• 13 Μαΐου, 2024

Δραμοινογνωσία 11 – 19 Μαΐου – Η μεγάλη γιορτή του Δραμινού οίνου!

Δραμοινογνωσία 11 – 19 Μαΐου – Η μεγάλη γιορτή του Δραμινού οίνου!

Η μεγάλη γιορτή του Δραμινού οίνου ξεκίνησε!

  • Πλήθος μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικίλες δράσεις στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, με τα οινοποιεία της Δράμας να ανοίγουν τις πύλες τους • Συναυλίες με την Ελένη Βιτάλη, Red Wine & BBQ Party, Rose Wine & DJ Party και Wine Trail ανάμεσα σε όσα θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στη Δράμα

Για ακόμη μια χρονιά, η Δραμοινογνωσία, το μεγάλο φεστιβάλ οίνου της Δράμας, έρχεται για να συναρπάσει όλες και όλους τους Δραμινούς και φυσικά τους επισκέπτες της περιοχής.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και με ποικίλες δράσεις, η 9 η Δραμοινογνωσία θα διαρκέσει από το Σάββατο 11 έως την Κυριακή 19 Μαΐου, έχοντας φυσικά στο επίκεντρο το Δραμινό κρασί. Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, τα στέκια και οι δρόμοι της πόλης φιλοξενούν πλήθος εκδηλώσεων, ενώ τα φημισμένα οινοποιεία της Δράμας ανοίγουν τις πύλες τους και περιμένουν τους επισκέπτες για να μυηθούν στα αρώματα και στις γεύσεις των ξακουστών κρασιών της Δράμας. Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται πλήθος συναισθημάτων και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν οινοποιεία της περιοχής, να ενημερωθούν, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, αλλά ακόμη και να αθληθούν.

 

 

Διοργανωτές της 9 ης Δραμοινογνωσίας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι Δήμοι Δράμας, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου.

Η φετινή Δραμοινογνωσία ξεκινάει το Σάββατο 11 Μαΐου με μια μεγάλη συναυλία, καθώς στην κεντρική πλατεία της Δράμας θα εμφανιστεί για μια μοναδική βραδιά η Ελένη Βιτάλη. Μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εμφανίσεις της. Η δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών θα τραγουδήσει στη Δράμα. Μαζί της οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί ΤΖΟΥΜ που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Από εκεί και πέρα, οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει για πρώτη φορά δύο ιδιαίτερα πάρτι, τα οποία αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο πάρκο του Διοικητηρίου, από τις 20.00 έως τις 22.00, θα πραγματοποιηθεί το Red Wine & BBQ Party, όπου οι ερυθροί οίνοι από τα οινοποιεία της Δράμας θα συνδυαστούν με ψητά εδέσματα.

Μια ημέρα αργότερα, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στον χώρο του Διοικητηρίου, από τις 20.00 έως τις 22.00 θα πραγματοποιηθεί το Rose Wine & DJ Party, στο πλαίσιο του οποίου οι ροζέ οίνοι από τα οινοποιεία της Δράμας θα συνδυαστούν με τις μουσικές που θα επιλέξουν οι ISON, SYMMETRIC, MYROPHORA και MR ADO.

Φυσικά η Δραμοινογνωσία, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησής της, αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της Δράμας και για αυτό τον λόγο, τα απογεύματα της Τρίτης 14 και της Πέμπτης 16 Μαΐου οι δρόμοι της πόλης, θα πλημμυρίσουν από μουσικά ακούσματα, καθώς στις περιοχές του κέντρου, με ανοιχτά τα καταστήματα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, την Τρίτη 14 Μαΐου στην κεντρική πλατεία (19.00-20.00) θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Σαράντα χρόνια χωρίς τον Τσιτσάνη» από το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας και τoν πολιτιστικό σύλλογο Νέας Αμισού, ενώ θα ακολουθήσει (20.00-21.30) παραδοσιακή μουσική παράσταση με τραγούδια της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης, των Κυκλάδων και της Κρήτης με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

Ξεχωριστές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα της Πέμπτης 16 Μαΐου, καθώς στην κεντρική πλατεία (18.00-19.30) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ιταλική κουζίνα – Δραμινός Οίνος». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση από τη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Δράμας και το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (chef) B’εξάμηνο με γευστικές προτάσεις και σωστούς συνδυασμούς, καθώς και δημιουργία κρύου πιάτου (πλατώ). Την ίδια ημέρα (19.30-20.30) θα γίνει πατινάδα από το Μουσικό Σχολείο Δράμας με αφετηρία το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Διοικητήριο) και τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία της Δράμας, όπου θα ακολουθήσει παρουσίαση του Μουσικού Λυκείου Δράμας με μουσικές του Πόντου και της Καππαδοκίας και τη συμμετοχή του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αμισού.

Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Μαΐου τα οινοποιεία του Νομού Δράμας είναι επισκέψιμα για ξεναγήσεις (10.00-15.00) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Επισκέψιμο θα είναι και το Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων στη Χωριστή Δράμας Φυσικά, οι δράσεις στα οινοποιεία κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου, όταν και 9 οινοποιεία της περιοχής είναι επισκέψιμα για το κοινό έχοντας μάλιστα προετοιμάσει και ξεχωριστές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες τους. Συγκεκριμένα,επισκέψιμα είναι τα εξής οινοποιεία: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή, Chateau Nico Lazaridi στην Αγορά, Κτήμα Μανωλεσάκη στην Αδριανή, Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια, Οινοποιείο Οινογένεσις στην Αδριανή, Κτήμα Μιχαηλίδη στο Δοξάτο, Κτήμα Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι, OENOPS WINES (Καρατζάς) στα Κοκκινόγεια και Microwinery Eftichia.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο επισκέπτες δέχονται το ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ MALEAS στο Δοξάτο, ο χώρος παραγωγής των αποξηραμένων προϊόντων της Idiotropa στα Κοκκινόγεια και η Χαρίσκος Αποστάγματα στον Ξηροπόταμο

Βέβαια, όσοι επιθυμούν να αθληθούν και να συνδυάσουν έναν αγώνα δρόμου με τα οινοποιεία της Δράμας, μπορούν να συμμετάσχουν στο 6ο Wine Trail, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, με αφετηρία και τερματισμό την Αδριανή. Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μήκους 12,5 χλμ. και 7,3 χλμ., και οι συμμετέχοντες περνούν μέσα από 4 και 3 οινοποιεία αντίστοιχα (Κτήμα Μανωλεσάκη, Nico Lazaridi και Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη και στις 2 διαδρομές και Οινογένεσις μόνο στη μεγαλύτερη σε μήκος).