• 14 Οκτωβρίου, 2019

Προχωρά ο βοτανικός κήπος στην Όθρυ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Προχωρά ο βοτανικός κήπος στην Όθρυ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Οργανωτικές αποφάσεις και ενημερώσεις

στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου επί προεδρίας κ. Δημήτρη Τσούτσα.

Τη συνεδρίαση άνοιξε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κα Ζωή Ράππου, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους και θέσεις της παράταξης #ζωή_αλλάζουμε για «δημιουργικό παρόν» κατά τη θητεία της ως αντιπολίτευση τονίζοντας:

Τέσσερα διακριτικά στοιχεία θα χαρακτηρίσουν την ελάσσονα μειοψηφία αυτή την τετραετία.  1. Δημιουργικό παρόν στα συμβούλια και τις επιτροπές. 2. Ο λόγος μας δυναμικός και ελεύθερος. 3. Η προσωπική μας συμπεριφορά δημόσιο υπόδειγμα. 4. Δέσμευση πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και με απόλυτο σεβασμό στους συνδημότες μας για μια αντιπολίτευση σοβαρή και υπεύθυνη χωρίς ανούσιες  αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές συμπεριφορές, μια κατάσταση που δυστυχώς δεν ελλείπει από το χώρο της ΤΑ.

Παρακολουθούμε στενά το έργο της δημοτικής αρχής και όταν κρίνουμε πως είναι επωφελές για το δήμο συναινούμε.  Συνεχίζουμε να έχουμε καθημερινή επαφή με τους δημότες, έχουμε πάντα στραμμένο το βλέμμα στα χωριά μας. Είμαστε η φωνή τους, αρκεί να μας εμπιστεύονται και να μας κάνουν κοινωνούς στα προβλήματά τους.  Έχοντας απόλυτη συναίσθηση του ρόλου μας διαβεβαιώνουμε τους συνδημότες μας από αυτό το βήμα πως συνεχώς θα μεταφέρουμε τα προβλήματά τους στη δημοτική αρχή φροντίζοντας για την  επίλυσή τους.

 

Ακολούθως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σάββας Τσόγκας, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα των Δημοτικών Συμβούλων εναντίον της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικής Πολιτικής κ. Πομπέο, τονίζοντας ότι «τα δημοτικά συμβούλια, μπορούν να παράγουν πολιτική». Τελικώς, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Σώμα.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενημέρωσε τους Συμβούλους για τις εξελίξεις σχετικά με το Γενικό Λύκειο Αλμυρού. Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε σε λινκ που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Κατά τη συνεδρίαση ορίστηκαν τα μέλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αλμυρού ως εξής:

Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή – Τακτικά Μέλη

  1. Μπέη-Σταματίου Αρετή-Δημοτική Σύμβουλος, ως Πρόεδρος
  2. Σταυραντώνη-Τσιάντου Μαρία-Δημοτική Σύμβουλος,ως Αντιπρόεδρος
  3. Τσούτσας Δημήτριος -Δημοτικός σύμβουλος, μέλος
  1. Αργυρόπουλος Βασίλειος-Δημοτικός σύμβουλος, μέλος,
  2. Βούλγαρης Λεωνίδας-Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος
  3. Κορκοβέλου Βασιλική, Δ/ντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, μέλος
  4. ΜπασιάκοςΓεώργιος -Δ/ντής 3ουΔημοτικού Σχολείου Αλμυρού, μέλος
  5. Ανανιάδου Μαρία –Πρ/νη 5ουΝηπιαγωγείου Αλμυρού, μέλος
  6. Μαμούρας Δημήτριος Εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, μέλος

Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή – Τακτικά μέλη

  1. Μπέη-Σταματίου Αρετή-Δημοτική Σύμβουλος, ως Πρόεδρος
  2. Σταυραντώνη-Τσιάντου Μαρία-Δημοτική Σύμβουλος,ως Αντιπρόεδρος
  3. Τσούτσας Δημήτριος -Δημοτικός σύμβουλος, μέλος
  1. Αργυρόπουλος Βασίλειος-Δημοτικός σύμβουλος, μέλος,
  2. Παπακωνσταντίνου Γεώργιος-Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος
  3. Θεοδώρου Ιωάννης Δ/ντης Γενικού Λυκείου Αλμυρού
  4. Καπράνας Γεώργιος Δ/ντης ΕΠΑΛ Αλμυρού
  5. Μηλιώνη Φωτεινή εκπρόσωπος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων
  6. Κολέτας Χρήστος Εκπρόσωπος μαθητικών κοινοτήτων

Κατά το έκτο θέμα της συνεδρίασης ορίστηκαν τα μέλη του συμβουλίου που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αλμυρού, ενώ αργότερα θα ανακοινωθούν και οι πολίτες και φορείς που θα πλαισιώσουν την επιτροπή. Οι σύμβουλοι αυτοί είναι οι κ.κ. Δεληζήσης Αναστάσιο και Βούλγαρης Λεωνίδας.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τους Δημοτικούς Συμβούλους το αίτημα έγκρισης καταβολής αποζημίωσης στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλμυρού κ. Λεωνίδα Βούλγαρη. Η Δημοτική Αρχή υποστήριξε ότι στο παρελθόν είχαν αναλάβει τη θέση Αντιδήμαρχοι οι οποίοι λάμβαναν αμοιβή και ως εκτούτου, δεν καταβαλλόταν το ποσό της αντιμισθίας και ότι οι ανάγκες για μεταφορικά έξοδα είναι μεγάλη. Η Αντιπολίτευση της κας Ράππου και του κ. Εσερίδη, συμφώνησε ότι και λόγω νοσηρότητας της επιχείρησης δεν πρέπει να δοθεί αντιμισθία και τελικά δεν ψηφίστηκε. Τη συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος λέγοντας «δεν καταλαβαίνω τι διαφορά έχει η αντιμισθία της επιχείρησης της Κοινωφελούς, με την επιχείρηση και αντιμισθία του προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ, επί των ημερών σας».

Ομόφωνα ψηφίστηκε η ονοματοδοσία της βιβλιοθήκης του Δήμου Αλμυρού σε «Στεφάνου Κομμητά». Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε λινκ που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Συνέχεια στη δημιουργία βοτανικού κήπου στην Όθρυ, έδωσε με νέο ψήφισμά του το Σώμα, καθώς η έκταση που είχε παραχωρηθεί ορίστηκε ως «Δάσος» και όχι «δασική» και έπρεπε να παραχωρηθεί εκ νέου έκταση, πλησίον αυτής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ομόφωνα ψηφίστηκε και αυτό το θέμα, ενώ ο κ. Ηρακλής Παυλίδης του Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών «Η Όθρυς», ενημέρωσε για ενέργειές του και πρόθεση συνεργασίας τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στην ίδια συνεδρίαση συγκροτήθηκε και η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Αλμυρού, με τους κ.κ. Θωμαΐδη, Δεληζήση, Γαλατσίδα, Παπακωνσταντίνου, Τέα, κα Καραγιάννη, κ. Ζώγα, κ. Κωστόπουλο και κ. Μούζια.

Στο τέλος της συνεδρίασης τον λόγο ζήτησαν πολίτες του Πτελεού, σχετικά με τον παιδικό σταθμό και την αίθουσα διδασκαλίας. Ζήτησαν να μετακινηθούν τα παιδιά από το υπόγειο στο ισόγειο του κτιρίου. Η κα Αρετή Μπέη, ενημέρωσε ότι έχει κάνει επιτόπια έρευνα, αλλά και έρευνα σχετικά με το πλαίσιο που μπορεί αυτό να υλοποιηθεί. Τέλος, ζήτησε να ενημερώσει προσωπικά τους πολίτες, εκτός της συνεδρίασης, για όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες του θέματος.

 

Ενημέρωση για το Γενικό Λύκειο Αλμυρού – Για βόμβα μεγατόνων μιλά ο Δ. Εσερίδης όσον αφορά τις στατικές μελέτες – video

 

Ονοματοδοσία βιβλιοθήκης Δήμου Αλμυρού σε «Στεφάνου Κομμητά» -video


Σχετικά Άρθρα

Live το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού 19-12-2022

Live το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού 19-12-2022

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση, λίγο μετά τις 18:00 τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, στο παρακάτω “παράθυρο”.…
Πιότερο διαμάχες παρά ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο έντεκα μήνες πριν την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πιότερο διαμάχες παρά ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο έντεκα μήνες πριν την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πλησιάζει η εκλογική διαμάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι παρατάξεις τραβούν από τη φαρέτρα τους βέλη,…
Β. Χατζηκυριάκος: Για τον σκύλο στην καρότσα παρενέβη ο εισαγγελέας για τον άνθρωπο στην καρότσα, όχι

Β. Χατζηκυριάκος: Για τον σκύλο στην καρότσα παρενέβη ο εισαγγελέας για τον άνθρωπο στην καρότσα, όχι

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η κα Μανωλία Μυγιάκη ζήτησε το λόγο και εκπροσωπώντας…