• 9 Απριλίου, 2019

Παράδειγμα ενότητας και φιλοξενίας έδωσε η Νέα Αγχίαλος μέσα από τον εορτασμό των 100 χρόνων

Παράδειγμα ενότητας και φιλοξενίας έδωσε η Νέα Αγχίαλος μέσα από τον εορτασμό των 100 χρόνων

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ιστορίας του ΑΟΣ Νέας Αγχιάλου, 100 χρόνια συνεταιριστικής αντίληψης και αγώνα, οι οποίες κορυφώθηκαν με την τιμητική επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παραστήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα παρακαλούσαμε να μας συγχωρέσετε αν ξεφεύγουμε από το μέτρο του ρεπορτάζ και μεταφέρουμε και την προσωπική μας άποψη, αλλά και όσων παρέστησαν και όχι μόνο των γεγονότων.

Η Νέα Αγχίαλος, μέσα από τις επιλογές της Διοίκησης του ΑΟΣ «Η Δήμητρα» στάθηκε πολλαπλά κερδισμένη, αλλά και επάξια στις ανάγκες των περιστάσεων, καθώς κατόρθωσε να εντάξει εκτός από την ιστορία και τα σχέδια του Συνεταιρισμού και ολόκληρη την κοινωνία της Αγχιάλου, τους Συλλόγους, τις αθλητικές ομάδας κτλ.

Το Σάββατο συνεταιριστές και φίλοι του Συνεταιρισμού, ξεναγήθηκαν στην έκθεση για την ιστορία της Δήμητρας και προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκυμαντέρ «ένας αιώνας συνεταιριστικής αντίληψης και προσπάθειας από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας».

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όσοι εργάστηκαν για το ντοκυμαντέρ αυτό, το οποίο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα γίνει πρεσβευτής της «Δήμητρας», αλλά και της Νέας Αγχιάλου. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Ντάνη, η έρευνα και τα κείμενα του Αλέξανδρου Καπανιάρη, η επιμέλεια των προφορικών μαρτυριών των Σταυρούλα Καραρρήγα, Νίκου Τσούκα, η διεύθυνση φωτογραφίας του Αλέξη Πηλου, οι εναέριες λήψεις και το μοντάζ του Παντελή Λαδά, η Ηχοληψία του Νίκου Κρόκου, βοηθός οπερατέρ ο Δημήτρης Γκίκας, sound design του Νίκου Κωνσταντίνου, η εξαιρετική μουσική επένδυση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και η εκτέλεση της Παραγωγής της ΚΝ Productions. Την παρουσίαση και συντονισμό των εκδηλώσεων ανέλαβε ο συνάδελφος κ. Σωτήρης Πολύζος, βοηθώντας  με την εμπειρία του στην ομαλή  και ακριβής διεκπεραίωση του προγράμματος.

Με την άδεια του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Κίτσου, δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας το πλήρες ντοκυμαντέρ, ώστε να διαδοθεί και μ’ αυτό τον τρόπο η ιστορία του Συνεταιρισμού.

Δεν θα μπορούσαμε να παρευρεθούμε, χωρίς να κάνουμε το δώρο μας στον ΑΟΣ «η Δήμητρα» Νέας Αγχιάλου, για τα γενέθλιά του. Έτσι παραδώσαμε επιστολή στον Πρόεδρο, με την οποία παραχωρούμε μόνιμη στήλη στην ιστοσελίδα μας e-almyros.gr με δικό τους subdomain, όπου θα προβάλλονται όσα έχουμε καταγράψει δημοσιογραφικά μέχρι σήμερα, αλλά θα καταχωρούνται όλα τα νέα του ΑΟΣ, που θα ακολουθήσουν, ώστε οι συνεταιριστές και οι φίλοι του συνεταιρισμού, να έχουν έναν ακόμη δίαυλο για την κυκλοφορία των ειδήσεών τους, αλλά και καταγραφής της πρόσφατης ιστορίας τους.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή με την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχικά για εκκλησιασμό και έπειτα για την αποκάλυψη και εγκαινίαση μνημείου με τους πρώτους συνεταιριστές. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι Υφυπουργοί κυρίες Παπανάτσιου και Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Μπουκώρος και κ. Ηλιόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη, οι Δήμαρχοι Βόλου και Αλμυρού, αιρετοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού, πλήθος συνεταιριστών και επίσημων προσκεκλημένων. Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΑΟΣ.

Τέλος, στο Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη στο Κρόκιο, οι τριήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με γεύμα και παρουσίαση παραδοσιακών χορών προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με εξαιρετική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Χόρεψαν τα τμήματα των Συλλόγων Φιλοπροόδου, Οξυωτών και Αθλητικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.

 

Όπως ο κ. Ασδεράκης Βασίλης ανέρτησε στο προφίλ του στο facebook… είναι πολλοί οι συντελεστές της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, είναι πολλοί οι εθελοντές. Συνεργάστηκαν όλοι οι φορείς της Νέας Αγχιάλου, οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Αγχιαλιτών Αθήνας, η Ένωσης Επαγγελματιών Υγεινομικού ενδιαφέροντος, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια. Ο κ. Ασδεράκης ιδιαίτερα ευχαριστεί τον: αρχιμάγειρα Κωνσταντίνο Βασάλο, ο οποίος δέχτηκε την πρόσκλησή του κι επιμελήθηκε τα γευστικότατα εδέσματα της δεξίωσης προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας με συμπαραστάτη τον αγαπημένο του φίλο αρχιμάγειρα Γιώργο Αμοριανό, οι οποίοι αμφότεροι συμμετείχαν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στη διοργάνωση, προσκαλώντας επίσης διαπρεπείς maitre d’hotel , σερβιτόρους και butler της προεδρίας για την καλύτερη διεξαγωγή της δεξίωσης!

Περήφανος λοιπόν και ο Αλμυρός, για το «Κτήμα Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη» που επάξια διαφήμισε τις παροχές του τόπου μας, μέσα από την εξαιρετική του οργάνωση.

Στο τέλος της δεξίωσης, διανεμήθηκε αναμνηστικό υλικό και κυρίως το επετειακό ημερολόγιο-φωτογραφικό λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΑΟΣ Νέας Αγχιάλου.

 

Συγχαίρουμε και εμείς με τη σειρά μας το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο Ιωάννη Κίτσιο και όλους τους συντελεστές για τις επιλογές τους και κυρίως για το παράδειγμα ενότητας και συνεργατικότητας που διέδωσαν μέσα από τη διεξαγωγή των τόσο σημαντικών εκδηλώσεων.

 

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ, τα βίντεο των εκδηλώσεων και το βίντεο με το ντοκιμαντέρ του ΑΟΣ Νέας Αγχιάλου “η Δήμητρα”:

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…