική αλλά και σε παράγοντες με γνώσεις προπονητικής.

Ο αγώνας θα γίνει στην πίστα του ΕΟΣ Αλμυρού στο δάσος Κουρί: το Σάββατο 24/9 και ώρα 10:00 οι κατηγορίες παμπαίδες-παγκορασίδες και την Κυριακή 25/9 και ώρα 09:00 στην κατηγορία Νεανίδων-Κορασίδων και Ανδρών-Εφήβων-Παίδων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης ανακοίνωσε το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου επιμόρφωσης των προπονητών που γίνεται σε συνεργασία με την IFSC και την διεθνή Ολυμπιακή αλληλεγγύη. Εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι πάλι ο διεθνούς αναγνώρισης Γερμανός προπονητής Udo Neumann.

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 4 ημερών και θα προσαρμοστεί (πραγματοποιηθεί παράλληλα) με τον αγώνα Bouldering στον Αλμυρό. Η ομοσπονδία θα καλύψει τρεις διανυκτερεύσεις (σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια) με πρωινό, σε ξενοδοχείο στη Ν. Αγχίαλο (το πιο κοντινό μέρος, με δυνατότητα διαμονής, από τον χώρο του αγώνα), καθώς και ένα κοινό δείπνο το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου Technical Courses for Coaches έχει ως εξής:
Παρασκευή 23/09  Τοποθεσία: Αίθουσα σε Ν. Αγχίαλο
16:00-20:00 Αναγνώριση ταλέντων (Talent identification)
Σάββατο 24/9 Αλμυρός (Δάσος Κουρί), Case study of the competition
Κατά τη διάρκεια του αγώνα: Πρακτική άσκηση καταγραφής των προσπαθειών των αθλητών (Documentation). Μετά τον αγώνα: Οργανωτικά θέματα για διαχείριση των αγώνων και των αθλητών για την καλύτερη ανάπτυξη και του αθλήματος και την βελτίωση των αθλητών για να μπορέσουν να διακριθούν σε διεθνή επίπεδο. (Διευρυμένη συμμετοχή από παράγοντες και γονείς αθλητών)
Κυριακή 25/9 Αλμυρός (Δάσος Κουρί) Case study of the competition. Κατά τη διάρκεια του αγώνα: Πρακτική άσκηση καταγραφής των προσπαθειών των αθλητών (Documentation). Μετά τον αγώνα: Απολογισμός του αγώνα και ανάλυση της καταγραφής (Analysis of the competition).
Δευτέρα 26/9 10:00- 14:00 Βελτίωση ικανοτήτων στις αναπτυξιακές ηλικίες για υψηλή απόδοση. (Development of new skills in young athletes).


Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνιοι αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό

Πανελλήνιοι αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό

Ο Αλμυρός αποτελεί σταθερή βάση αγώνων για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Έτσι για ακόμη μία φορά…
Χρυσό μετάλλιο o Καλλίκας στο πανελλήνιο κύπελλο αναρρίχησης

Χρυσό μετάλλιο o Καλλίκας στο πανελλήνιο κύπελλο αναρρίχησης

Ο Δημήτρης Καλλίκας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 32ο Κύπελλο Boulder «Αθ. Λευκαδίτης» (δυναμική αναρρίχηση) που…
Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Η μεγάλη επιτυχία …ανεβάζει ξανά τους ΣκηνοΠαίκτες στη σκηνή

Έπειτα από την επιτυχία των τελευταίων παραστάσεων, η Θεατρική Ομάδα Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες παρουσιάζει για ακόμα δύο…