• 29 Απριλίου, 2024

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός, το δίπτυχο ανάπτυξης της Δ.Ε. Πτελεού – Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα

Η βροχόπτωση στις 19-20 Απριλίου προκάλεσε ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού και το παραλιακό μέτωπο της Λεύκης καθώς χάλασαν δρόμοι σε ρεματιές από το νερό που «κατέβηκε» και τα φερτά υλικά. Ωστόσο, άμεση ήταν η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Κώστα Μπουκοβάλα ο οποίος μάς ανέφερε ότι μηχανήματα του Δήμου μέσα στην εβδομάδα αποκατέστησαν τις χαλασμένες διαβάσεις.

Για τις πρώτες 100 ημέρες (…και λίγες παραπάνω) ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πτελεού μίλησε στον «Λαό» ο κος Μπουκοβάλας, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά από παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και δεσμεύσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας πως το μεγάλο έργο του δρόμου Νηές-Λεύκη προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων πρόκειται να αρχίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρχικά μάς είπε: «Δεν είναι το πιο εύκολο να ξεκινάει η νέα Δημοτική Αρχή πατώντας σε στάχτες. Γνωρίζαμε ότι έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό… και θεωρώ πως αυτό το πετυχαίνουμε έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τα κεντρικά του Δήμου, με τον Δήμαρχό μας κο Δημήτρη Εσερίδη που είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, επισκέπτεται συχνά την περιοχή κι επικοινωνούμε καθημερινώς για να μιλήσουμε για τα προβλήματα της Δ.Ε. Πτελεού και την πορεία των έργων. Θα ήθελα να εξάρω την άριστη συνεργασία με όλους τους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των τριών χωριών, του Πτελεού, του Αχιλλείου και των Αγίων Θεοδώρων. Σχετικά με τα όσα κάναμε σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών: ξεκινήσαμε με την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο παροχής νερού για τους αγρότες, δώσαμε προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία ώστε οι ελαιοκαλλιεργητές να μπορούν να πηγαίνουν στα κτήματά τους και έχουμε καταφέρει, με γκρέιντερ, τσάπες, μπουλντόζες, να φτιάξουμε το δίκτυο στο 70% συνεχίζοντας για πλήρη αποκατάσταση των δρόμων που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Μέσα σε λίγες ημέρες φτιάξαμε και τους δρόμους μετά τη βροχή της περασμένης εβδομάδας. Στο Αχίλλειο, δώσαμε νερό από το Μαυρομάτι, κάτι σημαντικό που περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι και ήταν προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ. Έγινε αλλαγή φωτιστικών σε όλη την κοινότητα Πτελεού διότι οι περισσότερες λάμπες ήταν καμένες, έπεσε άσφαλτος σε δρόμους μέσα στον Πτελεό και τη Λεύκη, ενώ τελείωσε ο καθαρισμός της παραλίας σε Λεύκη, Αγία Μαρίνα, Αγίους Αποστόλους και συνεχίζουμε στη Λειχούρα. Πριν λίγο καιρό, οι κάτοικοι του Πτελεού ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μου, μαζευτήκαμε πολλά άτομα και με εθελοντική εργασία, καθαρίσαμε την παραλία Καραβοτσάκι».

Ο κος Μπουκοβάλας επισήμανε πως αποτελεί προτεραιότητα η καθημερινότητα, για αυτό υπάρχει υπάλληλος καθαριότητας σε κάθε χωριό, επανδρώθηκε η δημοτική αποθήκη με μηχανήματα, ενώ λειτουργεί Γραφείο Αντιδημάρχου στον Πτελεό όπου ο ίδιος δέχεται τους δημότες τις απογευματινές ώρες σε καθημερινή βάση.

Πρόσθεσε επίσης πως αγοράστηκαν κρουνοί που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της Δημοτικής ενότητας για ενίσχυση της πυρασφάλειας.

Όσον αφορά σε σχέδια και παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, τόνισε τα εξής: «Έχει εγκριθεί να γίνει ξανά καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφέρεια. Εμείς θέλουμε να αποκαταστήσουμε τρία-τέσσερα γεφύρια που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκαιρίες, ενώ θα τοποθετηθούν ομπρέλες και αλλαξιέρες στις παραλίες. Επίσης είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ανάπλαση της πλατείας Πτελεού με σιντριβάνι, βραχόκηπο, καινούργια δένδρα, ενώ θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου. Στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία λαογραφικού μουσείο στον Πτελεό, το Λιμενικό ταμείο που αποτελεί σημαντική παρέμβαση, να προχωρήσει το αποχετευτικό έργο στα τρία χωριά και να αξιοποιηθεί το ενετικό κάστρο ώστε να καταστεί επισκέψιμο».

Στην κατακλείδα της συνομιλίας μας, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού είπε ότι το διάστημα αυτό ήταν αρκετά δημιουργικό, έγιναν πολλά πράγματα και σχεδιάζονται περισσότερα, ενώ σχολίασε πως το δίπτυχο καλλιέργεια ελιάς και τουρισμός είναι αυτό που θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή.


Σχετικά Άρθρα

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού προς τους δημότες

Τη δυνατότητα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους δημότες του έχει πλέον ο Δήμος Αλμυρού. Με την υποστήριξη…
Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Δημοπρατήθηκαν τρία μεγάλα έργα στον Δήμο Αλμυρού

Η Δημοτική Αρχή, με δελτίο Τύπου της, αναφέρεται στη δημοπράτησητριών μεγάλων έργων στον Δήμο Αλμυρού τα…