• 12 Αυγούστου, 2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 10-8-2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 10-8-2019

Μαύρα μάτια

Μαύρα μάτια… κάνατε να δείτε τη στήλη;;; ή όχι;

Μου λείψατε… Σας άφησα με άλλη κυβέρνηση και έχουμε και νέο-εκλεγμένη Δημοτική Αρχή… Κοσμογονικές αλλαγές!

Έπρεπε να απουσιάσει η στήλη… να σας αφήσουμε να αποφασίσετε μόνοι σας τι θα ψηφίσετε, χωρίς να επιτρέπουμε σε φίλους, γνωστούς, άσπονδους φίλους  κτλ να προσεταιριστούν τον καλό μας λόγο.

Επίσης εργαζόμαστε σε νέες υπηρεσίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν όταν ωριμάσουν… Εξοπλιζόμαστε, καινοτομούμε και θα βάλουμε ανεξίτηλη τη σφραγίδα μας στη Θεσσαλία… Με την διάθεση των νέων υπηρεσιών, θέλουμε να προσφέρουμε επαγγελματική και πλήρη εξυπηρέτηση… Το καλό αργεί να γίνει… αλλά και το νερό… έχει μπει στ’ αυλάκι!

Εδώ οι καυτές πατάτεεεεες!

Δημοτικά Συμβούλια γίνονται… για έκτακτα θέματα και ζητήματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν αποφάσεις καθώς μπορεί να χαθούν συμφέροντα του Δήμου, των Δημοτών…

Παρά ταύτα… καμία ενημέρωση δεν έχουμε για ενέργειες σχετικά με την κατάσταση των σχολείων του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και του 1ου Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Το κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού λαβαίνει προσωρινές άδειες λειτουργίας και για το γήπεδο του Αλμυρού αναμένουμε αν κάποιες κακοτεχνίες επιδιορθώθηκαν, πριν την έναρξη των προπονήσεων…

Κάποιες «καυτές πατάτες» όπως τα προαναφερόμενα, οι βιολογικοί, η αξιοποίηση των Ζερελίων και οι επιδιορθώσεις που ήδη χρειάζονται στο κτίριό του και στους δρόμους, μεγάλο κομμάτι των έργων οδοποιίας που δεν έχει ολοκληρωθεί, αντιπυρικές ζώνες οι οποίες μετά από αναβολές δεν έχουν συντηρηθεί κτλ… μετακυλούν στην επόμενη Δημοτική Αρχή.

Επίσης η στήλη σας βρίσκει και σε αναμονή μεγάλων έργων, όπως το κέντρο εμπορίου, για το οποίο επίσης δεν έχουμε πληροφόρηση για ενέργειες από κανένα φορέα. Πολύ πιθανό να πρέπει έτσι κι αλλιώς να το ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή που θα το υλοποιήσει. Επιπλέον ο φορέας που αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο στη Δημοτική Αρχή και στο Επιμελητήριο, δηλαδή η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, αναμένεται να εκλέξει το νέο του Συμβούλιο περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα ακόμη ζήτημα που προβλέπει η γράφουσα ότι θα μας απασχολήσει, ιδιαίτερα στις αρχές του 2020 είναι τα περιβαλλοντικά θέματα, η ανακύκλωση, τα πράσινα σημεία, οι χώροι εναπόθεσης… Παντού στην Ευρώπη οι πόλεις εκσυγχρονίζονται, γίνονται πράσινες πόλεις… όσες δεν ακολουθούν, θα έρθουν αντιμέτωπες με μεγάλα πρόστιμα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες τους βεβαίως-βεβαίως. Θα έχουμε λοιπόν θερμό χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι κυοφορεί όσες αλλαγές θα έρθουν σε πρόσωπα και πράγματα.

Ανασυντάξεις σε επιτροπές και συλλόγους κρίνονται αναμενόμενες μετά τις εκλογές. Ήδη πρόσωπα ξεπροβάλλουν στην επικαιρότητα, πηγαδάκια και ομάδες.

Έργο έγινε και πολλά συνεχίζονται… οι καιροί είναι απαιτητικοί και τα μέτωπα για τις Δημοτικές Αρχές είναι πολλά, κάθε φορά, με κάθε ανανέωση του συστήματος και περισσότερα. Οι ευθύνες που έχουν μετακυλήσει στους Δήμους είναι διαμοιρασμένες περισσότερο από ποτέ, μεταξύ υπαλλήλων και αιρετών… σε σημείο που δεν ξέρεις ποιος διοικεί. Οι κόντρες δεν λείπουν και οι πολίτες πολλές φορές βρίσκονται ανάμεσα (π.χ.) στο γκάζι της πολιτικής εντολής και στο φρένο του διοικητικού υπαλλήλου ή το αντίστροφο.

Παράπονα

Με τον καύσωνα ήρθαν αντάμα και τα παράπονα κυρία μου… Τότε είναι που ο «μπαϊλντισμένος» πολίτης ξεσπά… «έχουμε τη ζέστη, έχουμε και τη σκόνη από αυτό τον κ___δρομο!», ή «περιμένουμε να φυσήξει και βλαστημάμε γιατί μυρίζει ο βιολογικός»…

Να πούμε όμως και τα δικά μας… Πολλά παράπονα δεχόμαστε για τα σκουπίδια που οι πολίτες πετάνε στις παραλίες… για τα πλαστικά που καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας… Έχουμε πολύ δουλειά… Για οικολογική συνείδηση… αλλά και για τη συνείδηση που εμείς οι πολίτες πρέπει να έχουμε απέναντι στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, αλλά και της Δημοτικής περιουσίας.

Θεϊκό και ανθρώπινο!

Να κλείσουμε με κάτι πιο ευχάριστο! Θεϊκό και ανθρώπινο έργο, μαγευτικό, το τοπίο στο Μαυρομάτι! Τα έλατα σταματούν στο νερό του φράγματος και συνθέτουν μια εικόνα που είναι λες κλεμμένη από την Ελβετία… Αξίζει να πάτε, με αυτοκίνητο που ανταπεξέρχεται σε δύσκολο δρόμο, νερό, καπελάκι και κολατσιό! Μη ξεχνάτε την σέλφι για ανάρτηση και διαφήμιση της Όθρυος, στον ιντερνετικό σας κόσμο!

Θα μου πείτε… τι υπονοείς κυρά Βιβή; Ότι οι προθέσεις κάποιων δεν είναι οι καλύτερες; Θα σας απαντήσω λοιπόν… τις περισσότερες φορές… είναι. Όπως και στο επάγγελμά μας, έτσι και παντού, θα συναντήσεις έναν ή μια, που θα σου «χαλάσει τη …φασολάδα». Αν και… είναι καλή δικαιολογία …δεν μου επιτρέπει ο τάδε ή η τάδε… ενώ τελικά δεν υπάρχει καμία ειλικρινής πρόθεση για κάποιους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημά σου… Διευκρινίζω ότι μπορεί να είναι η εξαίρεση στον κανόνα, όταν κάποιος μπλέκει στο σύστημα… αλλά οι λόγοι της εμπλοκής είναι θέμα για συζήτηση!