• 21 Ιουνίου, 2024

Αντιδράσεις ΔΑΣ ΟΤΑ για προσλήψεις μέσω “Αμφικτυονιών” στον Δ. Αλμυρού – Η απάντηση του Δημάρχου

Αντιδράσεις ΔΑΣ ΟΤΑ για προσλήψεις μέσω “Αμφικτυονιών” στον Δ. Αλμυρού – Η απάντηση του Δημάρχου

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έρχεται ακόμη μια φορά η υπόθεση με τις προσλήψεις στον Δήμο Αλμυρού, μέσα από τη συνεργασία με τις «Αμφικτυονίες». Η ΔΑΣ- ΟΤΑ, συνδικαλιστική παράταξη του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, κυκλοφόρησε Δελτίο Τύπου της, διαφωνώντας με τη δημιουργία αναπτυξιακών οργανισμών στους ΟΤΑ, αναφέροντας πως «αποτελούν τον μοχλό για την παραπέρα υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών». Περαιτέρω επαναφέρει το αίτημά της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ακολουθούν η απάντηση του Δημάρχου Αλμυρού και το αρχικό Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ ΟΤΑ:

 

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας η οποία ούτε λίγο – ούτε πολύ μας χαρακτηρίζει “μπιζναδόρους’ και “δουλέμπορους” που εκμεταλλευόμαστε την ανάγκη των δημοτών για δουλειά και τους προσλαμβάνουμε χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Κύριοι της ΔΑΣ

 

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθείτε πως δεν βρισκόμαστε στον 18ο αιώνα.

Ο Δήμος Αλμυρού θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου αφενός να τονώσει την απασχόληση και αφετέρου να ενισχυθεί σε προσωπικό και να αυξήσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του.

 

Πρέπει να καταλάβετε πως η εργασία ποτέ δεν αφαιρεί την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η ανεργία είναι αυτή που τον σπρώχνει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Ο Δήμος Αλμυρού έδωσε δουλειά σε 26 ανθρώπους και ένα επιπλέον – ή/και το μοναδικό-  εισόδημα σε 26 ακόμη οικογένειες. Αυτή είναι η έμπρακτη στήριξη στον κόσμο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση κύριοι της ΔΑΣ και όχι τα παχιά λόγια για “εργασιακούς παράδεισους” στη μετά θάνατον ζωή.

 

Ο Δήμος Αλμυρού δεν κάνει “μπίζνες” με κανέναν Αναπτυξιακό Οργανισμό.

 

Αυτό που κάνει, είναι να εξαντλεί όλα τα περιθώρια που προσφέρει ο Νόμος για να στηρίζει την τοπική κοινωνία και τη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών του. Άλλωστε, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συνεχίζει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η μεγάλη μου απορία όμως είναι γιατί εσείς συνεχίζετε ακόμη να   αναπαράγετε στερεότυπα  και ιδεοληψίες 40 και 50 ετών, αφού ο Νικήτα Χρουστσόφ  μας άφησε το 1971 και ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ το 1982.

Αυτό ούτε το κατάλαβα ούτε πρόκειται να το καταλάβω ποτέ.

 

-Ο-

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΣΕΡΙΔΗΣ

 

 

 

 

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

«Η πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού να παρατείνει τις ολιγόμηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου 26 εργαζομένων μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» και η αντίθεση του πρώην Δημάρχου Αλμυρού για την παράταση έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το αμαρτωλό καθεστώς των διαβόητων «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους Δήμους. Ο καυγάς τους είναι μόνο για το πάπλωμα. Και η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή συμφωνούν μέχρι κεραίας με τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, όπως οι ίδιοι οι εκπρόσωποι τους περηφανεύονται. Με πρόφαση τις τραγικές ελλείψεις του αναγκαίου μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού στους Δήμους, που ποτέ κανείς τους δεν αντιπάλεψε, εκχωρούν εργασίες και αρμοδιότητες σε ιδιωτικούς φορείς και πρόσωπα, υπονομεύοντας παραπέρα την κατάσταση των Δημοτικών υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά «συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου» που υπογράφτηκαν μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Αμφικτυονίες Α.Ε» στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού (πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της 29/3/2024). Πρόκειται για ειδικότητες Διοικητικού-Λογιστικού-Οικονομικού, Μηχανικών. Πληροφορικής, Γεωπόνων-Δασοπονίας, που προβλέπεται να βοηθούν επικουρικά τις Δημοτικές υπηρεσίες στην διοικητική υποστήριξη και οικονομική διαχείριση διαφόρων έργων στον Δήμο Αλμυρού: αποκαταστάσεις οδοποιίας και υποδομών λόγω φυσικών καταστροφών, εκσυγχρονισμός ΚΕΠ, ενίσχυση ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, «ψηφιακός μετασχηματισμός» του Δήμου, κτλ.

Οι ειδικότητες των ανθρώπων που καλούνται να εργαστούν με τις συγκεκριμένες συμβάσεις έργου αποδεικνύουν όλη την γύμνια των Δημοτικών υπηρεσιών – της Διεύθυνσης Προγραμματισμού-Οργάνωσης-Πληροφορικής-Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών. Αντί να προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πρώην και νυν Δημοτικές αρχές επιλέγουν την εύκολη λύση των ολιγόμηνων συμβάσεων, που οι ίδιες στη συνέχεια αναγκάζονται να παρατείνουν, γιατί οι τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες και ο όγκος της δουλειάς το απαιτούν. Το συγκεκριμένο άθλιο καθεστώς όχι μόνο παραβιάζει τα δικαιώματα όσων εργάζονται με τις συγκεκριμένες συμβάσεις, αλλά αφήνει ανοιχτό το έδαφος για να ροκανίζονται επιπλέον κονδύλια, πέρα από όσα «χάνονται» στην μαύρη τρύπα των «συγχρηματοδοτούμενων» με την ΕΕ έργων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας εκφράζει για μια ακόμα φορά την απόλυτη αντίθεση της με την ύπαρξη και λειτουργία των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» στους Δήμους. Αποτελούν το μοχλό για την παραπέρα υπονόμευση και ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών υπηρεσιών. Θέλουν εργαζόμενους ομήρους παραβιάζοντας το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπονομεύουν τα δικαιώματα και των ίδιων των μόνιμων εργαζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, αφήνοντας ανοιχτή την κερκόπορτα για την μελλοντική παράδοση τους στους ιδιώτες. Καλλιεργούν γόνιμο έδαφος για κάθε είδους οικονομικές ατασθαλίες και ρεμούλες, μεταφέροντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο σπρώχνονται στο να υπογράφουν τέτοιες άθλιες συμβάσεις, η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί την πλήρη στελέχωση των Τεχνικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν έγκαιρα και ολοκληρωμένα όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, να λειτουργήσουν με επάρκεια οι υποδομές των Δήμων που εξυπηρετούν καθημερινά τον λαό (σχολεία, ΚΕΠ, πλατείες, κτλ)».


Σχετικά Άρθρα

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Η Ατζέντα του “Λαού” – γράφει η Βιβή Γ. Τσιντσίνη

Ευχή… και μόνο ευχή Ήταν πολύ βαρύ για εμάς να εκκινήσουμε και πάλι στήλη σχολίων στην…
Ιδιαίτερη πρωτιά για τον Χρήστο Κολέτα

Ιδιαίτερη πρωτιά για τον Χρήστο Κολέτα

Ένα ακόμη τέκνο του Αλμυρού, ο Χρήστος Κολέτας, έχει μάθει να στοχεύει ψηλά για κάθε περασμά…
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μπαίνουν στο τελικό στάδιο μιας…