• 6 Ιουνίου, 2024

Σε κυκλοφορία παρέδωσε η Περιφέρεια το ρεύμα κυκλοφορίας που ανέλαβε στην γέφυρα Ξηριά

Σε κυκλοφορία παρέδωσε η Περιφέρεια το ρεύμα κυκλοφορίας που ανέλαβε στην γέφυρα Ξηριά

Δόθηκε σε κυκλοφορία η γέφυρα στον Ξηριά Αλμυρού το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου, έργο που ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παρευρέθηκαν εκτός του Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, της Αντιπεριφερειάρχη κας Παπαδημητρίου και του Δημάρχου κ. Εσερίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής, της Δημοτικής Αρχής και τοπικών φορέων και τοπικών συμβουλίων, οι Αλμυριώτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ζαρκάδας και η αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κα Αγγελίδη, επιχειρηματίες της περιοχής και βεβαίως οι πολίτες που πρώτοι χρησιμοποίησαν τη νέα γέφυρα.

Ακολουθούν δηλώσεις επισήμων:

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας: Καλώς ανέλαβε η Περιφέρεια και πήρε την άδεια για αυτό το έργο ώστε να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος στις δουλειές του με ασφάλεια. Την υπόλοιπη γέφυρα θα την αναλάβει το Υπουργείο. Έχουμε έτοιμη τη γέφυρα Αργύρη στο νομό Καρδίτσας, η Αμπελιά έχει ξεκινήσει, έχουμε δώσει στο Ροποτό, στα Καλά Νερά, τώρα στον Αλμυρό, έχουμε προγραμματισμό κι άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους και την Κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας έτσι όπως πρέπει, με ουσία και επικοινωνία, όχι το ανάποδο.

Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου: Η Περιφέρεια ανέλαβε το μεγάλο αυτό έργο μαζί με τον εργολάβο, ήταν ενήμερη για όλο το τεχνικό σχέδιο, το παρακολούθησε και έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα με μία τεχνική που είναι πρωτότυπη στην περιοχή και θα την χρησιμοποιήσουμε και για άλλες αποκαταστάσεις.

Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης: Με τον κο Περιφερειάρχη και την κα Αντιπεριφερειάρχη είμαστε σε άριστη συνεργασία. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κος Κουρέτας ήρθε εδώ, είδε το πρόβλημα, υποσχέθηκε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσει λύση και πράγματι έτσι έγινε. Με τον κο Περιφερειάρχη βρισκόμαστε πολύ τακτικά, δείχνει ενδιαφέρον κι αγάπη για την πόλη του Αλμυρού, οπότε κι εγώ είμαι ήσυχος ότι θα κάνουμε πολλά έργα, θα δούμε πολύ καλύτερες ημέρες. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την κατανόηση στις ανάγκες των πολιτών του Αλμυρού, θα είμαστε πάντα μαζί και θα συνεργαζόμαστε για το καλύτερο.

Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος: Μόλις την προηγούμενη Τρίτη για πολλοστή φορά ο Πρωθυπουργός ήταν στη Λάρισα και συζητήσαμε τα ζητήματα της ανασυγκρότησης. Εκείνο που σημειώνω είναι πως υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στους βαθμούς αυτοδιοίκησης και την Κυβέρνηση που οφείλει, και το κάνει, να εξασφαλίζει τα κονδύλια. 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ θα χρειαστεί για την αποκατάσταση οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών της Θεσσαλίας. Ένα από αυτά είναι και η γέφυρα του Ξηριά. Ήταν αναγκαίο κι επιβεβλημένο να δοθεί αυτή η προσωρινή λύση από την Περιφέρεια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και δόθηκε. Τώρα εντός του καλοκαιριού και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ξεκινήσει όλες οι μόνιμες αποκαταστάσεις στις ζημιές που προκάλεσε το ακραίο φαινόμενο Daniel. Νομίζω ότι η γέφυρα του Ξηριά πρέπει να είναι από τα πρώτα έργα που θα ξεκινήσει το Υπουργείο διότι είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ζωή της επαρχίας Αλμυρού. Κι αυτό θα γίνει.

Πριν από την επίσκεψη στη γέφυρα Ξηριά, ο Δήμαρχος Αλμυρού, με τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, είχαν συνάντηση εργασίας και παράλληλα υπέγραψαν το έργο που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αχιλλείου για πάγκους παικτών.

 

Τις δηλώσεις για τη γέφυρα Ξηριά μπορείτε να τις δείτε στο παρακάτω «παράθυρο». Ακολουθεί φωτο-ρεπορτάζ από τη συνάντηση στο Δημαρχείο και από τη νέα γέφυρα:

 

 


Σχετικά Άρθρα

Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Να ανασταλεί ο «Νόμος της Μυκόνου» για την Μαγνησία

Επιμελητήριο Μαγνησίας: «Να ανασταλεί ο «Νόμος της Μυκόνου» για την Μαγνησία

Την άμεση αναστολή του Νόμου 5092/2024, την αναστολή όλων των ελέγχων, αλλά και την ακύρωση όλων…
Ανακοίνωσε Χειλά ο Πύρασος

Ανακοίνωσε Χειλά ο Πύρασος

Μετά τον νεαρό αμυντικό Σωκράτη Τόγια, ο Πύρασος ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφή του κι αυτή είναι…
Οι όμιλοι των εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ

Οι όμιλοι των εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν 2024-25 αρχίζει με την κλήρωση των πρωταθλημάτων η οποία θα…