• 28 Απριλίου, 2024

Στον τελικό της ανόδου τα λιοντάρια του Ζαρονικόλα!

Στον τελικό της ανόδου τα λιοντάρια του Ζαρονικόλα!

Ο ΓΣΑ έσπασε την έδρα των Τιτάνων Παλαμά με 63-75 κι έκλεισε θέση για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον τελικό ανόδου του ομίλου. Παλικαρίσια εμφάνιση από τους παίκτες του Ζαρονικόλα, που έπαιξαν ξανά φοβερή άμυνα. Βρέθηκαν να χάνουν 9-0 και 17-9 στην πρώτη περίοδο, όμως σταδιακά ισορρόπησαν στο ματς κι εξαπόλυσαν την αντεπίθεσή τους στο πιο κρίσιμο σημείο, στην τελευταία περίοδο όταν το 57-54 έγινε 60-75!

Την Μεγάλη Τετάρτη αρχίζουν οι τελικοί με αντίπαλο την ομάδα των Τρικάλων.

Οι Τιτάνες μπήκαν καλύτερα στο παρκέ, πήραν και διατήρησαν διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο που έκλεισε με 21-15. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στη σημερινή αναμέτρηση αγωνίστηκαν με τον Λόλα αλλά χωρίς τον τραυματία Κ. Σαριμπαλίδη, άρχισαν με 9-0: τρίποντα από Σφακιανό, Αντωνίου, μία βολή του Γ. Τσούμα και δίποντο του Παπαχρήστου. Οι περιφερειακοί του ΓΣΑ πήραν μπρος, πρώτα ο Παπούλιας με δύο καλάθια, μετά ο Λάππας με ένα και ο Πολίτης με σουτ έξω από τα 6,75. Παπαχρήστος και Γ. Τσούμας βρήκαν στόχο από μακριά, όμως Παπούλιας και Λάππας κράτησαν τον Αλμυρό κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι χτύπησαν μέσα στη ρακέτα με Λόλα-Παπαχρήστο, ενώ τους βοήθησε με 5 πόντους ο Αντωνίου, το ίδιο όμως και οι «κυανόλευκοι» του Ζαρονικόλα που πήραν 7 πόντους από τον Ανδρέα Πελεκούδα, ενώ καθοριστικά ήταν τα τρίποντα που σημείωσε ο Βαγγέλης Κοντοστάθης. Σκορ ημιχρόνου 36-32. Για τους Τιτάνες, ο Αντωνίου ήταν διψήφιος με 10π., ο Παπαχρήστος είχε 9, Λόλας και Σ. Τσούμας από 5, ενώ για τον ΓΣΑ ο Παπούλιας 8, Πελεκούδας 7, Κοντοστάθης 6.

Ισορροπημένη η τρίτη περίοδος που ολοκληρώθηκε στους 54 πόντους, διάστημα που ο Λάππας έβαλε 8 για τους Αλμυριώτες και σημαντική βοήθεια προσέφερε ο Ηλίας Βαλαμούτης με δύο τρίποντα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα ήταν κλειστό μέχρι τέλους, οι παίκτες του Ζαρονικόλα έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο, ο Νίκος Μυλωνάς έκανε τάπες σε δύο συνεχόμενες φάσεις και το 57-54 έγινε 60-75 και μετά είχαμε το τελικό σκορ 63-75. Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 9-21. Για τους Τιτάνες τρία σουτ έξω από τα 6,75, δύο από τον Γ. Τσούμα κι ένα από τον Παπαχρήστο. Για τον ΓΣΑ, ο Παπούλιας είχε γκολ-φάουλ, ένα καλάθι ο Μυλωνάς, τρία δίποντα και δύο βολές ο Τάσσος που έβαλε τους αντιπάλους του στα καλάθια… ενώ ο Πολίτης είχε δύο εύστοχα τρίποντα.

Με το σκορ να μοιράζεται και τέσσερις παίκτες να είναι «διψήφιοι», ο ΓΣΑ δίκαια πήρε το ροζ φύλλο και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό. Όπως δηλαδή και πέρυσι… Βεβαίως για να έχουμε αυτή την επιτυχία, όλα ξεκίνησαν από την άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Λουκά Ζαρονικόλα. Έβγαλαν πολύ πάθος στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του Παλαμά και δικαιώθηκαν για την προσπάθειά τους, σπάζοντας την έδρα της ομάδας που τερμάτισε 1η στην κανονική διάρκεια.

Στο άλλο ζευγάρι, ο ΑΟ Τρίκαλα κέρδισε 79-68 την Καστοριά και πήρε την πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 21-15, 36-32, 54-54, 63-75
Τιτάνες Παλαμά (Βαρδακούλης): Παπαχρήστος 18(2), Τσούμας Σ. 7, Τσούμας Γ. 15(4), Λόλας 5, Αντωνίου 13(3), Σφακιανός 5(1), Πανάγος, Σαριμπαλίδης Γ.
ΓΣΑ (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 6(2), Πολίτης 14(4), Παπούλιας 14(1), Αργύρης, Λάππας 14, Μυλωνάς 2, Πελεκούδας 7, Τάσσος 12, Βαλαμούτης 6(2).

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δ. Εσερίδη

«Συγχαίρω με όλη μου την καρδιά την ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ. Αλμυρού που στον τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, επικράτησε άνετα εκτός έδρας της ομάδας των Τιτάνων Παλαμά και προκρίθηκε στον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Τρίκαλα, με έπαθλο την άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία (National League).

Τέτοιες επιτυχίες, αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες διάκρισης που έχουμε όταν δουλεύουμε με υπομονή και προγραμματισμό και μας κάνουν όλους περήφανους.

Και πάλι, τα πιο θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα, τον προπονητή και τη διοίκηση του μπασκετικού Γ.Σ. Αλμυρού, για τις χαρές που προσφέρουν στις Αλμυριώτισσες και τους Αλμυριώτες».

 


Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…
Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Δ. Εσερίδης: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ

Η 19η Μαΐου είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενός από τα…
Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αναγκαία η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ έδωσε από τη Σαμψούντα το έναυσμα για…