• 10 Μαρτίου, 2022

Παρουσίαση εργασιών της βοτανοθεραπείας στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Παρουσίαση εργασιών της βοτανοθεραπείας στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

«Καλλυντικές εφαρμογές και χρήση των βοτάνων στην αισθητική»

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι μαθητές/τριες των ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών και Γεωπονίας παρακολούθησαν την παρουσίαση των εργασιών του τμήματος Αισθητικής Τέχνης.

Για το μάθημα Βοτανοθεραπεία-Σπα και λουτροθεαπεία, οι μαθήτριες Αλινάνι Γκέσα (Κυνόροδο), Δήμου Βασιλική (Λεβάντα), Κωστελέτου Κερκύρα (Αλόη Βέρα), Ντόντη Ελπίδα (Θυμάρι), Σπύρου Κωνσταντίνα (Καλέντουλα).

Στις εργασίες πέρα από τις φαρμακευτικές ιδιότητες τους, αναδείχτηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων με έμφαση στο δέρμα και οι χρήσεις τους σε καλλυντικά και αισθητικές εφαρμογές σε πρόσωπο και σώμα. Τέλος επιλέχτηκε μία συνταγή για κάθε βότανο και παρασκευάστηκε εργαστηριακά στο εργαστήριο της ειδικότητας.

Σαπούνι για το σώμα με αποξηραμένα άνθη λεβάντας (μυοχαλαρωτικό, επουλωτικό και αντισηπτικό βότανο), κηραλοιφή με αλόη βέρα (αναπλαστικό, αντιγηραντικό και αντιφλεγμονώδες βότανο), λάδι καλέντουλας και κυνόροδου (βότανα με ιδιαίτερη δράση στο δέρμα προσφέρουν θρέψη, αντιγήρανση, λάμψη  και αναγέννηση των κυττάρων) και Βάμμα Θυμαριού (βότανο αντισηπτικό ιδανικό για ακμή και λιπαρό δέρμα).

Οι μαθητές/τριες στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλλυντικά που παρασκευάστηκαν. Ακολούθησε συζήτηση λύθηκαν απορίες και απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν. Συντονίστρια εκπαιδευτικός η Αναγνώστου Βάσω.


Σχετικά Άρθρα

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Επιτυχόντες ΕΠΑΛ Αλμυρού

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού συγχαίρουν…
Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Παρασκευή 17/5/2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής…
Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοτών στον Αλμυρό

Εκδήλωση στον Αλμυρό διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» το απόγευμα της Τετάρτης 15…