• 12 Αυγούστου, 2015

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Σούρπης

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης  του Τοπικού Συμβουλίου Σούρπης

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου συνεδρίασε το τοπικό Συμβούλιο Σούρπης με βασικά θέματα: την προστασία του Δάσους «Καραγκίνη» και σύσταση εθελοντικής ομάδας προστασίας – πυρασφάλειας, τον ορισμό χώρου συγκέντρωσης άχρηστων αντικειμένων και υλικών ανακύκλωσης και την απαγόρευση εναπόθεσης σκουπιδιών στο λατομείο «Ντάμτσα». Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Τμήματος Αλμυρού, ο πρόεδρος Σούρπης Σ. Γουρναρόπουλος και τα μέλη Ε. Βαζούρα και Χ. Νιφόρος. Ψηφίστηκαν οι προτάσεις του προέδρου όπως αναφέρονται παρακάτω:

 

Δάσος Καραγκίνη

  • Διαφύλαξη του δάσους από παράνομη βοσκή.
  • Καθαρισμό των δύο αντιπυρικών ζωνών (με τη συνδρομή του Δασαρχείου).
  • Σύσταση ομάδας «εθελοντών δημοτών» η οποία θα φυλάσσει το δασύλλιο, κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, καθώς επίσης και τις ημέρες που θα πνέουν δυνατοί άνεμοι.
  • Ύπαρξη βυτίων αγροτών γεμάτα με νερό, τα οποία θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Χώρος συγκέντρωσης Υλικών

Ορίσθηκε χώρος συγκέντρωσης άχρηστων αντικειμένων, καθώς και υλικών ανακύκλωσης (π.χ. παλιά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, πλαστικά, μέταλλα, κτλ.), έτσι ώστε να αποφευχθεί η αυθαίρετη εναπόθεση αυτών των υλικών σε διάφορα σημεία της Τοπικής Κοινότητας. Για τη χρήση προτάθηκε και έγινε δεκτή η πρόταση για ένα δημοτικό αγρόκτημα στην περιοχή «Κάμπος» Σούρπης, το οποίο ανήκει στην κτηματική περιφέρεια Σούρπης, εκτάσεως τριών στρεμμάτων περίπου, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα υλικά και στη συνέχεια θα μεταφορτώνονται, με ευθύνη του Δήμου Αλμυρού, σε τακτά χρονικά διαστήματα (2 φορές τουλάχιστον τον μήνα).

 

Λατομείο Ντάμτσα

Επίσης, απαγορεύεται στο παλιό λατομείο «Ντάμτσα» να ρίχνονται άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια και γίνεται γνωστό, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, πως οι παραβάτες της απαγόρευσης αυτής θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Διευκρινίζεται πως ο δρόμος που οδηγεί στο λατομείο είναι κλειστός.


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Κυριακή της Σαμαρείτιδος – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Ο Κύριος, ο Δημιουργός και εξουσιαστής των πάντων, έρχεται σήμερα να ζητήσει λίγο νερό. Όχι όμως…
Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από τους Μικρασιάτες Αλμυρού

Την εξαιρετική εκδήλωση «Άλωση της Κωνσταντινούπολης, 571 χρόνια μετά, τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» παρουσίασαν…
Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμΕΑ σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Αλμυρού

Τη συμμετοχή του Δήμου Αλμυρού στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις…