• 7 Ιουνίου, 2024

Γ. Μαρτίου (ΣΥΡΙΖΑ): «Δικαιούμαστε να έχουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και πρέπει να την έχουμε»

Γ. Μαρτίου (ΣΥΡΙΖΑ): «Δικαιούμαστε να έχουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και πρέπει να την έχουμε»

Στο αισθητικό Δάσος Κουρί και ανάμεσα στα φασαριόζικα πανέμορφα παγώνια, κάναμε την συνέντευξη εν όψει εκλογών με τον Μαγνησιώτη Γιώργο Μαρτίου, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ.

Θα θέλαμε να μας πείτε κάποια βιογραφικά στοιχεία σας και πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βόλο, σπούδασα μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έκανα μεταπτυχιακό στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη, δούλεψα κάποια χρόνια αλλά όπως ξέρετε η κατάσταση είναι δύσκολη στη χώρα μας, γι’ αυτό έγινα οικονομικός μετανάστης στη Σουηδία. Τα τελευταία επτά χρόνια μένω κι εργάζομαι στη Σουηδία. Εκεί σπούδασα χρηματοοικονομικά. Ο πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης υπήρξε για μένα εμπνευστής. Έστειλα το βιογραφικό μου, μπήκα στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας με αγκάλιασε και είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ήμουν πάντα πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος και με ενδιέφερε η πολιτική, αλλά λόγω της σταδιοδρομίας, των σπουδών και της μετανάστευσής μου στη Σουηδία δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ ενεργά.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ή συνεχίζει ανανεωμένος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο κόμμα, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος. Η κοινωνία πλέον χρειάζεται τη σύγχρονη αριστερά. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έρθει και έχει ταράξει τα νερά της πολιτικής του τόπου. Σκεφτείτε ποιο κόμμα καταρτίζει το ψηφοδέλτιό του από την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες οι ίδιοι ψήφισαν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Με ποια θέματα θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε εφόσον εκλεγείτε να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας στο ευρωκοινοβούλιο;

Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ έχει να κάνει με την αναδιάταξη της Θεσσαλίας. Θεωρώ ότι είμαστε μια πολύ μεγάλη περιφέρεια, με 720.000 κατοίκους, έστω ένας Ευρωβουλευτής μάς αξίζει. Δικαιούμαστε να έχουμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και πρέπει να την έχουμε. Υπάρχουν πολλά θέματα που η χώρα μας αντιμετωπίζει. Το θέμα της ακρίβειας είναι πολύ σοβαρό, η κλιματική κρίση είναι σοβαρή, το θέμα του τουρισμού με ενδιαφέρει πολύ, ο αθλητισμός, η παιδεία. Οι Σουηδοί κατανέμουν πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ τους στην παιδεία γιατί θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει σε μια χώρα. Επενδύουν πολύ στην έρευνα και την καινοτομία στα πανεπιστήμιά τους, εδώ ακόμη βλέπουμε ότι τα πανεπιστήμια είναι υποστελεχωμένα, γίνεται απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου για χάρη του ιδιωτικού κέρδους.

 

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;

Υπάρχουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που είναι προβληματικά. Μην ξεχνάτε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδίκασε τη χώρα μας για το επίπεδο της δημοκρατίας της. Πρέπει να παλέψουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο. Το ψήφισμα αυτό ήταν ντροπιαστικό για τη χώρα μας. Αυτό για μένα το φέρει βαρέως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ένα στίγμα. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν με σοβαρά κριτήρια, γεωγραφικά, να ψηφίσουν ανθρώπους οι οποίοι θα είναι καταρτισμένοι, που θα ξέρουν τι τους γίνεται. Είχαμε δύο περιπτώσεις που κατά τη γνώμη μου δεν σήκωσαν τη σημαία της χώρας ψηλά. Αναφέρομαι στην υπόθεση των προσωπικών δεδομένων με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και την υπόθεση Καϊλή. Ως πολίτης αισθανόμουν ντροπή. Πρέπει οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, να έχουμε συμμετοχή. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε στις εκλογές, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα γιατί οι ακραίες ρητορικές θα είναι μειοψηφία. Το επικρατές συναίσθημα είναι η λογική, η αγάπη. Οπότε ας μην αφήσουμε αυτούς που έχουν μισαλλοδοξία, μίσος για άλλες κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους να αποφασίσουν για εμάς. Χρειάζεται συμμετοχή και κατάλληλους ανθρώπους που θα παλέψουν για τα δικά μας συμφέροντα.


Σχετικά Άρθρα

Η αποτίμηση των εκλογών από το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Η αποτίμηση των εκλογών από το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε: Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωπαϊκών εκλογών…
Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Αυτά είναι τα λίνκ Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείου και Περιφέρειας για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Συνολικά περίπου 360 εκατομμύρια Ευρωπαίων καλούνται στις κάλπες να ψηφίσουν τα 720 μέλη του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.…
Ρίζος Μαρούδας-KKE: «Να σταλεί μήνυμα καταδίκης όλων αυτών που στήριξαν και στηρίζουν την ΚΑΠ»

Ρίζος Μαρούδας-KKE: «Να σταλεί μήνυμα καταδίκης όλων αυτών που στήριξαν και στηρίζουν την ΚΑΠ»

Ο αγροσυνδικαλιστής από τη Λάρισα κατέρχεται υποψήφιος με το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου Τις…