• 21 Νοεμβρίου, 2022

Πιότερο διαμάχες παρά ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο έντεκα μήνες πριν την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πιότερο διαμάχες παρά ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο έντεκα μήνες πριν την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πλησιάζει η εκλογική διαμάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι παρατάξεις τραβούν από τη φαρέτρα τους βέλη, με κάθε ευκαιρία. Άλλα παλιά βέλη και χρησιμοποιημένα και άλλα καινούρια, ενώ δεν λείπουν οι παρεμβάσεις και ενστάσεις επί του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σάββας Τσόγκας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετέφερε το παράπονο δημότη, ο οποίος προτίμησε να κάνει τον πολιτικό του γάμο στον Βόλο και όχι στον Αλμυρό, καθώς τα τέλη είναι πιο ακριβά. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να διερευνήσει το θέμα καθώς δεν γνωρίζει για τη διαφορά και να απαντήσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη, επεσήμανε, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν άλλαξε κανένα Δημοτικό Τέλος. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Τσόγκα εκ νέου, ο οποίος διευκρινίζει ότι τα ποσά που αρχικά πληροφορήθηκε δεν ισχύουν, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορές. Ερευνά το θέμα και θα επανέλθει.

Ο κ. Τσόγκας ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση του 4ου Δημοτικού και τους σοβάδες που αποκολλήθηκαν, αλλά και για τα αιτήματα του συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ «η Στοργή». Ο κ. Χατζηκυριάκος ενημέρωσε για κάθε αίτημα του συλλόγου τους συμβούλους. Η κα Ζωή Ράππου, επικεφαλής της Δ.Π. #ζωή_αλλάζουμε παρενέβη «κάποια πράγματα που είναι εύκολα, όπως διαγράμιση, θέση parking και ράμπα στο ιατρείο, στο κοινοτικό κατάστημα Ευξεινούπολης, … ας κάνουμε τουλάχιστον αυτά τα εύκολα…».

Τέλος ο κ. Τσόγκας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δημοτικός χώρος για πολιτικές κηδείες, δηλαδή για όσους δεν επιθυμούν να τελεστεί κατά τα θρησκευτικά έθιμα η …εξόδιος ακολουθία.

Ο κ. Εσερίδης, επικεφαλής της Δ.Π. «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία» ζήτησε να ενημερωθεί για τη ψηφιακή μετάβαση του Δήμου, με υπηρεσίες για τους Δημότες. Συγκεκριμένα έφερε το παράδειγμα του Δήμου Βόλου και άλλων Δήμων, καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος μας έμεινε πίσω. Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος κα Μπέη, ενημέρωσαν τους συμβούλους για τη μελέτη που είναι σε εξέλιξη, σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση του Δήμου και τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ εξέφρασαν τους φόβους τους, ότι ακόμη μια φορά η έλλειψη προσωπικού θα είναι εμπόδιο για την εφαρμογή του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ακόμη μια φορά… τα λάστιχα και τα ρακόρια… και η δικαστική διαμάχη και αποζημίωση του επαγγελματία, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα ζήτημα που ταλανίζει το Συμβούλιο από τη μέρα ανάληψης καθηκόντων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Θυμίζουμε ότι υπάρχει απόφαση της οικονομικής επιτροπής να έρθει σε συμβιβασμό, εφόσον πρωτόδικα ο Δήμος έχασε το δικαστήριο και με σκοπό να εξοικονομηθούν οι τόκοι που επιβάλλονται. Ο κ. Εσερίδης έθεσε ερωτήματα, όπως «εάν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση», θεωρώντας ότι η Δημοτική Αρχή, βιάζεται για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η παρέμβαση του κ. Εσερίδη, πυροδότησε ένα πινγκ-πονγκ αλληλοκατηγοριών μεταξύ Δημάρχου και πρώην Δημάρχου… και το ποιος έχει κάνει φανερά ή όχι τις περισσότερες καταγγελίες. Τη συνεδρίαση κάλυψε σε ζωντανή μετάδοση το e-almyros.gr όπου και μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση ήταν η σύσταση της ενεργειακής κοινότητας που ο Δήμος Αλμυρού δημιουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων και ως πρώτο στόχο έχει τη δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ενημέρωση των συμβούλων για την ενεργειακή κοινότητα. Αναμένουμε εξελίξεις επί του θέματος πολύ σύντομα, καθώς η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη, όταν θα βρεθούν οι πόροι και τα προγράμματα, να είναι έτοιμη για την μεγάλη αυτή επένδυση που φιλοδοξεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των Δημοτικών κτιρίων και της ΔΕΥΑ, αλλά και αυτές από περίπου 180 ευάλωτα νοικοκυριά.

Τσιντσίνη Βιβή


Σχετικά Άρθρα

Live το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού 19-12-2022

Live το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού 19-12-2022

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση, λίγο μετά τις 18:00 τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, στο παρακάτω “παράθυρο”.…
Β. Χατζηκυριάκος: Για τον σκύλο στην καρότσα παρενέβη ο εισαγγελέας για τον άνθρωπο στην καρότσα, όχι

Β. Χατζηκυριάκος: Για τον σκύλο στην καρότσα παρενέβη ο εισαγγελέας για τον άνθρωπο στην καρότσα, όχι

Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η κα Μανωλία Μυγιάκη ζήτησε το λόγο και εκπροσωπώντας…
Τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τη Δευτέρα 18/7 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η 14η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, για…