• 19 Οκτωβρίου, 2020

Βράβευση για τον Στέργιο Σιούτη

Βράβευση για τον Στέργιο Σιούτη

Για τις αθλητικές επιτυχίες του και ιδιαίτερα για τον τερματισμό σε μαραθωνίους στις πέντε ηπείρους

Βραβεύτηκε την Πέμπτη που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ο συντοπίτης μας Στέργιος Σιούτης, ο οποίος εργάζεται ως Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικών και Προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης ΑΜΕΑ, χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων στη Διεύθυνση Πολιτικών ΑΜΕΑ που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ιδέα της βράβευσης ήταν του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας Γεωργίου Σταμάτη, για τις αθλητικές επιτυχίες του κ. Σιούτη και ιδιαίτερα για τον τερματισμό σε μαραθωνίους στις πέντε ηπείρους, όπου με τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε την πατρίδα μας, έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις ιδιαίτερα από τους Έλληνες ομογενείς διότι, αν και άτομο με πρόβλημα όρασης, περνάει μέσα από τις δράσεις του θετικά μηνύματα για τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και για τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο.

Η βράβευση έγινε παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μαρίας Μιχαηλίδου, της κ. Μαρίας Πολύζου μαραθωνοδρόμου, του κ. Παναγιώτη Στεφανίδη, προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας τυφλών, και δύο αθλητών της ως άνω ομάδας. Επίσης παρευρέθησαν η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθηνά Διακουμάκου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικών ΑΜΕΑ κ. Παναγιώτα Μάνου, ο κ. Δημήτρης Νικόλσκι, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικών Ενίσχυσης Παιδιού με αναπηρία της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας καθώς και οι συνεργάτες από το Γραφείο του κ. Γενικού.

Ο συντοπίτης μας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον  Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Σταμάτη για την ιδέα του, την κ. υφυπουργό καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή, τους συνοδούς του στους αγώνες, τον προπονητή του κ. Γιώργο Δούση, τον κ. Δημήτρη Νικόλσκι για την προβολή του κ. Σιούτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους συναδέλφους στο Τμήμα και στη Διεύθυνση που εργάζεται για την αγαστή συνεργασία, τα μέλη της οικογένείας του καθώς και τους συγγενείς του για το ενδιαφέρον τους.


Σχετικά Άρθρα

Στον «Μαραθώνιο για όλους» στο Παρίσι θα τρέξει ο Στέργιος Σιούτης

Στον «Μαραθώνιο για όλους» στο Παρίσι θα τρέξει ο Στέργιος Σιούτης

Μετά τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, είκοσι χρόνια μετά, ο Στέργιος…
50ός τερματισμός μαραθωνίου για τον Στέργιο Σιούτη

50ός τερματισμός μαραθωνίου για τον Στέργιο Σιούτη

Μετά το Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 21-8-2021 και το Τρόμσο της Νορβηγίας στις 18-6-202, ο Στέργιος…
Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Κώστα Γκουντάρα

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τον Κώστα Γκουντάρα

Τη μνήμη των Αγίων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου…