• 13 Μαΐου, 2024

Με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα ο Δ. Κουρέτας

Με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα ο Δ. Κουρέτας

Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Γαλλία σε σειρά θεμάτων

Την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Η κα. Laurence Auer συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Ζαν Λυκ Λαβό και επισκέπτεται τη Θεσσαλία για τρίτη φορά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

H Γαλλίδα Πρέσβειρα τόνισε στον κ. Κουρέτα το μεγάλο ενδιαφέρον της Γαλλίας για τη Θεσσαλία και την πρόθεση της ίδιας αλλά και της χώρας της να βοηθήσουν με τους τρόπους που μπορούν στην ανασυγκρότηση της. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε μάλιστα να αναζητηθούν στο άμεσο διάστημα διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γάλλους ειδικούς σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, ενώ ο κ. Κουρέτας έκανε ενδελεχή ενημέρωση στην  Γαλλίδα πρέσβειρα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η Περιφέρεια, τόσο για τα έργα προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών, όσο και για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να υπάρξει μια κοινή εκδήλωση στη Θεσσαλία ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές spin off εταιρείες (από πανεπιστήμια των δύο χωρών) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, ώστε να ενισχυθεί η αντίληψη της σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις στον κόσμο της Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν spin off εταιρείες από ελληνικά και γαλλικά πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και κοινές δράσεις των δύο πλευρών  σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Η κα. Auer δεσμεύτηκε να επανέλθει στη Θεσσαλία, καθώς επανέλαβε το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία θωράκισης της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων από φυσικές καταστροφές, αλλά και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

 


Σχετικά Άρθρα

Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα – Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας  Υπεγράφη σήμερα…
Σε αργία 6 υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για χρηματισμό

Σε αργία 6 υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για χρηματισμό

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας…
Oliveto Magnes – Αντιπεριφέρεια: Διαβούλευση για την ανάδειξη των παραδοσιακών ελαιώνων της ΝΔ Μαγνησίας

Oliveto Magnes – Αντιπεριφέρεια: Διαβούλευση για την ανάδειξη των παραδοσιακών ελαιώνων της ΝΔ Μαγνησίας

Εκπρόσωποι του συνδέσμου Oliveto magnes στην Αντιπεριφέρεια Διαβούλευση για την ανάδειξη των παραδοσιακών ελαιώνων της ΝΔ…