• 12 Αυγούστου, 2015

Το παράδειγμα των «χρυσών» Εφήβων

Το παράδειγμα των «χρυσών» Εφήβων

Γράφει ο φιλόλογος Βασίλης Τέγος

Οι έφηβοι, αφού έγιναν άντρες κι αφού έβγαλαν από μέσα τους το απόθεμα ψυχής, κατάφεραν να στήσουν τη γαλανόλευκη στο ψηλότερο σημείο της Ευρώπης και να δείξουν σε όλο τον κόσμο πως η δύναμη βρίσκεται στην ποιότητα και στο πνεύμα.

Πως δεν αρκούν μόνο τα ευρώ για να αναδειχτεί κάποιος νικητής. Οι «χρυσοί» έφηβοι έδειξαν τον δρόμο για την επιτυχία: πολλή δουλειά, λίγα λόγια, συνοχή, ομαδικότητα, πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, αξιοκρατία, πίστη, αλληλοκάλυψη, είναι στοιχεία απαραίτητα για την κορυφή.

Αυτά δυστυχώς τα στοιχεία λείπουν σήμερα από την πολιτική ηγεσία μας. Στη σημερινή κυβέρνηση μιλούν πολύ, χωρίς να παράγουν έργο, μας δουλεύουν, αφού δουλεύουν λίγο, είναι σκορποχώρι αφού υπάρχουν διασπαστικές τάσεις, δεν υπάρχει αξιοκρατία, αφού την στελεχώνουν άτομα που δεν έχουν σχέση με τη διοίκηση, ο καθένας έχει διαφορετικές θέσεις από τον άλλον με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα αλαλούμ.

Πώς να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε, όταν σε θέσεις ευθύνης βρίσκονται άτομα του στυλ Χαϊκάλη, το μαύρο χάλι μας, που το μόνο που ξέρουν καλά είναι να υποκρίνονται; Έχουμε φτάσει στο σημείο να κρέμεται η Ελλάδα από τα χείλη του Λαζόπουλου, που για να ανεβάσει τα νούμερα φτάνει στα άκρα. Πώς να μπορέσουμε να πάμε μπροστά, με τύπους του στυλ Βαρουφάκη, που ενδιαφέρεται μόνο και μόνο πως θα απολαύσει καλύτερα την πανσέληνο στην Αίγινα; Πώς να κλείσουν οι πληγές μας, με τύπους σαν το Στρατούλη, που θέλει να μας φέρει στη «στράτα» της δραχμής και της δεκάρας;

Τουλάχιστον η κυβέρνηση Σαμαρά με σταθερό – γρήγορο βάδην μας οδηγούσε στην έξοδο από την κρίση. Όμως οι σημερινοί τον πίεζαν για τροχάδην και τώρα που ανέλαβαν μας πήγαν στον Άδη. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην αναξιοπιστία, στην προχειρότητα και στην ταπείνωση. Αν γίνονταν τα όσα έγιναν με τον ΣΥΡΙΖΑ με την προηγούμενη κυβέρνηση, τότε θα είχαν καεί όλα σύρριζα. Δεν θα είχε μείνει ούτε πλακάκι στη θέση του.Όμως η Νέα Δημοκρατία βάζει για άλλη μια φορά πλάτη, γιατί τα πράγματα είναι κρίσιμα και δεν παίζει με τις έννοιες πατρίδα, Ελλάδα, δημοκρατία. Είναι πρωτοφανές να στηρίζει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση για Εθνικούς λόγους και να μη την στηρίζουν οι δικοί της οι βουλευτές. Ο Σύριζα όταν ήταν αντιπολίτευση δεν στήριξε ούτε το νομοσχέδιο για τις εκατό δόσεις.

Για να πάει μπροστά ο τόπος το ταλέντο υπάρχει. Όμως κινδυνεύει αυτό το χάρισμα να το κάψει ο λαϊκισμός του Τσίπρα και του Καμμένου. Για να πάει μπροστά ο τόπος υπάρχει το φιλότιμο. Όμως πρέπει και η ηγεσία να μπορεί να το αξιοποιήσει. Για να πάει μπροστά ο τόπος, χρειάζονται και ικανά άτομα, που πραγματικά υπάρχουν. Όμως καίγονται από την αναξιοκρατία που δεσπόζει παντού.

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…