• 20 Μαΐου, 2024

Δράσεις προσφοράς προς την κοινότητα από το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Δράσεις προσφοράς προς την κοινότητα από το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ένα μήνα πριν το Πάσχα στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου επικρατούσαν πυρετώδεις ρυθμοί δημιουργίας. Μαθητές, με την παρότρυνση και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Θεοχάρη Κωνσταντίνας και Χαλύφα Ευδοκίας κι εργαζόμενοι με κέφι και ζήλο, δημιούργησαν κομψοτεχνήματα. Με χρήση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών κατασκεύασαν πρωτότυπα κοσμήματα εργαζόμενοι πέραν του σχολικού προγράμματος και τόνισαν με ηχηρό τρόπο την οικολογική συνείδηση που καλλιεργείται μέσα από ποικίλα προγράμματα στο Γυμνάσιο.

Οι δημιουργίες τους διατέθηκαν  την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  στο σχολικό bazaar και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Σκοπός της δράσης  ήταν η προσφορά τόσο στο συνάνθρωπο όσο και στα εγκαταλελειμμένα ζώα. Έτσι τα χρήματα οι μαθητές αποφάσισαν και τα διέθεσαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024:

α. για  αγορά τροφίμων τα οποία προσφέρθηκαν στο Σπίτι Γαλήνης, που στεγάζεται πλάι στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Αγχιάλου, με τη συνδρομή και της εκπαιδευτικού Σταυρούλας Βλαχάβα. Οι μαθητές με αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας έγιναν αρωγοί στο αδιάλειπτο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας.

β. για την παροχή κτηνιατρικής φροντίδας και νοσηλείας αδέσποτων ζώων της περιοχής μας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, όλη αυτή η δράση τιμά ιδιαίτερα τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, αναδεικνύει τις ανησυχίες και ευαισθησίες τους, αλλά προβάλλει και το σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει οι  αξιέπαινες καθηγήτριές τους, έργο που καθορίζεται από την αγάπη στους μαθητές τους, τα ευγενή αισθήματά τους και την οικολογική τους συνείδηση. Η δράση μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.


Σχετικά Άρθρα

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Μια ακόμη φορά την τρέχουσα σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου κάνει αισθητή την παρουσία του…
Mission X: αποστολή στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Mission X: αποστολή στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για το πρόγραμμα Mission X: Προπονηθείτε όπως…
Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Πράσινο Σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ως οικολογικό σχολείο το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου συνεχίζει να υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις. Μετά τις διαδρομές σε…