• 15 Μαΐου, 2024

Αλ. Μεϊκόπουλος-Ν. Παππάς και υποψ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Αλ. Μεϊκόπουλος-Ν. Παππάς και υποψ. ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση του Βουλευτή, του Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών Νίκου Παππά και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Λυδίας Βενέρη και Γιώργου Μαρτίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου. Εκ μέρους του Συλλόγου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Απόστολος Οντόπουλος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δαλιάνης Απόστολος, ο Έφορος Φαρμάκης Στέφανος, οι Σύμβουλοι: ΜαγαλιόςΚων/νος, Χριστοδουλιάς Βασίλειος και  Σαμουηλίδη Έλλη.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκονταν στον Βόλο στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκδήλωσης ενόψει ευρωεκλογών που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Ιωνίας Βόλου και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για συνάντηση με το θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

«Η Πολιτεία έχει αποτύχει στο να αφουγκραστεί τις ανάγκες των εμπόρων» ήταν το μήνυμα που έδωσαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου κατά την έναρξη της συζήτησης. Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο, οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών άλλαξαν το προφίλ της ελληνικής εμπορικής δραστηριότητας.Το 70% των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου είναι πλέον ατομικές επιχειρήσεις. Επί της ουσίας πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους «ζωντανές» σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. «Σήμερα οι έμποροι σωρεύουν διαρκώς προβλήματα», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και σημείωσαν ότι ο νέος τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης που εισήγαγε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πάει τον εμπορικό κόσμο «ένα βήμα πίσω». Το μέτρο είναι αφενός αντι-αναπτυξιακό, καθώς οι έμποροι καλούνται να φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν καν αποκτήσει και αφετέρου αποτυγχάνει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, τη «μαύρη αγορά» και το αδήλωτο εμπόριο.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αναφέρθηκαν ακόμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις με το μέτρο διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, σημειώνοντας πως ο κρατικός μηχανισμός και το τραπεζικό σύστημα ήταν ανέτοιμο για την εφαρμογή του μέτρου. Ανάλογη ανετοιμότητα παρουσίασε η κυβέρνηση και για την εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με τον Εμπορικό Σύλλογο να τονίζει ότι κανείς δε φαίνεται να έχει κατανοήσει το πώς θα λειτουργήσει.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να «σηκώσουν» μόνες τους το βάρος της ενεργειακής κρίσης και των συνεχών ανατιμήσεων. «Η κυβέρνηση επιλέγει να αποκλείσει την μεγάλη μερίδα των εμπόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα με το νέο φορολογικό καθιστά τις ίδιες τις επιχειρήσεις συμπιεστή των τιμών, καθώς αν επιλέξουν να αυξήσουν τον μισθό στον εργαζόμενο τους, το φορολογικό τους τεκμήριο ανεβαίνει!», τόνισαν. Ανέφεραν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει πρόταση νόμου για αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ, κλιμακωτή προοδευτική φορολογία με αλλαγή στις κλίμακες, κατάργηση προκαταβολής φόρου, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό. Με πολιτικές έμπρακτης ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει για την ανάγκη πρόσβασης όλων στο ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στον τραπεζικό δανεισμό.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον κόσμο της αγοράς. Η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί σε αφανισμό την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η επόμενη μέρα για τον εμπορικό κόσμο χρειάζεται ενεργές αναπτυξιακές πολιτικές. Πολιτικές μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, μείωσης του λειτουργικού κόστους, διεύρυνσης των χρηματοδοτικών εργαλείων, νέα φορολογική πολιτική με συμφωνία όλων των επαγγελματικών κλάδων, ενοποίηση του φορολογικού συντελεστή και μακρόχρονο ορίζοντα εφαρμογής».


Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση με την Ένωση Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Χωρίς επίδομα ενοικίου από την αρχή του έτους οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Χωρίς επίδομα ενοικίου από την αρχή του έτους οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας»

Τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας που αναγκάστηκαν αναίτια…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Να εξαιρεθεί η Μαγνησία από τον νέο νόμο για τον αιγιαλό»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Να εξαιρεθεί η Μαγνησία από τον νέο νόμο για τον αιγιαλό»

«Με το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας σε  «ελεύθερη πτώση», τις αποζημιώσεις των επαγγελματιών για τις καταστροφές…