• 13 Μαΐου, 2024

50ός τερματισμός μαραθωνίου για τον Στέργιο Σιούτη

50ός τερματισμός μαραθωνίου για τον Στέργιο Σιούτη

Μετά το Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 21-8-2021 και το Τρόμσο της Νορβηγίας στις 18-6-202, ο Στέργιος Σιούτης είχε άλλον ένα τερματισμό Μαραθωνίου δρόμου, ο 50ός με χρόνο 4:23:14 στην Κοπεγχάγη της Δανίας στις 5 Μαΐου.

Συνοδός του τυφλού δρομέα ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής Σωτήρης Κωσταρέλλος, ενώ την υποστήριξή της προσέφερε η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική. Όπως ανέφερε ο κος Σιούτης, από τα ταξίδια μου στις πέντε ηπείρους που έχω τρέξει Μαραθώνιο, έχω να μοιραστώ μαζί σας συνοπτικά τα εξής:

α) οι οικουμενικές αξίες του Ελληνισμού είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και σε αυτό συμβάλλουν οι Έλληνες όπου γης

β) υπάρχουν παγκόσμια προβλήματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις κυβερνήσεις και παγκόσμιους οργανισμούς, έτσι ώστε η μεγάλη πρόοδος της επιστήμης να συμβάλλει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους στο πλαίσιο ενός ειρηνικού μέλλοντος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Στέργιος Σιούτης γεννήθηκε στο Νεοχωράκι Δήμου Αλμυρού το 1961 και είναι κάτοικος Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του εξ’ αιτίας σοβαρών προβλημάτων όρασης είναι πρακτικά τυφλός. Έχει αποφοιτήσει από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διαδικασία της εξομοίωσης, το 2007 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το Ακαδημαϊκό έτος 1995-96 έως το 2012 είτε ως ωρομίσθιος, είτε με ανάθεση μαθημάτων δίδασκε μαθήματα στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής εκπαίδευσης και μέχρι σήμερα στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας ή σεμινάρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στο Υπουργείο Εργασίας στην Δ/νση Προστασίας ΑΜΕΑ και συμμετέχει σε πολλούς συλλόγους. Ως δρομέας έχει λάβει μέρος σε δεκάδες διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων, με σημαντικές διακρίσεις.


Σχετικά Άρθρα

Στον «Μαραθώνιο για όλους» στο Παρίσι θα τρέξει ο Στέργιος Σιούτης

Στον «Μαραθώνιο για όλους» στο Παρίσι θα τρέξει ο Στέργιος Σιούτης

Μετά τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, είκοσι χρόνια μετά, ο Στέργιος…
Βράβευση για τον Στέργιο Σιούτη

Βράβευση για τον Στέργιο Σιούτη

Για τις αθλητικές επιτυχίες του και ιδιαίτερα για τον τερματισμό σε μαραθωνίους στις πέντε ηπείρους
Στέργιος Σιούτης – Ένας Αλμυριώτης αθλητής στον Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στην Αφρική

Στέργιος Σιούτης – Ένας Αλμυριώτης αθλητής στον Μαραθώνιο του Κέιπ Τάουν στην Αφρική

Ο αθλητής Στέργιος Σιούτης, μέλος του αθλητικού σωματείου Τυφλών «ΟΜΗΡΟΣ» ο οποίος κατάγεται από το Νεοχωράκι…