• 28 Μαΐου, 2024

Χρ. Μπουκώρος: Να προστεθούν κι άλλες περιοχές σε μέτρο ενίσχυσης επιχειρήσεων

Χρ. Μπουκώρος: Να προστεθούν κι άλλες περιοχές σε μέτρο ενίσχυσης επιχειρήσεων

Επικοινωνία του Χρ. Μπουκώρου με τον υπουργό Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση από 500 έως 7.000 ευρώ πληγεισών από τον Daniel επιχειρήσεων

Επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με την ένταξη επιχειρήσεων της Μαγνησίας σε χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου.

Την περασμένη Τετάρτη (22-5-2024) ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, που αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Η σχετική προθεσμία θα τρέξει για τις επιχειρήσεις από 30 Μαΐου έως 4 Ιουλίου 2024, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Χρ. Μπουκώρος στον υπουργό Ανάπτυξης, δεν συμπεριλαμβάνονται ή από λάθος έχουν εξαιρεθεί σημαντικές πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον Κ. Σκρέκα ότι εκτός της λίστας βρίσκονται: Αγριά, Αλυκές, Άνω και Κάτω Λεχώνια, Πλατανίδια του Δήμου Βόλου, Καλά Νερά, Κορώπη, Γατζέα, Μηλιές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Αμαλιάπολη, Πτελεός του Δήμου Αλμυρού. «Πρόκειται για περιοχές», όπως τόνισε ο βουλευτής, «που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τη συγκεκριμένη θεομηνία. Είναι βέβαιο πως για λόγους ισότιμης μεταχείρισης των πληγέντων απαιτείται και δεύτερη πρόσκληση».

Ο Χρήστος Μπουκώρος κάλεσε τον Κ. Σκρέκα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να επανέλθουν, να διευρύνουν και να συμπληρώσουν εκ νέου το Παράρτημα IV της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης που ορίζει τους δυνητικά δικαιούχους, επισημαίνοντας ότι «με την παρούσα δράση παρέχεται ενίσχυση υπό τη μορφή αποζημίωσης, για τις επιχειρήσεις που θα εγκριθούν και αποζημίωση ύψους 500, 5.000 ή 7.000 € ανάλογα με τη διακύμανση του κύκλου εργασιών το οικονομικό έτος 2022».


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση …δημιουργίας από τα ΚΔΑΠ Αλμυρού για όλα τα παιδιά του Δήμου

Εκδήλωση …δημιουργίας από τα ΚΔΑΠ Αλμυρού για όλα τα παιδιά του Δήμου

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού – Πτελεού, διοργάνωσαν μια πολύ ωραία εκδήλωση με δραστηριότητες για όλα…
Απολογισμός δράσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού

Απολογισμός δράσεων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού

Από τον Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλμυρού κο Κόκκινο λάβαμε και δημοσιεύουμε: Βαδίζοντας προς το τέλος…
Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Απαντάει με τα έργα του ο Εσερίδης στο αίτημα Χατζηκυριάκου

Από τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση ως απάντηση στην προ…