• 29 Απριλίου, 2024

Μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης φωτογράφησαν τον τόπο …και το μέλλον τους

Μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης φωτογράφησαν τον τόπο …και το μέλλον τους

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνολικά 24 συμμετοχές ο ενδοσχολικός μαθητικός φωτογραφικός διαγωνισμός στο Γυμνάσιο Λύκειο Σούρπης. Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 δόθηκαν τα βραβεία στις τρεις καλύτερες φωτογραφίες του Γυμνασίου και στις τρεις καλύτερες φωτογραφίες του Λυκείου.

Ήταν μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων που ξεκίνησε αρχές Μαρτίου και ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των φωτογραφιών. Συνεργάσθηκαν και στήριξαν με τις γνώσεις τους τον διαγωνισμό οι λάτρεις της φωτογραφίας στον τόπο μας Νίκος Μεταξιώτης και Δημήτρης Ντούκας. Στις αρχές Μαρτίου μάλιστα βρέθηκαν στο σχολείο και έκαναν ένα ωριαία μάθημα φωτογραφίας στους νεαρούς μαθητές.

Το θέμα του φωτογραφικού διαγωνισμού ήταν για το Γυμνάσιο: Το αγαπημένο μου μέρος και για το Λύκειο: Το μέλλον που ονειρεύομαι. Του χρόνου θα είναι κάποιο άλλο  προτεινόμενο θέμα φωτογράφησης και ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή αν και 24 μαθητές -τριες που συμμετείχαν είναι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο. Καθε φωτογραφία είχε και ένα συνοδευτικό κείμενο από τον μαθητή που πλαισίωνε την επιλογή της φωτογραφίας.

Οι νικητές ήταν οι Βασιλένια Παπαδοπούλου-Φαίη Κομνου-Φαίδρα Δίπλα για το Γυμνάσιο και οι Κατερίνα Φατσου-Πάολα Υμεριαλιλάι- Αργυρώ Κοντούρη για το Λύκειο. Τα βραβεία ήταν φωτογραφικά είδη προσφορά επιχειρήσεων καφέ εστίασης της Σούρπης των παλαιών μαθητών μας, Γιώργου Χριστέλου, Βασίλη Χουλιαρά. Στις βραβεύσεις παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δημήτρης Μαμούρας, οι φωτογράφοι Νίκος Μεταξιώτης και Δημήτρης Ντούκας και από τον Σύλλογο Γονέων οι Αποστόλης Καραΐσκος, Έφη Σεβοπούλου. Παράλληλα εκτέθηκαν και φωτογραφίες αστροφωτογράφησης του διαστήματος από τον Άγγελο Τριάντο.

Ο φωτογραφικός μαθητικός διαγωνισμός ήταν ο τρίτος που έγινε φέτος στο Γυμνάσιο Λύκειο Σούρπης κι αποτελεί μια καινούργια πρωτοπόρα δράση του σχολείου που αγκαλιάστηκε από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Προηγήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2024 ο διαγωνισμός για την ελληνική γλώσσα «Ομιλείτε ελληνικά» για δεύτερη χρονιά και έπεται ο λογοτεχνικός διαγωνισμός φιλαναγνωσίας της σχολικής μας βιβλιοθήκης “Κώστας Δερβένης”, οι απονομές του οποίου θα γίνουν μετά τις Πασχαλινές διακοπές. Οι φωτογραφίες των μαθητών μας θα εκτεθούν σε μόνιμο χώρο στο ισόγειο του σχολείου.

Τριαντάφυλλος Σπανός


Σχετικά Άρθρα

Ο Τριαντάφυλλος Σπανός γράφει για τους ΣκηνοΠαίκτες όπως τους έζησε

Ο Τριαντάφυλλος Σπανός γράφει για τους ΣκηνοΠαίκτες όπως τους έζησε

Ηθοποιός σημαίνει φως ήταν η εμβληματική φράση του Δημήτρη Χορν. Οι πρόβες για τους Σκηνοπαίκτες Αλμυρού…
Με παραδοσιακές στολές κι εμβληματικές σημαίες οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στην παρέλαση

Με παραδοσιακές στολές κι εμβληματικές σημαίες οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στην παρέλαση

Δύο εμβληματικές σημαίες του 1821 κρατούσαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Σούρπης στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.…
Δημήτρης Τσούκας, ο πρωτοπόρος του αθλητισμού στη Σούρπη

Δημήτρης Τσούκας, ο πρωτοπόρος του αθλητισμού στη Σούρπη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ Το 1970 ο Αίαντας Σούρπης έχει ήδη διαλυθεί ως μη ενεργό σωματείο…