• 12 Αυγούστου, 2019

Μεγάλη φωτιά στο Μπακλαλί το Σάββατο 10/8 – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά στο Μπακλαλί το Σάββατο 10/8 – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου, εκδηλώθηκε εστία φωτιάς σε υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών και καλαμιές, στην περιοχή Μπακλαλί.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνος δέχθηκε κλήση τις 18:09 το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, καθώς ο Νομός μας εντασσόταν σε κατηγορία τρία υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με οχτώ πυροσβέστες, όμως οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και η ιδιομορφία του εδάφους, οδήγησαν στη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 16 μόνιμους πυροσβέστες και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.  Μετά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έσβησε περίπου στις 20:15 το απόγευμα, ενώ στο σημείο παρέμεινε πυροσβεστική δύναμη για προληπτικούς λόγους.Η λήξη του συμβάντος δόθηκε από την Πυροσβεστική το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου στις 08:15 το πρωί.

Η πυρκαγιά κατέκαψε συνολικά 300 στρέμματα υπολείμματα καλλιεργειών και καλαμιών. Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνος διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

(φωτογραφία αρχείου)